Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oasis je pilotní epizoda zamýšleného seriálu britské televizní dramatiky z roku 2017, který vychází z románu Michela Fabera z roku 2014 The Book of Strange New Things. Sleduje dobrodružství skotského kaplana na kolonii exoplanet. Ústřední postavou seriálu je kaplan Peter Leigh (Richard Madden), který je nečekaně požádán o cestu na vzdálenou planetu, kde tajemná společnost USIC buduje první stálou lidskou kolonii mimo planetu Zemi. (sator)

(více)

Recenze (5)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních komentátorů jsem četl výbornou knižní předlohu od Michela Fabera a můj komentář je proto erudovanější než jiné:)_______ Kniha je vynikající inteligentní sci-fi román, nepředvídatelný (fakt to není nic jako Avatar), smutný, depresivní, doporučuji všem. Až v průběhu čtení jsem se náhodou dozvěděl o tomto filmu/seriálu a následně jsem prošel třemi fázemi: 1. nadšení, že byla kniha zfilmována, což mě při čtení vůbec nenapadlo, na to je ta látka příliš intelektuální. 2. zklamání, když jsem zjistil, že vznikl pouze pilot seriálu. 3. (po zkouknutí pilotu) rozčarování z pilotu a následné dojití k závěru, že to, že tento seriál nevznikl, je vlastně dobře:( _________K samotnému hodnocení: Je to jako hodnotit 10 minut nedokončeného filmu, ale nějak si poradit musím. Klady jsou dva - Richard "Robb" Madden je dobrá volba a výprava je zdařilá, uvěřitelná, nepapundeklová. Ale co naplat, když už v pilotu je tolik změn oproti knize, že by s ní neměl seriál skoro nic společného. Předně - Peterova maželka Bea (která zůstala na Zemi), je v seriálu mrtvá!!!!!!!@#đĐ!!! Jejich zoufalá emailová komunikace je na knize to nejlepší a to vše by v seriálu chybělo! Dále, v celém pilotu není ani zmínka o mimozemšťanech, od začátku je avizováno, že Peter letí na Oázu dělat kaplana kolonistům. A na planetě je pak rozjeta jakási zápletka s halucinacemi, což v knize vůbec není. Takže je otázka, jestli by v seriálu vůbec mimozemšťané byli. Poslední vteřiny by mohly naznačovat, že snad jo, ale taky to mohly být halucinace, vzhledem k předchozímu. ______ Takže bohužel promarněná příležitost a nezbývá než doufat, že někdy seriál vznikne, ale JINÝ! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý pilot, který mi svým prostředím připomněl starší britskou pecku Outcasts. Atraktivní námět, vyspělý vizuál a potenciál do budoucna by tu byl. Škoda, že si Amazon neobjednal celou sérii. Takhle nám zůstala jen tahle ochutnávka. I'm only human after all. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Dobrý potenciál do dalších dílů. Rozhodně zajímavý začátek, slibné prostředí i sympatičtí herci, ačkoliv se něco dozvíme jen o dvou postavách. Případnému pokračování v podobě celé série dám rozhodně šanci. 65% ()

Reklama

Reklama