Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (16)

Pacient (2019) (S02E01) 

Drsňácký trenér Hrouzek je konečně zpátky a má očekávání jsou téměř naplněna. Obsazení se nám trošku pozměnilo, všechny z tria Dastlík-Neužil-Suchánek mám ovšem rád, takže s nimi nebudu mít určitě problém. Trochu mi mrzí jen absence pěkné Pavly Dostálové. ()

Asistent (2019) (S02E02) 

Trochu méně záživná epizoda, od které se to ale všechno chtě nechtě musí odrazit. Naštěstí je tu postava Denisy, která je letos mnohem snesitelnější. ()

Estrogen (2019) (S02E03) 

Kvalita Lajny se vrací domů a já jsem spokojen s její odlehčeností, která občas zabíhá až k infantilnímu humoru, ten ovšem hercům, jako jsou Langmajer nebo Neužil, pěkně svědčí. ()

Čevabčiči (2019) (S02E04) 

Konečně můžu frázi "srandy kopec" použít bez sebemenšího záměru o ironii. Konečně díl, co měl hlavu i patu. ()

Stanley cup (2019) (S02E05) 

Zase se ubralo na grádách a kvalitě, ale snad se to v těch zbývajících 3 dílech zase podaří vytáhnout. Byla by škoda ukončit Lajnu v tak mizerných číslech a třeba jí dokonce zavřít vrátka na možná další pokračování. ()

Zářez (2019) (S02E06) 

Starý Hrouzek strašně táhne tuhle řadu dolů. Vždyť by to nebylo na celkovém průběhu příběhu ani trochu poznat, kdyby jeho postava nikdy nevznikla. Langmajer se musí tentokrát trochu nadřít, aby celou komickou stránku utáhnul sám tak, abychom se zasmáli i my, co už požadujeme trochu hlubší vtípky, než jen infantilní narážky. ()

Leningrad (2019) (S02E07) 

Starý Hrouzek mi štve čím dál tím více, ale v přímé úměře s jeho rostoucí trapností stále roste moje zalíbení v postavy Hany Vágnerové a Tomáše Dastlíka. ()

Baráž (2019) (S02E08) 

Vskutku příjemné zakončení dosti rozporuplné řady, ve které prostě nemusel být pan Stárský, podle jehož vybrané filmografie již zdálky poznáte důvod, proč tak dlouho v ničem nehrál. Pokud se třeba za další dva roky dočkáme sezóny třetí, budu platit zlatem za to, aby se v ní jeho postava již neobjevila. ()

Nová lajna (2021) (S03E01) 

Hrouzek se po 2 letech zase ozývá s dalšími trefnými džouky na (nejen) český hokej, na jejichž pozadí se ovšem dostavuje bohužel i ten typický český trapnohumor, který hlavně z úst Hany Vágnerové zní extrémně uměle a díky tomu všelijak, ale rozhodně ne vtipně. ()

Omluva (2021) (S03E02) 

Začátek dílu obsahující nejvíce potupnou odnož českého humoru mi signalizoval, že snad letošní Lajnu ani nebudu moct dál sledovat, po zbytek epizody se naštěstí dostavilo pár vtípků, díky kterým dám Hrouzkovi ještě šanci. Ale hrozně v téhle roli Jirka Langmajer přehrává, přestávám mu to chování a grimasy věřit. Jen ty hlášky jsou občas zapamatováníhodné. ()

Borovčík (2021) (S03E03) 

Sice bych redukoval slovenské herce a navrátil do popředí Neužila s Dastlíkem a Suchánkem, jinak ale přesun do jiného prostředí sérii dost prospěl. Spousta džouků je tu konečně o něco méně trapná, hlavně ty povedené ohlefně Bulharska. ()

Dvojramenný kříž (2021) (S03E04) 

Už Borovčík dodal nové řadě Lajny trochu elánu, ale teprve tahle epizodka mě po většinu času fakticky bavila. Hlavně Hana Vágnerová a její Deniska tady neskutečně válely. ()

Vlak (2021) (S03E05) 

Pár zapamatovatelných hlášek se zde najde, předevší ty adresované Brnu, jinak se ale zase dostavuje klasický český (ne)humor dnešní doby, který mi přestává sedět i k samotnému Langmajerovi. ()

První slova (2021) (S03E06) 

Takhle kdyby ta Lajna vypadala pořád. Konečně došlo k regulérnímu hokeji, záležitosti, kolem které se seriál už od prvopočátků primárně točí. ()

Duše (2021) (S03E07) 

Opět naprosto stoprocentní zábava a podívaná. Takhle měla Lajna vypadat už ve svých začátcích (a celém průběhu jakbysmet). ()

Finále (2021) (S03E08) 

Takhle kdyby vypadal každý český komediální seriál. Vtip i emoce v jednom. A do toho perfektní herecké výkony. Už teď mi ta sebranka chybí. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama