Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Krakov 1908. V souvislosti se smrtí své matky se Jan Edigey-Korycki vrací do města po několika letech nepřítomnosti. Je to nesmírně zajímavý a tajemný člověk. Před lety musel opustit Krakov v dramatických situacích. Zúčastnil se duelu, ve kterém zemřel jeho milovaný bratr Lucjan . John byl považován za vraha, který hanebně porušil platná pravidla. Tragická smrt šlechtice také zničila jeho vztah s Konstancji. Vrátit se do Krakova, chce Edigey-Korycki nejen rozloučit se zemřelou matkou, ale také se dozvědět více o její vraždě. Pro místní policii je případ uzavřen - Aleksandra Edigey-Korycka je obětí místního lupiče. Proč však vrah udělal tolik potíží? (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé krimi příběhy z Krakova, tehdejší součásti Rakouska-Uherska, s jedním společným linkem. V hereckých rolích vyniká sympatický Korycki, jeho šéf Jelinek a docela i všichni ostatní. Klady: vybrat hudbu bylo určitě složité, ale Psycho Killer od Talking Heads vás rozjede na každém začátku. Závěr: doporučuji. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech epizodách : jsou to vlastně takové "Případy detektiva Murdocha po polsku" . Nám je seriál blízký tím, že se odehrává v Krakově a okolí před 1.světovou válkou, kdy jižní Polsko bylo též součástí Rakouska-Uherska... . Ostatně šéfem tamní kriminálky je komisař Jelinek... .Poznáte v něm Olafa Lubaszenka, před víc než 20 lety excelujícího v "Je třeba zabít Sekala? ". S těmi licousy a´la Franc Josef I. je k nepoznání...... . ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který přináší neotřelý pohled na život v Polsku na začátku 20. století. Nemohu však posoudit, nakolik věrně nám režisér přináší pohled na život v Polsku v tomto období. Jinak velmi slušné herecké výkony, zajímavé zápletky a taky velmi slušná kamera a režie. Jedině co seriál kazí je naprosto nevhodně zvolená hudba. Moderní hudba z přelomu století (tentokráte však 20. a 21.) se k dobové scenérii naprosto nehodí. Při pohledu na zajímavé ztvárnění dané doby tato hudba doslova trhá uši a neuvěřitelně kazí dojem z celého seriálu. Proto dávám pouze 3*. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatím předběžně po shlédnutí prvního dílu. Úvodní případ je vystavěný velmi jednoduše, sice s drobnou zápletkou v závěru, ale cesta k odhalení vraha je z většiny času rychlá a přímá a hrdinovi osud či náhoda nestrčí do cesty prakticky žádné překážky. Dobová atmosféra je vykreslena vcelku přesvědčivě, hlavní hrdina sympaťák, byť zatím o něm mnoho nevíme. dialogy ryze televizní, ale ne trapné .Jakonejvětší zápor bych prozatím viděla již zmiňovanou jednoduchost zápletky, příliš brzké odhalení vraha a předvídatelnost s jakou se celý příběh odehrál. Zatím dávám dvě a půl hvězdy a počkám si, kam se seriál bude ubírat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Historická atmosféra sa podarila, kostýmy super, postavy reagujú naozaj dobovo. Možno by som ale uvítal kriminálnejšiu atmosféru, vyšetrujú sa tu dosť veľké vraždy, no zobrazené a riešené sú len tak zľahka, nedotknú sa srdca, či emócií diváka. Na druhej strane sa postupne rozvíja osobný príbeh komisára. A na prekvapenie práve on sa stane nakoniec nosnou linkou, ktorá má zaujímavé rozuzlenie. Takže ako kriminálka s vraždami priemer, no osobný príbeh komisára nadpriemer. ()

Galerie (444)

Reklama

Reklama