Reklama

Reklama

Boj o budoucnost

  • Hongkong Ming ri zhan ji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dopadu meteoritu, který na Zemi přinesl zkázonosnou rostlinu, má sebevražedné komando na záchranu postapokalyptického města před úplným zničením sotva pár hodin. (Netflix)

Recenze (34)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hong Kong zkouší průlomový vstup do Big budget CGI Sci-Fi průmyslu a zatím na to bohužel nemá ( Hollywood je úplně jinde a Jížní Korea taktéž), ale jako vysněný projekt Louise Koo to dopadlo minimálně OK. Máme rok 2055, kde planetu zasáhla přírodní katastrofa ( Co musím pochválit je docela originálně pojatý koncept apokalypsy). Meteorit zasáhne futuristický Hong Kong teď známý jako B-16 district, kde se také vynoří obrovská mimozemská rostlina s názvem Pandora způsobující devastaci všude okolo. Skupina vojáků je tedy vyslána na misi zachránit svět. Z herců potěší Louis Koo, Sean Lau i Nick Cheung, což jsou hong kongští herečtí veteráni. Rozpočet na americké dolary byl okolo 56 mega, takže by to chtělo minimálně trojnásobek, aby CGI vypadalo úhledně. Takhle je to trochu CGI mess a občas to nevypadá úplně hezky, ale našlo se tu pár fajn akčních sekvencí. Nejlepší mi přišla v nemocnici, kde došlo na zajímavé alien creatury a tam to mělo i trochu temnější atmosféru. Je tu docela různorodý výběr protivníků. Jsou tu rostliny, alieni, roboti i různé mechanické stroje a ty vypadají překvapivě dobře. Akce je tu dost, má to spíše nádech videohry než filmu. Je to jedna dlouhá akční mise, kde se to neustále řeže ( když došlo na Bayové slowmotiony, tak ty vypadaly cool). Je to taková akční klukovina s nádechem Terminátora a Tomorrow War s efekty, které balancují mezi hrozné, ucházející a slušné. Já radši přízemnější akci s lidmi, noži a sekery, z robotů a mašin jsem už nejspíš vyrostl, ale své fanoušky si to najde. 55/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hongkong i pod čínskou kuratelou chce posouvat hranice možného ve filmu. Ambiciózní scifi bylo v produkci od roku 2017 a Luis Koo je dost možná klíčový muž pro místní filmový průmysl (kdo pravidelně sleduje moje příspěvky a zprávy na FB fóru). Žánr scifi je zde velmi vzácný a film svými efekty, vizuálem může bez problémů konkurovat zahraničí. Premisa příběhu o zabijácké rostlině Pandora, která pohlcuje zemi, je sice silně béčková, ale na rozehrání impresivního sledu atrakcí to stačí. Dystopický look filmu a tísnivá atmosféra přidává napětí, sekvence s roboty výborné, akční scény patřičně na výši. Charaktery jen základně nahozeny a vcelku křečovité pokusy o emoce, nebo nějakou větší hloubku příběhu vycházejí spíše do ztracena. Ale i nad tohle bych se povznesl, Hongkong tlačí bota jinde, pořád nevidím mladou generaci herců, respektive nějaké talenty pro budoucnost, přece jen není normální stále obsazovat lidi, co jsou v byznysu 3-4 dekády! Je potřeba nová krev a atraktivní tváře talenty, nevím, co místní agentury dělají, protože tenhle problém trvá už mnoho let (kdežto v Japonsku, Koreji i Číně můžeme stále vidět nejen nové, ale taky schopné tváře mladé generace). Navzdory mám výhradám, film a schopnosti tvrůců na mě udělaly dojem, 3,5 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z trojice čínskych veľkých scifíčok na Netflixe možno najsympatickejší pokus, pretože je najmenej nabubrelý, nie je v ňom toľko pátosu a nie je tak extrémne emmerichovsky prehnaný. Bohužiaľ je tu toho ale menej, ako by fanúšik žánru čakal. Najviac zaujmú scény rastu rastliny, medzi nimi však prebieha pomerne fádna akcia vo fádnych interiéroch a exteriéroch so zameniteľnými postavami. Podobne je to aj s finále, kde nás nečaká oproti predchádzajúcemu deju žiadna výraznejšia gradácia. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čínská divočina fungující spíše jako sledování gameplay videí na youtube. Jak už to tak u podobných filmů z dané Země bývá, trpí na mizerné triky a nulové charaktery. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám nervy z oceli a jen tak mě něco nerozhází. Ale tentokrát jsem byl napnutej jako struna: Podaří se soudruhům z čínské lidové armády najít bliznu (nebo snad pestík?) gigantického mimozemského okurkoidu a nakropit to do něho bazukoidem? Nejde přitom o nic míň, než o 160000 životů ve čtverci B12, většinou roztomilých šišlajících holčiček s plyšovými králíčky. A tuhle takřka sebevražednou misi se našim hrdinům snaží ještě navíc překazit nejenom přerostlí draví hmyzáci z Alfa Centauri, ale i zešílevší bojoví roboti a samozřejmě nadřízení, kteří jim (jako obvykle) hážou klacky pod nohy. Řeknu vám, že až do poslední vteřiny si budete napětím kousat nehty. Škoda jen, že akce moc neuvidíte, protože kameraman měl zjevně při natáčení tanec svatýho Víta a střihač Parkinsona. A nebo oba svištěli na tripu, těžko říct. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jak hodinu a půl dlouhá akční videoherní cutscéna. Vykrádá to kromě řady japonských CGI filmů třeba i Crysis, ale když pominu téměř neexistující příběh a tradičně nepříliš dobré hrané části, tak mě to svým neokoukaným settingem vlastně celkem bavilo. Akční scény mají dynamiku a vypadají i přes levnější CGI fakt dobře. Kdyby byl film digitální celý včetně postav a udržel si tak jednotnou vizuální úroveň, byl bych spokojenější. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Áno príbeh, konanie postáv, miestami nedorobene CGI, a k tomu až predvidateĺný dej slabota ALE záverečná nonstop akcia výborná! Bitka s mechmi na diaľnici aj mimo nej s výbornou choreografiou, súboje s exoskeletmi vymakané a kľudne by som si pozrel dvojku, aj trojku... Nápady film mal... Ak niekto zostriha iba akciu a dá na YouTube, tak dostanete najlepšie herné cinemaric k neexistujúcej hre! ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Taková správná robotická vyvražďovačka. Trošku nižší level než známe a první polovina byla spíš nudná, ale celkově to šlo. Vzhledem k tomu, že na konci je upoutávka na další díl, asi se máme na co těšit. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Božská akce a military porno s future warriory v robotických exoskeletonech ála Crysis v idiotském příběhu a ději. Až tohle Číňané zvládnou zkombinovat (už se to musí povést po tolika pokusech) k vyvážené dokonalosti, tak se štěstím rozpláču. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak tu si teda Hong Kong vylámali zuby viac ako by bolo prípustné. Určité veci, CGI či praktické efekty boli na neskutočne širokej stupnici kvality, od viac ako slušných záberov až po neskutočne "videoherné". Druhá vec, že film bol naozaj mix všetkého, dostali sme "príšerky", dostali sme vraždiace rastliny, dostali sme robotické boje, dostali sme hand-to-hand combat scény, aj futuristické zbrane, dostali sme akciu na vlastných nohách, aj automobilovo-robotickú naháňačku, dostali sme prvky drámy, exo-obleky atď. atď. Z každého rožka troška, ale v skutočnosti to bol doslova neporiadok a scenár mal až posledné miesto a logika sa množstve scén doslova vyhýbala kilometrovým oblúkom. Škoda toho, lebo som film sledoval takmer tri roky od jeho prvých upútavok a čakal som bohovskú akciu aj kvalitu ála Čističi vesmíru, ale nestalo sa a tak to len zapadne po boku ostatných "nedopečených" akčných flákov. Pritom to malo na ďaleko viac, len sa tvorcovia evidentne nevedeli rozhodnúť, čo z toho chcú mať, nevedeli nájsť správnu mieru a naviac ich evidentne riadne priškrtil v rozlete rozpočet, preto tá nekonzistentnosť počas celej stopáže. 50%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velkelepe sci-fi z Azie. Atmosfera a vsetko okolo celkom fungovalo, scenar bol kus jednoduchsi, mozno az beckovy, efekty niekedy lepsie, niekedy slabe, no pozrel som si to so zaujmom. Nasiel by som tam aj stipku realneho napatia, kedy som fakt film prezival trochu viac, no stale sa to na hollywood nechyta. Nieco tam proste chyba, mozno v tomto pripade nejaka silnejsia emocia. Neviem, ale ja s k tym cinskym hercom neviem najst vztah. Nejdem to dalej rozoberat, ale fakt je to divne. Na tom to zlyhava mam pocit. Bude dvojka s Mesiacom? ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Film s až překvapivě působivou akcí a speciálními efekty, jehož scénografie a designy jsou velmi okatě inspirované dražšími a lepšími scifkami, typu Edge of Tomorrow nebo Avatar. Vypravěčská složka je ale na úrovni mateřské školky, plná světaspásného pathosu jak z devadesátek, a s jednorozměrnými postavami, které vyjadřují své duševní rozpoložení skoro výlučně skrze emoční výbuchy. Pokud vám ale příliš nevadí přemrštěné asijské melodrama a rádi koukáte na futuristické rubanice s roboty, jsou rozhodně i horší volby. 55% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale to zpracování.... Spíš je to počítačová hra... Triky přehnané a obraz je občas rozmazaný, digi bordel je samozřejmostí .... Soudruzi se mají ještě co učit..... Ale na jedno zkouknutí se to dá.... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to nejhorší, kdyby nebylo tak nepřirozené kamery, která mi neustále připomínala gameplay z nějaké hry. Na to, že se ve filmu stále něco děje, střílí a všechno se řeže, tak mě to velmi rychle přestalo bavit a jen čekal na závěr. Čína to prostě zatím neumí. Nápad by měla, peníze na solidní triky taky, ale režijně a dramaticky to je šíleně špatný. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Roboti versus nafoukaná emzácká kopretina ? No potěš prdel. To by nezachránil ani nahatej Arnold. Od začátku je to těžká píčovina, gradující někde kolem akce při hledání pestíku, kterýmžto se dá kopretina patrně navždy vodjebat doprdele. Jenže pestík je hluboko v noře, a hlavní hrdina nemá zas takový koule, aby pestík dojebal. Tak se to jebalo bezcílně semtam, až mě to ujebalo k bezduchý smrti. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Naprosto po asijsku zkokotělá debilita. Nějak jsem se tím během půl hodiny proklikal do konce, bo normálně se na tuhle přespídovanou blbost s komickým CGI a nulovým obsahem dívat nedalo. Jedna hvězda za snahu. (13%) ()

Reklama

Reklama