Reklama

Reklama

Jsi taky člověk?

(seriál)
  • Jižní Korea Neodo inganini (více)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Přední neuroložka a odbornice na umělou inteligenci se musí rozloučit se synem. Vytvoří si proto androida, který je mu k nerozeznání podobný. (Netflix)

Recenze (13)

Roby 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela těšil o to více mě mrzí moje zklamání z této doramy. Ani v Dream High jsem neměl tolik postav, které mě vyloženě štvaly či přinejmenším vadily. V seriálu je asi padesát absurdních rozhodnutí, které mě nedávaly žádný smysl a postavy se předháněli v tom, kdo udělá více dementních rozhodnutí, které jim duo padouchů nečekaně vrátí i s úroky. Není to vyloženě debakl, ale určitě byl tento seriál pro mě velké zklamání. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ale jo, daly by se na tom najít mouchy, ale já je prostě hledat nechci. Příběh jako takový mě bavil od začátku do konce. Kang-joonův robotický výraz korunovaný úžasným úsměvem neměl chybu. Stejně jako jeho herecký výkon. Ono vůbec obsazení bylo skvostné Kim Sung-ryung patří k mým nejoblíbenějším herečkám a etudy Kim Won-haea ty prostě nezklamou nikdy. Ten chlap zas a znovu dokazuje, že není malých rolí. O záporácích Yoo Oh-sunga ani nemluvím. No a třešničkou na dortu byla čeština z úst hlavního hrdiny v prvních dílech. Naprostá spokojenost. 4,5* ()

Reklama

bulinka 

všechny recenze uživatele

5 hviezdičiek dávam za hlavného herca. Seo Kang Joon má neuveriteľnú a ojedinelú charizmu. Každý jeho výraz tváre ma fascinoval. Je to ten typ herca, ktorý nemusí povedať nič, urobiť nič a nedokážete od neho odtrhnúť oči. Toto bola moja prvotina s ním a rozhodne prekonal moje očakávania. V oboch úlohách bol skvelý. A za tú češtinu, ďakujem. Nakoľko, český či slovenský jazyk nie sú jednoduché pre aziatov, potrápil sa, ale je vidno, tú námahu. Mohli si vybrať akýkoľvek iný štát, ale vybrali si ČR. Potešilo. Podobne ako ma potešilo v inom seriáli, keď si baba listovala v knihe a záber bol asi na 3 strany, 3 mestá a jedno z nich Bratislava :D. Čo sa týka deja, čím ďalej tým viac sa začínam zamýšľať nad výrobou a začlenením robotov do bežného života. Aké by to bolo/bude... mám k tomu asi milión otázok. Osobne si neviem predstaviť zaľúbiť sa do robota, mám k tomu isté výhrady a spochybňovanie. Ale beriem na vedomie, že môžu existovať ľudia, ktorým by takýto vzťah vyhovoval. Dej ma bavil, i keď miestami ma iritoval ten jeho dedo, lebo som vlastne nevedela, či je dementný, či nie, či je zlý, či nie. A tiež matka, ktorá sa nevedela rozhodnúť alebo vyjadriť, ktorý syn je pre ňu viac. Mohla povedať, že obaja rovnako a každý z nejakého dôvodu. Mohli jej dať viacej priestoru. Muším však povedať, že vždy keď boli nejaké sentimentálne úvahy, tak sa mi to páčilo. A myšlienka, že robot môže byť lepší ako človek tiež. Uvítala by som viac akčných scén, kde by sa viac ukázali schopnosti robotického Nam Shin-a. Scény, kedy vyrazil divákovi dych svojím dokonalým výstupom boli super, ale aj tie vtipné scény pobavili :). Musím povedať, že koncom deja, mi bolo nejal ľúto, že sa zaľúbila do robota, a že to nie je ľudský Nam Shin. Tak nejak som dúfala, že by sa to mohlo zmeniť. Rozhodne by som im to dopriala. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, mi to nepřipadalo nějak extra. Plecháčův úsměv mě děsil a to objímání, když někdo plakal ve mě vyvolávalo kopřivku, myslím si, že Seo Kang Joon se necítil při hraní úplně ve své kůži... Kang Joon by měl dostávat podle mého názoru jiné, kvalitnější role. Umí perfektně hrát padouchy, psychopaty apod. Rozčilování mu jde na jedničku. Při sledování posledních dílů jsem u toho zase zaspávala, nevím si to vysvětlit... Nejvíc mě bavil táta So Bong. Dávám 3*** OMG, jen ta představa - kdyby byl místo Kang Joona obsazen Ji Chang Wook tak byl by více uvěřitelným robotem... Komentář Krysapa mě pobavil... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ale teda těma čtyřma hvězdičkama si nejsem vůbec jistá - správně, jen po pár dnech jsem snížila hodnocení na tři, a to hlavně z toho důvodu, že to prostě je jen průměr. Obecně mám dost často problém s korejskýma ženskýma postavama, nechápu, proč se musí chovat jako neurotický nány. Tady je hrdinka nánou cca 1/3 stopáže, čili ještě dobrý. Seo Kang Joon byl výborný, plecháče jsem mu věřila, stejně tak jako extra nepříjemného lidského Nam Shina (kterého jsem ale vůbec nechápala, já mít robota Zuzku, byla bych echt nadšená). Dvojice robot - člověk celkem fajn, ještě na začátku posledního dílu jsem skutečně netušila, jak to s nimi dopadne, ale snad poprvé mám problém s dobrým koncem. Prostě mi nedává smysl, je hodně povrchní a otázka jejich vztahu vlastně ani nebyla vyslovena. Asi prvně jsem měla u korejského seriálu pocit, že se do nějakého vysvětlování nechtějí pouštět, a to ne proto, že by to nedávalo smysl, ale že prostě chcou dělat z diváků blbce - koukej na hezkou tvářičku, mají se rádi, o co ti jde, mlč a buď ráda - něco takového. I přes tyhle výhrady se na seriál dobře koukalo a jsem celkem spoko. Čechy hoooodně potěšily, vůbec jsem nemohla uvěřit, že slyším češtinu, jak z řad komparzu, tak zejména od hlavního herce (no čeština, víte jak to myslim, snažil se). Zajímalo by mě, proč zrovna čechy a jestli si korejci hned hromadně bookovali letenky :-) ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení seriálu začalo 30. června 2017 a skončilo koncem listopadu roku 2017. Některé natáčení se konalo v České republice (Karlovy Vary, Hřensko). (RoVlast)
  • Do role seriálové So-bong Kang byla zprvu obsazena populární jihokorejská herečka Ah-ra Go. I ta ale nakonec od výroby televizní série na úkor pracovní vytíženosti upustila. Možnost tak díky tomu od seriálových tvůrců dostala talentovaná Seung-yeon Gong. Ta se do podvědomí jihokorejské veřejnosti, potažmo té východoasijské, dostala vůbec poprvé v roce 2012 coby modelka sportovní značky Nike, když mediálně reprezentovala dámskou oděvní kolekci "Woman Race". (Conspi)

Reklama

Reklama