Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavné příhody postav z bankovek tě naučí jak správně hospodařit nejen s penězi. Zábavně vzdělávací pořad pro děti 8–12 let vysvětluje základní pojmy ze světa financí. Průvodci jsou postavy z bankovek – spolubydlící v bytě pronajatém od vlídného domácího pana Tomáše. Dnes o tom, že něco vlastnit nepřináší jen radost, ale také povinnosti. Vtipné scénky z finančních karambolů této partičky potrhlých přátel pomohou divákům seznámit se s problematikou správného zacházení s financemi a finančními produkty. Seriál je protkáván edukativními vlogy, kterými nadšený učitel Ámos shrnuje vzdělávací obsahy příběhu, vysvětluje hlouběji použité pojmy a doplňuje širší kontext. Součástí vlogů jsou grafické prvky a animace Pavla Koutského. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Linzi 

všechny recenze uživatele

Vidím tady jeden negativní komentář, tak si myslím, že nebude na škodu zde napsat taky něco pozitivního (ačkoliv jsem povahou, dost velký pesimista, podotýkám). Proč by se měli lidé (herci) v seriálu, před diváky, ponižovat??? Vždyť je to zábavné, legrační a hlavně naučné! A nesmí se zapomínat na to, že je to seriál hlavně pro (starší) děti, ne pro dospělé! Moje 10letá ségra ten seriál miluje a já na to už koukám taky, spolu s ní. Dobře - možná se místy postavy chovají až příliš bláznivě. Ovšem věřím, že taková ekonomická témata musí být pro dospělé, natož pro děti, velmi nudná a mnohdy náročná pro pochopení, pokud se o tom děti učí ve škole, nebo pokud by ten seriál neměl být tak zábavným a legračním, jakým naštěstí je. Tohle bych nařídil promítat dětem na prvním stupni ZŠ! A myslím, že by nebylo na škodu, aby se na to koukli i někteří "finančně negramotní" lidé u nás, a jakože jich, stále a jistě, není málo i v dnešní době, kdy je finanční gramotnost více než potřebná! A kolik lidí si pořizuje věci, na které nemá a neumí hospodařit!... Takže, velmi kladně oceňuji a chválím snahu tvůrců seriálu! Troufnu si říct, že seriál jsou takoví ,,čeští Přátelé" pro děti a navíc se i přitom něco nového dozví (vzdělávají se). ;-) ()

Circumscriptor odpad!

všechny recenze uživatele

Je to pomerne zvláštne, ale ako racionálne zmýšľajúci človek musím uznať, že vznik podobného seriálu ma na jednej strane ani veľmi neprekvapuje, ale moja optimistická stránka bohužiaľ očakávala, že primárna propaganda a indoktrinácia detí údajnou legitímnosťou štátneho monopolu začne aj skončí v sfére štátnych škôl. Ale nanešťastie, je tu štátna televízia. Nemám nič proti ideológiám, ktoré sú odlišné od tej, ktorú zastávam ja, ale ich výhody a opodstatnenia by mali byť vymedzené logickou argumentáciou a rozhodne by si takáto ideológia nemala prostredníctvom týchto argumentov odporovať sebe samej. Je pomerne ľahké kritizovať súkromný sektor pomocou média, ktoré je financované násilím vybratými zdrojmi a slúži ako tzv. vzdelávací prostriedok. Indoktrinovať detské publikum explicitnými kokotinami typu - mám plnú truhlicu bankoviek, nakoľko štát nejestvuje, neplatím dane a nemôžem si dovoliť súkromnú nemocnicu, je totálny vrchol politickej a kinematografickej žumpy, ktorý by mal byť v záujme zachovania všeobecného blaha a vyššieho výsostného dobra, raz a navždy zlikvidovaný vo víre dramatickej fyzickej agónie všetkých zaostalých tvorcov tejto odpornej žumpy, ktorá je nazvaná reláciou. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedenějších naučných pořadů České televize. Vřele ho doporučuji učitelům, kteří se věnují finanční gramotnosti. V jednotlivých epizodách jsou představena všechna vyučovaná témata. I když jsou některé díly infantilní, dají se použít i na druhém stupni ZŠ. Záleží jen na formě, kterou se zařadí do výuky. ()

Aurus odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt zvláštní,divný,trapný a debilní seriál. Je to ještě horší než Ulice a Ordinace v Růžové zahradě! Tohle je totálně směšný! Kdo by tohle doprovolně vymyslel?! A k tomu jsou ty postavy tak trapné a fakt stupidní! Jediné co dělají je že se ponižují a strapňují se před televizí. Ach bože. A ještě k tomu na tohle koukají děcka, na takovouhle kravinu která nemá hlavu ani patu! Tenhle seriál je prostě prdlej to bez pochyby a je mi líto těch ďecek který na tohle musej koukat. Já být rodič či otec tak bych svému děcku zakázal koukat na tohle, na ČT děti a i na České píčoviny a pustím mu Simpsonovi, Futuramu či horor protože to děcku do života něco dá a ne tahle věc. My Češi prostě neumíme dělat filmy,pořady a ani seriály. Jediný Český film který je dobrej je komedie Čtyři vraždy stačí drahoušku jinak nic. No tak sem se tu o téhle sračce rozepsal a doufám že tohle už nikdo sledovat nebude. Za mě 0/10 a velká stráta času. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama