Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porno? Horor? Snuff? Ne, Troma! Z tolika šílených nápadů, geniálních hlášek a nechutných záběrů vám zaručeně exploduje hlava. Při zachraňování Tromavillské školy před Plenkovým gangem se Toxie ocitne uprostřed exploze, která jej uvrhne do alternativní dimenze plné zla. V Tromaville zatím Toxieho zlý dvojník Noxie terorizuje celé město. Situaci nezvládají ani noví hrdinové – Delfíní muž, Vibrátor a Mastur Bator. A nejšílenější dobrodružství z produkce nejšílenější společnosti Troma může začít! (Řitka video)

(více)

Recenze (116)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to pták? Je to letadlo? Ne, je to Toxický mstitel! Našich srdcí šampión je zpět a miluje ho celičký širý svět! Velký návrat holohlavce v červených střevíčkách, který svým vředovitým šarmem zachraňuje nejen obyvatele Tromaville před ukrutňáckým zlounem, ale hlavně své geny. Stojí totiž před největší výzvou svého života. Zplodit potomka, holomka. No a činí se mutant, činí, jen co je pravda. K úspěchu mu zdatně pomáhá tu výkal, tu hektolitr krve, tu odhalené ňadro či dvě (ó děkujeme za ty dary) i nějaké to mrtvé speciální děcko by se našlo. Dokonce i samotný Masturbátor přikládá své semeno k dobru věci. Ještěže Toxík není ve svém čtvrtém řádění nikdy špatný či směšný. Je pouze pod koňskými dávkami delfíních sedativ. A propo. U smrti Delfíního muže jsem plakal... až jsem se za břicho popadal. Toxická kravina olbřímých rozměrů, která je přeci jen delší než by měla. Takhle ztrácí na údernosti až se přejí. Ale jen trochu. Jo a je tu zbytečně pomálu Delfíňáka. Což by uznal snad i samotný Josh Levitsky. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ježíši, co to bylo??? Bože??? Jak jsi mohl dopustit, aby někdo tuhle úděsnou brutální ptákovinu vůbec stvořil??? :) No, díky ti za těch pár minut nepozornosti, rozhodně je to něco :) A díky Obitusovi a THS, jež tento nářez naservírovali na stůl... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom sme urobili dve posraté pokračovanie. Ospravedlňujeme sa vám za ne. TOTO je skutočné pokračovanie.“ Z TROMA produkcie som videl len PRÍŠERU ZO ŠATNÍKA a DEŇ MATIEK. Myslel som si, že mi to bude stačiť. Na aspoň približný prehľad toho, čo je TROMA. Nestačilo. Ach bože nestačilo. Až TOTO je TROMA. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej mega masakr a nejlepsi dil o Toxickym mstitelovi. Uvodnich zhruba 40 minut je tak neskutecna ultra rezba, ze mi z toho malem spadly gate, neco tak kulervouciho se jen tak nevidi. Pak se zacne odvijet pribeh, takze uz to neni nepretrzitej masakr, ale to neznamena, ze by se nic nedelo, neustale naky kozy, bitky, hektolitry krve, hromady vnitrnosti a brutalni humor. Navic se tu objevi naprosto brutalni sestava superhrdinu v cele s Masturbatorem. A samozrejme nesmim zapomenout na spravne drsnou hudbu. Proste rezba jak hovado. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Uf... Tohle už je fakt vrchol. Šílenost na hranici únosnosti, totální výmaz. Už klasický Toxic Avenger je ujetost, ale ve dvou dimenzích se počet kravin a úchyláren snad ještě znásobí. Jenže ve výsledném dojmu už to alespoň pro mě není nic extra, moc chaos, v tomhle případe všeho moc škodí (hlavně už to nedrží pohromadě) a pokud ve filmu postavíte na hlavu úplně všechno, nemusí to dopadnout moc dobře... V tomhle případě je úplně jedno jestli dám odpad nebo tři hvězdičky, rozhodně je to podívaná jak prase:) Největší a úplně bezkonkurenční sviňárna je zase rozjetí důchodce, tady je to totální vychutnávka, to prostě musíte vidět. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnohonásobně překonává předchozí díly (a taky se za předchozí dva díly v úvodu omlouvá ...). Vtipné, akční, nabušené hnusárnami, gore efekty, úlety ... Mnohem lépe výtvarně zvládnuté. Opět spousta herců motající se nesmyslně před kamerou, absurdní humor. Naopak se dokonce občas objeví i zajímavá myšlenka... Bohužel jsem však ani jednomu Toxickému mstiteli nepřišel nějak úplně na chuť, takže dávám 3 *. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po spíše průměrné dvojce a sračkoidní trojce (která byla natočena v témže roce a "vybavená" spoustou nepoužitých materiálů právě z dvojky) se vrátil náš hrdina Toxie, aby divákovi naposledy polechtal bránici a rozhýbal žaludek. A že je to návrat vskutku velkolepý, dokazuje fakt, že se mu povedlo co do "kvality" překonat první díl, a přitom stihl vydělat studiu Troma pořádný balík. Slovíčko kvalita je potřeba brát s nadhledem, jelikož se opět jedná o nehorázný trash plný gore, koziček, fekálií a spermatu. Hlavně první půlka filmu vrší jeden pošahaný nápad za druhým, až se divákovi motá palice. Kromě potřebného úchyláckého humoru, brakového násilí a časté nahoty se tu objevují další tromavillští hrdinové jako seržant Kabukiman, Delfíní muž nebo Masturbátor. Do toho si připočtěte silné obsazení i v těch nejmenších rolí, a musí vám vyjít po hlavu nabouchaná trashovitá záležitost, jež začíná hraničit s dokonalostí. ()

mysicka odpad!

všechny recenze uživatele

nejlepší film! jistojistě mezník v dějinách světové kinematografie.. tento film vám pomůže zjistit, že za všechno může metal... a možná taky to, že vaši kamarádi nejsou úplně normální...;o) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Působí to na mě jako pokus o hranej South Park. Fakt blbej pokus. Zatímco první Toxic Avenger mě dost bavil (3***), tak tohle mě fakt znechutilo. Hnus a nuda v jednom, no nedalo se na to koukat. Pár drobností mě potěšilo, jako News on march nebo Lemmy Kilmister, ale on i všechna další camea byli zabitý debilnim dabingem (nepodařilo se mi sehnat film s titulky).. Prostě bída, tohle bych si bejval rád nechal ujít... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Troma Entertainment je americká, nezávislá filmová spoločnosť, založená v roku 1974. Produkujú a distribuujú nízkorozpočtové grade-Z movie snímky. Ich filmy sú určené pre úzku a špecifickú skupinu divákov. Pohybujú sa ďaleko za hranicou mainstreamového vkusu. Jedným z najznámejších tromáckych anti-superhrdinov je Toxie (The Toxic Avenger). Moje prvé stretnutie s Melvinom alias Toxickým pomstiteľom sa konalo niekedy v roku 2014, keď som po vrelých odporúčaniach a dlhom prehováraní zhliadol snímok "Toxický pomstiteľ 2". Bohužiaľ to dopadlo presne tak ako som predpokladal. Nemám pozitívny vzťah k filmom spoločnosti Troma, a tak som tušil, že ani tento titul nebude nič pre mňa. Japonská misia Toxieho ma však sklamala ešte viacej, ako som predpokladal. Nenechal som sa však odradiť a pustil som si aj nasledujúcu časť s poradovým číslom tri "Toxický pomstiteľ 3: Posledné pokušenie Toxieho". Mal som z toho rovnaký pocit ako z predchádzajúceho dielu. Nedokázal som prísť na chuť primitívnemu humoru, ktorý mi tvorcovia tohto braku naservírovali. Obom týmto titulom som dal jednu hviezdičku. Ubehlo zopár rokov a ja som sa náhodou dostal ku filmu "Toxický pomstiteľ 4: Masaker v meste". Tak som si povedal, že dám ešte Toxiemu šancu a skúsim si to pozrieť. Je to proste Troma, niekomu sa to páči, niekomu nie. Mne sa to nepáči, ja sa pri tom nedokážem pobaviť. * ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hlásá ústřední řeč : Udělali jsme super první díl Toxického mstitele a pak na něj navázaly dvě vyjebaný pokračování až tohle je skutečný pokračování! No v něčem je to i pravda až na to, že ten první super díl už dneska není z mýho pohledu tak super. Potom opravdu přišly ty dvě vyjebaný pokračování no a čtyřka? To už je opravdu vrchol přehnanosti a esence trapnosti. Už začátek s tím plenkovým gangem je slušně wtf a pak už jenom jedna šílenější kravina střídá druhou. Asi to je nejvíc šílenej díl ze všech, ale já si dobře pamatuju, že už kdysi mě to napoprvé přišlo jako totální kravina. Holt méně je někdy více a dneska už nevidím ani důvod k tomu aby tam svítila byť jediná ubohá hvězdice. No prostě tentokrát opravdu jenom čistokrevný toxický odpad!5% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dobrej prvej časti je štvorka pre mňa hlbokým sklamaním vzhľadom na to ako sa tento diel tu nepochopiteľne vychvaľuje. Po 15 rokoch to pôsobí rovnako lacne, len už to nie je ono, čoho dôkazom je aj to, že už ďalšie pokračovanie nevzniklo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je tenhle film debilní, úchylný, fekální a brutální úmyslně. Nemyslím si, že by mě dokázalo v tomhle směru něco překvapit (s vyjímkou té fekálnosti, o tom níže). Filmová továrna