Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů? (Televize Seznam)

(více)

Recenze (55)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou Lajnu jsem se na české poměry opravdu těšil mnoho let, jednička se mi svého času hodně trefila do vkusu a štempl Petra Kolečka je pro mě stále velmi signifikantní. 2. hokejová sezóna mne ale překvapila větší připitomělostí a neuvěřitelností v tom smyslu, že nadbytečné užívání hokejových termínů v sebehokejovějších rodinách (a že o tom něco vím) je zkrátka nerealistické a příliš účelové. I tak jsem se ale po pár dílech na tempo seriálu dokázal naladit a nakonec u mě lepší díly převážily nad těmi trapnějšími. Langmajer je stále jedním z mých nejoblíbenějších českých herců a jeho kadence hlášek je pořád neuvěřitelná. Nové postavy příliš nevytrhnou (Suchánek mě vyloženě zklamal a opět mě utvrdil v tom, že je dobrý komik, ale jeho herectví stojí za starou bačkoru a nebaví mě), ale přechod do problémové Slávie je přece jen líbivější varianta než Havířov, kam Hrouzek nerad cestuje (viz "jakou asi můžeš mít cestu po D1 do Havířova, kurva?!"). A když jsem u těch vulgarismů, z erkových filmů je člověk zvyklý na nejrůznější "fuck" tvary, ale v české tvorbě ty naše krásné sprosťárny přecejen tak obvyklé nejsou a o to víc vyniknou. S příchodem na Stream jsou obě řady k dispozici zdarma, tak na co ještě čekáte? ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco slabší než první série, ale trenérské duo Hrouzek (Jiří Langmajer) a Hrouzek (Stanislav Šarský) pobaví. Tomáš Dastlík výtečný stejně jako Václav Neužil mladší. Slavie tu v době, když jsem koukal na druhou sérii tu dala akci na zápas s Benátkami. Za což je jí drobný dík. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

"To bych byl nahoře za dobrýho kreténa, kdybych po tom všem chtěl, aby dobře dopad i zápas." Tak určitě, ale s tím všudypřítomným "Chanceliga" (místo normálního "druhá liga") jsi stejně i tak za kreténa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série sice taky nebyla bůhvíjak úžasná pecka, ale našel jsem tam několik opravdu povedených momentů – hlášek a i některé postavy byly docela solidní. Nechyběly emoce – vztahy – bojovnost za něco…Tady tomu dost často docházela šťáva, i ta vtipnost byla slabší (opravdu dobré byli dva díly). Nevím, možná za to mohl ten přesun zpátky do Slávie, možná starý Hrouzek, zmizení Patrika i nezajímaví hráči (kromě Robina), no prostě první série cca 60%, tady tomu hodím 50%, ale zavřu obě oči. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první série menší propad dolů, v těch jednotlivých scénách ale seriál opět v té komediální rovině vévodí. Langmajerovi je tato role Luboše Hrouzka šitá jako na míru, jeho herecký talent zraje podle mě jako víno :) Staronové postavy zaválely, Wagnerová jako Denisa opět boží. Ale charakter Václava Neužila, Robin Guha, za mě asi tím nejzářivějším elementem druhé řady, ty jeho hlášky protkané tou vtipnou angličtinou a narážkami na samá hokejová esa, to jsem si z pozice diváka užíval plnými doušky. A Míra Kouřil taky nezapomenutelný. Ty prostřední epizody docela výplňové, třeba díl o Stanley Cupu naprosto o ničem, ale závěrečný dvoudílný finiš to nakonec vytáhl na těch poctivých 7/10. V této době už vycházejí díly nové sezóny, tak uvidíme. Rozhodně si to ujít nenechám. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z případů, kdy jsem nevěděl, jestli je druhá řada dobrý nápad. Ta první byla dobrá, tak jak byla. Nebylo potřeba přídavku. Nicméně přišel. Měl pár dobrých momentů, ale spíš mi přišlo, že víc těch horších. Celkově shrnuto, druhá řada být nemusela, táhne tak ten seriál dolů, byť pár světlých momentů tam je. ()

