Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (7)

Trailer

Recenze (36)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jednou o vás natočí film volové a jak se bude jmenovat? Sráči na ledě!" První série skvěle roztáčí trenérskou štaci a postupné budování autority Luboše Hrouzka v Havířově. Živelný Langmajer je v téhle roli jako ryba ve vodě. Jeho kadence hlášek a gestikulace jsou brutální útok na bránici. Skvělý rozjezd seriálu z produkce Obbod TV. 8/10 ()

tomino28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Lajny je vidět snaha stvořit kultovní seriál plný legendárních hlášek, a místy je to tlačení na pilu tvůrci zřetelné možná až moc. Nicméně, obsazení se povedlo a i zasazení do rázovitého regionu plného vysloužilých havířů má své nepopiratelné kouzlo. Epizody jsou relativně krátké a svižné, bohužel občas jejich kvalita kolísá, ale kolem a kolem to není vůbec zlé. ()

Reklama

JS11 

všechny recenze uživatele

Mnozí přirovnávají Lajnu k Vyšehradu. Jistě sportovní prostředí přináší specifické problémy, ovšem Lajna je realitě, aspoň dle mého názoru, který vychází z osobních zkušeností, výrazně blíže než Vyšehrad. Skvělý Langmajer táhne celý v podstatě každou epizodu. Daň z úspěšné minulosti i dnes velice častý tlak jdoucí až za hranice nejen slušnosti, ale i zákona ze strany rodičů kopíruje kauzu "Láďa Růžička", to jsou atrubuty, kterými dnešní český hokej žije. Pokud však divák dojde k závěru, že takhle to je v českém sportu všude, pak získá jen falešné představy. Ve fotbalu je to ještě horší, v basketbalu, který hrají povětšinou inteligentní lidé a trénují to tomu odpovídající trenéři, zase vládne "vše podle Nymburka". ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

V první chvíli jsem si říkal, že je tady jen další nápodoba jiného komerčního úspěchu; opět kupa vulgarit, buranství, zde ovšem provázeno zbytečným  nadužíváním sexuálních scén a nevěrohodným chováním rodinných postav. Taclíka v podstatě jinak než při kopulaci nepotkáte, jakoby veškerá manažerská dominance musela být vyjadřována sexuálním zotročováním (a nevyhne se tomu ani manažerka druhé série). Chování vlastní matky k Patrikovi a především sám Patrik jsou pak v prvních dílech rovněž mimo realitu a těžko si představit sladkého klučinu nepoznamenaného takovými rodiči. Zde ale mé nářky končí. Nakonec jsem se u série velmi bavil a zároveň si uvědomil, že ztvárněné postavy jsou až mrazivě blízko realitě. Závěrečný obrat k víře mě paradoxně rozesmutnil, neb se tím autoři rozhodli příběh kočírovat do bezpečných vod Ordinace v růžové zahradě. A nejlepší díl? Jednoznačně Talkshow, o televizní práci vypovídá asi pramálo, ale konfrontace mužské sexistické agresivity s agresivitou současné novinařiny náramně baví, navíc se přistihnete, že fandíte té první variantě. A závěrečná hymna je třešničkou na dortu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsi úplně blbej, v hlavě máš akorát signály na přesilovky!" - "No sorry, no. Já jsem prostě bez piva řídil poprvý..." - "Bruslil jsem, a přitom jsem měl ještě nasrané v plíně!" - Já dělám psychologiii.. Psychologii?.. No... Ty vole, dyť ty sám jsi úplnej magor!.. No právě, já mám k tomu oboru takovej osobní vztah... " - "To je hrozný, jak se to rozmáhá, viď, ty zlatokopky!" - "Já su z Valašska, vy hovada!" - "Miluju hokej. Copak jsem nějaká dilina? Vždycky sleduju oba poločasy!" ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Soupeři, kteří nastoupí proti HC Havířov, jsou ve skutečnosti dresy klubu HC Motor České Budějovice, nikoliv HC Přerov, jak je uvedeno na informační tabuli v aréně. (A.MacGyver)
  • V čase 12:30 až 12:38 se na stole samovolně posune časopis. (KINE)

Reklama

Reklama