na sračky TROMA bohužel nedokáže vždy zajistit dostatečný proud zábavy. Fanatická snaha dělat vše proto, aby byl produkt co nejzvrhlejší proti morálce a vkusu, vytlačuje veškerou srandu mimo plátno. Je tu pár dobrých momentů, parodičnost, sebeshazovačnost, ironie a naprostá absurdita, ale i tak je to většinou nenápaditá nuda. Co z toho, že uvidim spoustu odhalených koz, klasických brutalit a dementních dialogů. Navíc nesnáším fekality všeho druhu, v jakémkoliv použití, a tady mě ty srací scény sraly neskutečně. Slabé, páni TROMáci. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nejsem tak nadšený, jako psycho e mentál s hezkým jménem heroin ve věku 17, a po pravdě jsem původně chtěl dát odpad, ale pak se mi těch obdivovatelů tak nějak zželelo a průměr jim zkazím jen trochu. Vždyť špatný průměr je jistě provází celým dětstvím, že?:-))) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby mám o 15 rokov menej a/alebo užívam drogy, tak by ma to možno bavilo, ale s čistou hlavou je to jeden veľký trapas, ktorému na rozdiel od prvých dvoch filmov chýba akékoľvek filmárske remeslo. Napriek nabúchaným cameám je to už regulérny - síce drahý - ale amatérsky film. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Po velmi slabém třetím díle si autoři dali 11 let pauzu, aby diváka lačného po nevkusných brutálních filmech, překvapili nejlepším dílem série. Přibylo různých absurdních brutalit, dětinských fórků, superhrdinů a superhrdinek (např. Master-Bater (čti masturbátor), který likviduje své protivníky monstrózní ejakulací) přibylo množství polonahých či nahých hereček a tentokrát i herců. Kromě již zmíněných herců (padlé dětské hvězdy Coreye Feldmana, super Stana Leeho a pro hororového fanouška určitě ne neznámého Eliho Rotha) bych ještě zmínil Lemmyho z Motorhead a playmate Julii Strain, která samozřejmě ukazuje své vnady a mimochodem sloužila jako model k vytvoření hlavní hrdinky v animáku Heavy Metal 2000, kde rovněž hlavní hrdinku nadabovala. A abych nezapomněl, Toxic Avenger se tentokrát dostal do opozitní dimenze, kde je všechno naopak než v jeho rodném Tromavillu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zatím vrchol od TROMY z toho co jsem viděl. Kdyby to nebylo tak zbytečně natahované, snad by se mohlo měřit i s Jacksonovými Braindead a Bad Taste. Bohužel moc vtípků je fakt zbytečně prodlužovaných. I tak skvělá blbost. Příběh (ehm) je postavený na souboji hodného Toxie se zlím Noxiem. Dočkáme se i akčních hrdinů likvidujících soupeře obří ejakulací, souboje dvou Toxieho potomků v děloze matky a samozřejmě opravdu hodně krve. P.S. A že prý pornoherečky neumí hrát. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Toxie se po jedenácti letech vrací, aby opět potíral zločin v ulicích Tromaville. Tentokrát se ovšem nedopatřením dostane do paralelní dimenze a jeho místo zabere zlý Noxie. Čtvrtý díl je opět typicky tromáckým zběsilým masakrem, v němž jsou všechny aspekty znásobeny, aby splnily požadavky nového tisíciletí. Více postav, více krve. Oproti předchozím dílům se zde už bohužel objevuje i dost fekálního humoru, nejde ovšem o nic, co by nešlo vystát. Vtipným faktem je, že se tento film v úvodu omlouvá za předchozí dvě pokračování Toxického mstitele, přitom mně vůbec nepřipadala zlá (v kontextu Troma Entertainment jde o solidní a zábavné počiny). Nějakému smysluplnému pátému dílu bych se časem vůbec nebránil. ()

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama