Reklama

Reklama

Píše se rok 1989. Spojené státy plánují invazi do Panamy. Becker, bývalý drsný námořník, přesto citlivý člověk, který po smrti své ženy prožil těžké časy, se ujímá nejtěžší výzvy svého života. Najal ho agent CIA a jeho úkolem je proniknout do nebezpečného světa obchodu se zbraněmi. Tato přísně tajná mise mu nečekaně odhalí pravou podstatu moci. (Filmbox)

(více)

Recenze (34)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Gibson se nám pomalu propadá do bažin a začíná působit doufám, že jen přechodně dojmem, že na všechno kašle a jde jen za penězmi podobně jako Vyliž. Zklamáním je rovněž režisér Neveldine který od ve svý době opravdu zábavnýho a invenčního Cranku a jakž takž ucházejícího pokračování už nedokázal na tyhle filmy navázat ani náhodou, ale dobře tu jednu ještě dám i proto, že Agent Game je ještě větší peklo.15% ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Jauvajs! A zase jsem si stoupnul na ty filmový hrábě! A to někteří zde komentující dokonce přesně popsali, kde leží! No nic, teď k filmu.  Staří je kruté, nespravedlivé... Známe to všichni. Přesto je mnohdy mezi seniory rozdíl v kvalitě jejich života značný což samozřejmě souvisí s jejich finančním zajištěním na stará kolena. Takový Cage, Willis, nebo Gibson zrovna nepatří k důchodcům, kteří by trpěli nouzí a museli do sedmdesátky chodt do práce. A pokud tak činí, měli by být svéprávní. Je tedy značný rozdíl mezi třeba skoro devadesátiletým Anthony Hopkinsem a jimi. Bohužel zrovna ti tři herci jejichž hvězdy nejvíce zářily na nebi ze stříbrného plátna v devadesátých letech mají stále potřebu něco točit, nebo se účastnit různých a povětšinou hrůzných projektů. Panama je jedním z nich. Tady se někdo pokusil natočit americké Vyprávěj z osmdesátek o diktátorovi Manuelu Noriegovi a událostech ve Střední Americe v té době. Aby to mělo fakt nádech autenticity, jsou do filmu z televizí pouštěny původní záznamy zpravodajských stanic z té doby, samozřejmě v kvalitě videonahrávek té doby. Tohle se ve filmech tohoto typu používá často, bohužel tady ta vyblitost, neostrost, ale zároveň reálná dobovost skutečných záznamů velmi ostře kontrastovala s ostrým, barevným HD obrazem filmu a hlavně s rádoby dobově oblečenými herci. Osmdesátky byly z hlediska módy fakt šílená doba plná šílených účesů i oděvů. Při sledování Panamy fakt nemáte dojem, že jste v nich. Herecké výkony naprosto strašné, Mel si hraje na drsňáka, ale nevěříte mu to. Nejostřejší tužka v penále co Amíci mají a posílají ji do Panamy je vyžranej tatík, kterej je samozřejmě bývalý elitní všechno a z nějž jsou tamní kočičky úplně paf. Stačí aby řekl jdeme do postele a jdou. Alespoň, že ty holky byly hezké. Film je plný záběrů na krásnou přírodu, dokonce uvidíme žabičku, hada a jaguára! Bohužel nefunguje ale ani jako přírodopisný dokument. Z hlediska té doby je to celé podáno děsně americky a naivně, už jen ten utečenecký tábor... nebo přepad nepřátel v džungli! .-). Do toho to nasazení švagrové našeho hrdiny... Prostě peklo.  V podstatě celou dobu jde ve filmu o to aby se pro atentát získal ruský vrtulník. Vykecám to. Když se nakonec získá, je to americký Blackhawk... Takže asi tak. Mele, Mele, Mele .... už jsi asi u mne domlel... - ODPAD ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Stark (Mel Gibson) najímá pro CIA bývalého mariňáka Beckera (Cole Hauser), aby v Panamě koupil od Enriquea sovětský vrtulník.. Tenhle film snad musel zlomit nějaký rekord, protože v titulcích je uvedeno 35 výkonných producentů. Mel Gibson se opět hodí kvůli tomu, aby se objevil na plakátu, protože se jedná o další vedlejší roli. Gibson ve filmu skoro není a větší scénu má teprve v závěru v Panamě. HODNOCENÍ 30% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na Gipsna zas něco leze. A co jinýho, než zas levný hovna. Hauzr připomíná nataženou kůží mahonyho. Nuda v Brně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až také zlé to nebolo. A chlapcom vybrali aj dobré ženské. Pri niektorých starších pánoch sa tak ušetrilo na Viagre. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem koukal na vynikající seriál Yellowstone, říkal jsem si, že Cole Hauser potřebuje nějakou pořádnou akční sólovku. Bohužel ji dostal ve filmu s kvalitou novodobých Seagalovek, Willisovek, případně Cageovek. Mizérie o to větší, že se do ní nechal ukecat i Mel Gibson a režíroval dříve šikovný Neveldine. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejhorsi Gibsonuv film. Potencial sociopolitickeho pozadi byl promrhan. Jako by film chtel byt osmdesatkovym thrillerem. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, Gibson neměl po své „epizodě“ v Hollywoodu štěstí na role, ale tohle je naprosté dno. Sám Gibson je ok, ale nejsem si vůbec jistý, jestli věděl, do čeho jde, protože po filmařské stránce je Panama přímo urážející (ačkoliv při zpětném pohledu už mi začíná docházet, proč roli vzal... ve filmu se jen mihne a pak jen občas poskytne voice-over, tudíž snadné money a producenti se pak můžou ohánět tím, že v jejich filmu hraje velká hvězda). Průšvih jsem tušil už na začátku, když se v titulcích vystřídalo snad přes 10 produkčních firem. Ale až při pohledu na filmografii režiséra jsem zjistil, čím to je. Jeho filmy opravdu nemusím. A když k sobě do party seženete nešikovného střihače a vyšinutého kameramana, máte zaděláno na velké potíže. A jako bonus tady máme dva scénáristy, kteří by potřebovali přiložit do kamen, aby dokázali vymyslet lepší dějovou linku. V podstatě půlka filmu je slepá ulička a vrstvíme na sebe jednu scénu za druhou jenom proto, že scény působí rádoby cool. Co se stalo v poslední půl hodině nevím, neměl jsem sílu se dodívat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jsou akční filmy které vás dostanou do kolen a pak u kterých jste rozpačitý a přemýšlíte jestli si zaslouží tu hvězdu víš a nebo šanci se na něho někdy podivat. Tady je příklad toho že nevim, herci v pohodě příběh zajímavý ale složitý film. Zajímavé a nezajímavé zároveň. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Gibson vraj nie je dementný a nemá ani dlhy, tak prečo točí takéto zbytočné filmy? Zápletka nestojí za nič, herci tu tiež nič zaujímavé nepredvedú (Gibson tu je zbytočný a nemá ďaleko k Willisovmu znudenému výrazu) a akcie je minimum a je mizerne natočená. Ten film proste nič neponúkne. Akurát oproti Willisovkám nestál 5,50 ale aspoň 55. Menu si doplňte sami. 0/10. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ten film má veľký počet atribútov, pre ktorý ho môžeme nazvať suterénom. Scenár B-, hrkotajúcu, vnucujúcu sa a neprehľadnú ručnú kameru, bývalú hviezdu hollywoodu, ktorá už má ban snáď všade a nik s ňou nespolupracuje a nechcenú vtipnosť a extrémnu neprehľadnosť deja ako takého. Divákovi je úplne jedno, čo sa na plátne deje a či topic of the movie o tom, ako je obchod s pochybným "zbožím" komplikovaný, vie podať. Lebo práve spôsob podania dáva filmu hĺbku a tu žiadna nie je. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tak strašný, aby to mělo 25 % to samozřejmě není.  Pohodovej akčně politickej thriller, kterej na 90 minut slušně pobaví. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nedělal sem si přehnané iluze, ale trochu sem doufal, že od Neveldina dostanu víc než jen standardní béčko s pár akčními scénami.Jenže tím přesně Panama je.Obyčejné béčko, které divák zapomene ještě než doběhnou titulky. Snad jen ten Gibson má teď víc charismatu než kdykoliv předtím...40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty vole. Hodnocení v tomhle případě nelže. Už úvodní titulky prozrazovaly, že to nebude nic víc, než špatný déčko. Film podobnej tomu, co produkoval na home videu Guild v posledním desetiletí minulýho století na VHS. Ty scény, který v tomhle blbě natočeným filmu nedávaj vůbec valnej význam by rejža měl vystříhat. Pak by zbylo asi deset minut materiálu. A Gibson. Propůjčil svou maličkost asi tak na čtvrthodinu. Příšernej škvár. 10%. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Mele, kam ses to propadnul. Jestli budeš takhle pokračovat, tak budeš mít na Malinách brzy taky svou vlastní kategorii jako Bruce. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Mark Neveldine? Ten Mark Neveldine, co stojí za oběma díly Zastav a nepřežiješ a za Gamerem? No ty vole, tak tomu říkám pád na dno. Panama je totiž skutečně tak špatná, jak zmiňuje většina ostatních uživatelů, a to fakt prakticky ve všech ohledech. Zápletka se snaží být strašně chytrá, věrohodná a autentická, ve skutečnosti je to ale jen nepřehledná, chaoticky poslepovaná slátanina, snažící se o zvraty, které jsou pro změnu zase ale totálně předvídatelné a tuctové, o závěru pak ani nemluvě, to je už docela slušné céčko. Ještě horší dojem tu ovšem budí herecký výkon Cole Hausera v ústřední roli, který mi dřív nějak zásadně nevadil, co ovšem předvádí za toporné herectví zde, tak to nevím, jestli byl nasranej, že v něčem takovým musí hrát a tak se mstí, nebo byl po celou dobu totálně sjetej, čemuž by odpovídal jeho tupý výraz, a nebo je vážně takový netalentovaný dřevák, působil tu každopádně pro celý film fakt destruktivním dojmem odpadového (ne)herce. A co se týče Mela Gibsona, tak jeho účast by se zde dala shrnout do čtyř minut, ve kterých je nicméně výraznější než zbytek osazenstva dohromady a popravdě opět nechápu, proč se něčeho takového zúčastnil, jelikož to ale není poprvé, tak se mu asi zvedly alimenty, no. Jinak bych se zde mohl ještě blíže vyjádřit k akci, když tedy mělo jít o akční thriller 8D, tak té není jednak moc, a jednak zpracování i toho mála, o co se tu tvůrci pokusili, odpovídá kvalitě zbytku filmu, takže dokonalá bída, přestřelky jsou trapné, souboje nepřehledné, a nic jiného už nenabízejí. O další filmových aspektech, jako je atmosféra, napětí, či emoce, tu pak žádné teorie rozvíjet nemohu, jelikož nic z toho se tu nevyskytuje, tudíž závěrem mohu jen zopakovat a konstatovat, že je to fakt laciná, hloupá a nudná podívaná, která nestojí ani z jediného důvodu za pozornost. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson ide v šľapajách Brucea Willisa a posledné 2-3 roky bere len béčkové blbosti s minimálnym priestorom vo filme a maximálnym (honorárom) priestorom na plagáte. A je to škoda, pretože charizmy má na rozdávanie a i v Paname je najsvetlejším bodom celého filmu (spolu s fakt dosť peknými babami, ktoré sa vo filme mihnú vo vedľajších úlohách). Dejovo ide o veľmi zmätočné béčko. Neveldine po réžii 2 naspeedovaných Crankov asi zabudol, že by bolo fajn, keby sme na konci vedeli zodpovedať kto, s kým, čo a hlavne prečo urobil. A ešte k tomu pri filme, ktorý sa dotýka témy politiky, korupcie a napojenia vrcholných predsaviteľov štátu na zločinecké a aj vládne organizácie iných krajín. Na druhej strane Neveldinov nekonvenčný a besný režijný štýl je i pozitívny, pretože to aspoň nie je zameniteľné ako ostatné béčka. Akcie vo filme inak moc nie je a z hercov okrem Mela nikto výraznejšie nevzbudí pozornosť, hlavne určite nie strašlivý neherec v hlavnej úlohe (Cole Hauser). Vo výsledku je to béčko, ktoré sa dá pozerať bez výrazného nutkania viac krát film počas sledovania vypnúť. Ale žiadny zázrak to nie je a už pár dní po dopozeraní na film zabudnete... 40% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

A mame tu akcny film takmer bez akcie,neskutocne nudna americka sra*ka,je to tu sama ku*va a cu*aci,co len melu hubou a ho*no z toho,no a Mel Gibson sa tu objavuje len chvilkovo,len nechapem,ako sa dal nahovorit hrat v tejto zalezitosti,ale aj tak len za neho davam jednu hviezdu...:-) ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá tok tak, že aj Mel Gibson, podobne ako Bruce Willis, sa vydal na dráhu D/E-čkových filmov. (Dôvody sú pravdepodobne trochu iné.) Dúfajme, že to nebude mať dlhotrvajúcu dobu. Panama by ušiel ako nejaký C-čkový film, ale ani tie najzákladnejšie požiadavky nedokáže splniť: scenár je deravý a miestami zbytočne preťahovaný, postavy sú veľmi ploché (nehovoriac o hlavnej postave s minimálnou charizmou), akčné scény spíš amatérske so zlou podporou CGI. Zatiaľ najhorší film od režiséra Marka Neveldina. Osobné hodnotenie: 40% (odpad!) ()

Reklama

Reklama