Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Recenze uživatele Mrkvič k tomuto seriálu (1)

Lajna (2017) 

Lajna má díky Bohu famózního Langmajera. Být tu v kůži Ruži někdo méně zdatný, byla by lajna mnohem slabší. První díly se trefují právě hlavně do eskapád slavného útočníka/trenéra a humor vyvolává právě to porovnání s realitou. Není to špatné. V dílech Pravda a Talkshow dojde ale na vážnější notu (i když stále hodně přisprostlou) a díly jsou skvělé. Odkaz na Ivana Hlinku je boží a talkshow s potopením povrchní moderátorky je úžasným zakončením debaty. Poslední díly jsou ale už hodně slabé. Langmajer je vyměněný, řeší se nevěra jeho kurvy a tak snad jen nahecování týmu na Kladno stojí za zapamatování. Druhá série se věnuje o něco méně hokeji. Jak už si každý stěžuje. Když ale jde o porod nebo vztahy mezi trenérem a jeho nadřízenou, tak to není vůbec na škodu. Velmi často čtu stížnosti na postavu Hrouzka staršího. Ano, dostal více prostoru na úkor skvělého Langmajera, ale nebudeme se přece pořád opakovat, ne? Ta postava je boží. Výchova po vzoru hokeje, drsné metody s vikingskou vestou atd atd. Celkově je pro mě tak druhá série srovnatelná s tou první, i když je každá jiná. Třetí "slovenská" řada je zatím nejlepší. A díky čemu? Díky slovákům. V prvních dílech trefování se do kvality slovenských hráčů. Poté vtipy spojené s působením na Slovensku. A na závěr zavzpomínání si na to krásné z dob společného státu. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama