Reklama

Reklama

Lou

  • USA Lou
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2017, 6 min

Režie:

Dave Mullins

Scénář:

Dave Mullins

Kamera:

Adam Habib
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOU, nový krátký film společnosti Pixar Animation Studios, vypráví o krabici ztrát a nálezů, a neviditelných stvůrách, které se v ní ukrývají. (Falcon)

Recenze (31)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

To na čem pixarovky minulých dvou dekád stavěly již nemá sebemenší smysl hledat v jejich celovečerní tvorbě, kde veškerá hravost a nápaditost definitivně uvolnila místo prodeji hraček skrze jednu bezpečnou sázku na jistotu vedle druhé. Naštěstí v jejich krátkometrážní tvorbě stále ještě starý dobrý Pixar poznat lze. Louimu chybí snad jen lépe vygradovaný závěr, jinak má vše; nápad, hravost, dojetí i poučení. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Poslední léta se u Pixaru stává, že krátkometrážní animované filmečky dávají na frak hlavnímu animáku, jak v hodnocení, tak v poselství a důvtipu. Je asi jednodušší udělat 6 minutový film než 90 minut aniž by jste se nenudili, ale zase na druhou stranu předvést nápad a myšlenku během 360 vteřin také není úplně jednoduché :). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden krátkometrážny snímok od Pixaru a opäť rana do čierneho. Páči sa mi, že Pixar sa často snaží natočiť niečo náučné pre deti. Z čoho sa môžu poučiť. Nieje to len tak niečo chutné a pekne animované, ale má to aj svoj cieľ, ponaučenie a pointu. Postava Loua je zaujímavá, netreba ani aby rozprával. Všetko je zrozumiteľné. Len mám pocit, že sa deti môžu báť tej príšery čo tam behá, ale tak lepšie, ako v niektorých animákoch, kde sa aj vraždí a umiera. Prostredie školského dvora je pekné a pestrofarebné. Ak raz budem mať deti tak toto im pustím. Škoda len, že ich zabavím len na 6 minút. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hravý filmeček beze slov s nápaditou groteskovou honičkou a jasným poselstvím. Nejlepší část projekce Aut 3. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lou nabízí, co se tvorby od Pixaru týká, typicky barevný a poučný příběh představující vskutku bizarní postavičku, která i když nemá srdce v pravém slova smyslu, tak i přesto působí neuvěřitelně vřele, což se dá říct i celkově o této animované jednohubce. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tahle pixarovka strčí do kapsy jakýkoli dosud vydaný transformeří film. Režiséru Davu Mullinsovi bych se nebál svěřit reboot Transformers, klidně v animované podobě a měl bych klidné spaní, že projekt dopadne úspěšně. Originálně a velmi zábavně pojaté transformování několika málo hraček do všemožných podob a tvarů s poselstvím, že krást se nemá. Mimo to snímek Lou zobrazuje význam prožitků z dětství ve vztahu ke kauzálnímu determinismu dospívání. Chybí mi zde absence sebeuvědomění hlavní postavy, pouhé objetí neobstojí jako prostředek pro změnu charakteru člověka. Za transformeří originalitu a zábavnost zlatý střed. 🙂 (26.04.2021) ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to není nejlepší pixarovský kraťas, ale mě rozesmál i vzal za srdce. Takže sláva nejlepší části mé návštěvy Aut 3. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* jednou za čas se povede Pixaru nějaký nápaditý kraťas, ale tímto u mě neuspěl a nalákal mě jen na své vysoké skóre. Tento je sice milý, ale na mě už opravdu hodně infantilní a poučný může být jen pro ty nejmenší prcky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar opět boduje s tím, co mu jde nejlépe. Invence, humor, dokonalý vizuál a především nápad. Lou mě dokázal během šesti minut nadchnout, rozesmát, dojmout a naštvat tím, že už skončil, což protentokrát promíjím, protože to jinak byla taková neskutečná nádhera, že jsem dlouho přemýšlel o něčem hezčím, co jsem za dlouhou dobu viděl. 100% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další poučný kraťásek, tentokrát bez jakýchkoli skrytých okolků o šikaně a hodně zajímavém způsobu zadostiučinění. Doufám, že filmy tohoto typu mají na děti opravdový vliv. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jedna z krásných Pixarovek, které nyní už najdeme pouze v těchto krátkých snímcích, jako třeba je tento, o dobromyslném strašidle Zapomenutých věcí, které by se nejraději rozdalo pro ostatní. škoda, že tahle poetika a krása už chybí v celovečerních snímcích. No co, jsem rád alespoň za těch šest minut. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

kraťas vysílaný před animákem Auta 3. Chápu, že se Pixar potřebuje uvolnit a své nápady chrlit do světa i jinak než celovečerákem. Osobně bych si (konkrétně v případě Louieho) klidně tu čest nechal ujít.jasně, jde o animační špičku... no... a co. Na mě příliš seriozní a vážné. Jejich starší kousky byly mnohem zábavnější a hravější. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Milý malý kreslený filmík, venovaný detskej šikane, smerovaný hlavne na malé deti. Miestami je celkom vtipný, tu a tam i poučný a ku koncu aj trochu dojímavý, ale celkovo to nevidím na nejakú mimoriadnu záležitosť. ()

Reklama

Reklama