Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů? (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Oproti první sérii teda docela sešup. Nové postavy moc nezaujaly, parodie na namyšlenou NHL hvězdu v podání Neužila sice fungovala dobře na papíře, ale v praxi se jednalo o neskutečně debilní a otravnou postavu. Vtipných momentů po málu, typických hokejových klišé využíval scénář opravdu přespříliš a ztrácelo to účinek narozdíl od první série. Navíc ten budget na tu Slavii fakt nebyl a bylo to hrozně vidět. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem celé Lajny je nějaký svůj vlastní vesmír. Nic proti nikomu, ale někdy mi to v rámci zápletky připomíná příběhy, které jsem si vymýšlel před pubertou. Ať už v rámci logiky, humoru nebo určité naivity příběhu. To celé nějak hraje do karet tomu, že tato klasická jednohubka nám nicméně přinesla o dva roky později další sérii. Což je samo o sobě docela škoda, protože tohle je koncept, co by se snad i klidně dal dělat každý rok za pár týdnů. O to více je zvláštní, že asi tedy se dočkáme další série, ale budeme rádi, když vyjde prvním rokem nového desetiletí. Dá se říci, že zde je i určitý status. Lajna neurazí, ale ani si z ní nesednete na prdel. Pokud tvůrci plány mají, dokážu si s klidem představit, že zde bude co dělat až do páté série. Ne-li více. Pak se ale musí čekat, že kvalita asi půjde i trochu dolů. Protože už i ta druhá teda byla něco bubliny na plotně plné vody. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně mě hokej vůbec nezajímá. Ani "namakaný" řeči. Co mě vlastně u toho dostalo a donutilo to sjet obojí (jak první, tak druhou sérii) skoro na jeden zátah, je to, jak absurdně je to všechno namíchané. Vím, že je tím Petr Kolečko už pověstný, ale u mě osobně to prostě funguje na výbornou a je nakonec úplně jedno, který režisér mu to režíruje (ať Lajnu či Most). Ten mix je prostě tak výživný, že nemůžu odolat. I to, jak se trefuje do různých klišé, bourá je a zase pře(s)tavuje, kdy jeden vůbec neví, kam se to všechno vyvine, že by si i bál vsadit na to, čím to skončí. Navíc jsem si u toho uvědomila, jak je to v současné seriálové produkci všech těch Růžových zahrad, Ulic či Slunečných super závan svěžího proudícího vzduchu, i proto už se moc těším na něco dalšího z dílny Kolečka a režisérů, kteří ty jeho gejzíry nápadů převedou do "reálu". Třeba teď naposledy spolupráce Vladimíra Skórky a Petra Kolečka na sKORO NA mizině mě přivedla právě k Lajně, přičemž po loňském Mostu pro mě osobně prostě zase trefa do seriálového černého :-) P. S. Jiří Langmajer v roli trenéra absolutní špica, jak dokáže ustát to lavírování mezi přehnanou tvrdostí a přehnanou změkčilostí, aniž by z toho vyšel jako totální idiot :D ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo celkem jasný, že pokračování Lajny nedosáhne kvalit první řady, takže nejsem ani nějak zklamanej. Ubylo scén z kabiny a z ledu, naopak přibylo těch ze soukromí a bylo to znát. Langmajer s Vágnerovou pořád top, naopak z novejch postav stojí za zmínku jenom Neužil, kterej mě vždycky rozesmál, Suchánek se Šárským zbytečně některý scény přehrávali. Slavia prostě není Havířov a Kouřil není Lupták. I tak je ve dvojce spousta super hlášek a nemůžu říct, že bych se nudil. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z případů, kdy jsem nevěděl, jestli je druhá řada dobrý nápad. Ta první byla dobrá, tak jak byla. Nebylo potřeba přídavku. Nicméně přišel. Měl pár dobrých momentů, ale spíš mi přišlo, že víc těch horších. Celkově shrnuto, druhá řada být nemusela, táhne tak ten seriál dolů, byť pár světlých momentů tam je. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Představitel hokejisty Vanase, herec Patrik Děrgel, se věnoval lednímu hokeji i mimo kamery. Jako brankář působil v mládežnických týmech Bohumína a Orlové, následně se věnoval chytání rekreačně. (pavelvojta)
  • V epizodě se objeví narážka na seriál Gumídci (od r. 1985). (Duoscop)

Reklama

Reklama