zette 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvni serie hodne velky propad. Zmizel Havirov, ktery byl v prvni serii vyliceny velmi vtipne, avsak neurazil ani mistni. Mene prostoru dostala i Deniska, coz je skoda. Naopak postava Lubosova otce me srala od jeho prvni vety az do te posledni. Nektere dily vylozene tragicke, za vsechny sneni o Stanley Cupu. Jedine plus vidim v postave Neuzila, ten nemel chybu. Jinak ovsem hodne nepovedene pokracovani vyborne jednicky. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii teda docela sešup. Nové postavy moc nezaujaly, parodie na namyšlenou NHL hvězdu v podání Neužila sice fungovala dobře na papíře, ale v praxi se jednalo o neskutečně debilní a otravnou postavu. Vtipných momentů po málu, typických hokejových klišé využíval scénář opravdu přespříliš a ztrácelo to účinek narozdíl od první série. Navíc ten budget na tu Slavii fakt nebyl a bylo to hrozně vidět. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

První dva díly druhé řady seriálu Lajna jsem vyloženě protrpěla, ale pak nastal obrat k lepšímu a po trochu trapném rozjezdu jsem se zase skvěle bavila. Kromě Jiřího Langmajera a Hany Vagnerové se o to velkou měrou zasloužil Václav Neužil, který si roli namachrovaného navrátilce ze zámořské NHL Robina Guhy patřičně vychutnal. Nedovedu si představit, že by to někdo zahrál lépe. (70%) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně mě hokej vůbec nezajímá. Ani "namakaný" řeči. Co mě vlastně u toho dostalo a donutilo to sjet obojí (jak první, tak druhou sérii) skoro na jeden zátah, je to, jak absurdně je to všechno namíchané. Vím, že je tím Petr Kolečko už pověstný, ale u mě osobně to prostě funguje na výbornou a je nakonec úplně jedno, který režisér mu to režíruje (ať Lajnu či Most). Ten mix je prostě tak výživný, že nemůžu odolat. I to, jak se trefuje do různých klišé, bourá je a zase pře(s)tavuje, kdy jeden vůbec neví, kam se to všechno vyvine, že by si i bál vsadit na to, čím to skončí. Navíc jsem si u toho uvědomila, jak je to v současné seriálové produkci všech těch Růžových zahrad, Ulic či Slunečných super závan svěžího proudícího vzduchu, i proto už se moc těším na něco dalšího z dílny Kolečka a režisérů, kteří ty jeho gejzíry nápadů převedou do "reálu". Třeba teď naposledy spolupráce Vladimíra Skórky a Petra Kolečka na sKORO NA mizině mě přivedla právě k Lajně, přičemž po loňském Mostu pro mě osobně prostě zase trefa do seriálového černého :-) P. S. Jiří Langmajer v roli trenéra absolutní špica, jak dokáže ustát to lavírování mezi přehnanou tvrdostí a přehnanou změkčilostí, aniž by z toho vyšel jako totální idiot :D ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jirka Langmajer se se svým věčně nas*aným trenérem Hrouzkem konečně navrátil a s tím se dostavilo spoustu výhrad i vylepšení. Nevýhodou celé druhé sezóny byl pro mě Hrouzek st., na něhož jsem si stěžoval posléze u každé epizody a jeho otravnost signalizuje i to, že se dlouhá léta jeho představitel nikde neobjevil. Plusem těchto osmi dílů je dle mého rozhodně zlepšení scénáře pro postavu Denisy, jejímiž grimasy a dialogy jsem se bavil pokaždé, když dostala prostor. Konečná scéna otevřela vrátka na další hokejové peripetie, já ovšem musím uznat, že bych možná uvítal zas nějaký svěží projekt ze sportovního prostředí. Tak jako se právě objevila Lajna po Vyšehradu, mohly by streamovací služby přijít s dalším neotřelým nástupcem. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímalo by mě, odkud tvůrci vyhrabali Stanislava Šárského, do téhle chvíle jsem o něm nikdy dřív neslyšel... Jeho postava je strašně přepálená a nesympatická, a kdyby v seriálu nebyla, tak by to bylo určitě lepší. Kvalita dílů je zde značně nevyrovnaná, hlavně v první půlce řady to vypadá, že tvůrci ztratili talent na humorné dialogy. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem celé Lajny je nějaký svůj vlastní vesmír. Nic proti nikomu, ale někdy mi to v rámci zápletky připomíná příběhy, které jsem si vymýšlel před pubertou. Ať už v rámci logiky, humoru nebo určité naivity příběhu. To celé nějak hraje do karet tomu, že tato klasická jednohubka nám nicméně přinesla o dva roky později další sérii. Což je samo o sobě docela škoda, protože tohle je koncept, co by se snad i klidně dal dělat každý rok za pár týdnů. O to více je zvláštní, že asi tedy se dočkáme další série, ale budeme rádi, když vyjde prvním rokem nového desetiletí. Dá se říci, že zde je i určitý status. Lajna neurazí, ale ani si z ní nesednete na prdel. Pokud tvůrci plány mají, dokážu si s klidem představit, že zde bude co dělat až do páté série. Ne-li více. Pak se ale musí čekat, že kvalita asi půjde i trochu dolů. Protože už i ta druhá teda byla něco bubliny na plotně plné vody. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Lajny stratila trochu ťah na bránku. Uviedla sa nešťastnou prvou epizódou, v ktorej chýbal skoro všetok humor, ktorí mali diváci prvej série radi. Našťastie to vylepšila hneď druhou epizódou, kde scéna v šatni bola snáď najlepšia, čo táto séria ponúkla. Niektoré epizódy sa lepšej kvality držali, iné nie a záver nebol najlepší. Seriálu nevyšla ani surrealistická epizóda Stanley Cup, ktorej chýbal humor a nápady. Seriál vyvíjal svoju hlavnú postavu a jeho lásku, ktorí zažívali podobné veci ako v prvej sérii. Ľuboš hláškami trochu skrotol, aj keď to samozrejme aj v tejto sérii z postáv viedol a mal svoje pamätné momenty. Do trénovania mu tentokrát kecal jeho otec, ktorý niekedy ozvláštnil scény, inokedy bol navyše. Epizódna postava Robina Guhu teraz dostala väčší priestor, no svoje najlepšie scény z prvej série neprekonala. Séria, čo fanúšika poteší, no bude pri nej spomínať, aké to bolo pred rokmi. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řadím se ke skupině nostalgiků, kteří ve druhé sérii postrádali a postrádají kouzlo té první. Možná, kdybych Lajnu začal sledovat až od druhé série..? Na to si odpovídám, že bych si ji asi nikdy tak neoblíbil. Zkrátka už nemá ty kvalitativní parametry, tady se tentokrát nehrál tak dobrej hokej. Hlavně ale nepouštěli tolik na led svýho nejlepšího hráče Luboše Hrouzka, respektive oslabili JEHO (!) Lajnu Karlem Hrouzkem, kterej svýma šlehama zabíjel ty jeho. Ze sebevědomýho chlapa se stal ťunťa syn a to nesvědčilo ani Langmajerovi, ani seriálu. To je můj názor na jeho největší slabinu. Poslední díl zdařilej návrat ke kořenům, bohužel poněkud opožděnej. Slaboučký čtyři pecky. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Slaboučké po všech stránkách. Postava, kterou hraje Šárský je otravná a nesympatická. On sám hraje tragicky. Žádný dobrý výkon neodvedli ani Langmajer a Vágnerová. Jediný, kdo zaujal, je Neužil. I scénář je vesměs trapnej. Kolečko má na víc. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Ta druhá sérka je o poznání horší... Taková přiblbější... Nahoru to chvílema tahaj skvělý herecký výkony Václava Neužila mladšího a ke konci seriálu i výborný výstupy Tomáše Dastlíka. ()

Reklama

Reklama