Reklama

Reklama

Příšerky pod hladinou

  • Španělsko Deep (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Animovaná komedie Příšerky pod hladinou přinese podvodní zábavu na více, než jeden nádech. Zemi zaplavily nekonečné oceány, lidstvo se odstěhovalo o dům dál a veškerý život na dokonale modré planetě obstarávají roztodivní tvorové z hlubin. V jednom podmořském údolí žije chobotnička Deep, neurotická kreveta Alice a nemotorný mořský ďas Evo. Tři kamarádi znamená taky třikrát více průšvihů, ten poslední je ale opravdu kolosální. Jejich údolí hrozí zkáza a naprosto nepravděpodobná sestava musí rychle povýšit na hrdiny a najít záchranu. Cestou se k nim přidá muréna stejně hladová jako osamocená a dohromady objeví vodní svět, o kterém neměli ani ponětí. Čekají je rybí zombies, zpěvačka na Titanicu, zaplavená Broadway nebo chladná Arktida. Když je všude voda, to největší dobrodružství je mokré! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (29)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hrôza. Infantilný humor, nudná zápletka, nesympatické postavy, aj tak sa dajú Príšerky pod hladinou zhrnúť. Keď vám deväťdesiat minútová stopáž príde ako večnosť, nie je niečo v poriadku. Áno, ide o film pre deti a ako taký sa nutne nemusí páčiť dospelému publiku, ale v tomto prípade ide zrovna o príklad, ktorý nie je vhodný ani pre deti. Je to animovaný film, takže heslo "nehľadať v tom logiku" je tu na mieste, ale niektoré veci ako láva či elektrina v mori sú naozaj scestné a deti skôr zmätú. Ani hrdinovia nedávajú deťom ten správny príklad, ktorý sa od nich očakáva. Čo sa týka animácie, ktorá je v takomto filme celkom dôležitá, tak ani tá veľmi nenadchne. Človek má pocit, ako by sledoval lacnejšiu verziu snímok Hľadá sa Nemo alebo Príbeh žraloka, ale v rovnakej kvalite, čo vzhľadom k dnešnej modernej stále sa vyvíjajúcej technológií, pôsobí trochu zvláštne. V závere sa nedá hovoriť o úspešnej snímke. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivně. Je to hezky animované a podmořský post-apo svět je celkem dobře vymyšlený (třeba zombie piraně jsou podle mě dobrý nápad). O to víc člověka štve, jak nudný příběh se v něm odehrává, jak je to celé buď nevtipné nebo trapné nebo infantilní a jak bezcharakterní postavy se v něm pohybují (je tam tak jedna + ještě jedna, ke které jsem nějak sympatie bůhvíproč měl). Navíc, co se těch postav týče, většina z nich leze na nervy a je dost nesympatická. A co se týče děje - on nejen, že je nudný, on je i strašně divný a jsou v něm obrovské nelogičnosti. Já vím, je to animák pro děti, ale taky by se to mohlo řídit alespoň základní logikou. Tekoucí láva ve vodě??? A plně funkční vesmírná loď plná elektřiny, která je pod vodou??? Sorry, ale čeho je moc, toho je prostě příliš. Navíc to, že se to odehrává v postapokalyptické Zemi (což je na animák pro děti zajímavý námět), není plně využito a to je taky škoda. Podívat se na to dá, ale povedené to fakt není. 2* ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost a taky jsem ji dostal, ale ne až takovou. Animace nebyly zrovna propracované, ale některé z postav dokázaly chytnout za srdce, ale je to spíše film pro děti, ale rodiče to určitě přežijou. ( 22.10.17/PC ) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Animáků pracujících s post-apo tématikou moc není. Mohl bych je spočítat na prstech jedné jediné ruky. A proto už mě jen to přimělo k návštěvě kina, samozřejmě po zhlédnutí traileru, který vypovídal o všem možném, ale necítil jsem z něj ty správné vibrace. A skutečně, jde o těžce průměrný, leč vizuálně docela hezky zpracovaný animovaný film. Humor - slabý. V mnoha případech se to přiklánělo až přílišné infantilitě, či dokonce trapnosti a to, co by pobavilo i dospělého, se taktéž dá spočítat jen na prstech tentokrát tedy jedné nohy. Příběh - jakž takž, ale slabota. Typicky, hlavní hrdina je jiný, než ostatní, k němu se čistou náhodou připletou další dva tvorové, taktéž něčím jiní, či opomíjení a způsobí nějakou kalamitu, díky které se budou muset vydat na dlouhou cestu s nalezením řešení. Kolikrát jsme to tu už měli? No, dobrá, přidáme si k prstům obou rukou ještě i obě nohy. Postavy tedy taky kdo ví jak nenadchly, o to víc nepotěšily mnohé naprosto nelogické situace, kdy jednu z nich mohu citovat jako „házení naprosto na hlavu postavené viny na hlavní postavu“. Do toho samozřejmě pár hudebních čísel, spíš otravných, leč duo kraba a krevety bylo i docela snesitelné. Jinak ale ne. I když pár věcí ujde a došlo i na nějaké to popsání toho, co se s lidstvem vlastně stalo (a což jsem po hodině a čtvrt rozhodně už nečekal), pro mě osobně je to spíše zklamáním. Je to asi jen desetinová kvalita taktéž podmořského Nema. Ale tak, nemůžeme porovnávat jablka a hrušky, zde Pixar a... ani nevím, co za studio tohle mělo na svědomí, tudíž nic známého. Dětem se to možná líbit bude, ale dospělý fanoušek takovýchto animovaných filmů spíš při sledování občas protočí oči. Pokud se na to tedy lidi vůbec pohrnou, protože v mém případě byl v sále jen jeden člověk - já. A to byla, prosím, premiéra. 45% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Když, jsem viděl kdysi trailer říkal jsem si, že to bude těžká sračka, ale docela mě to překvapilo. Největší problém vidím v humoru, který absolutně nefunguje (pokud tam teda vůbec je) a v tom, že ke konci mě příjde, že tak rvou násilím songy. Nejlepší postava je ta krevetka, která tam měla být hlavní místo té trapné chobotnice pak ještě ujde ta muréna a zbytek stojí za kulové. Film má jeden podařený song (tu krevetku s těmi kraby) a docela dobrý nápad s tím proč ti lidé opustili Zemi. P.s. doporučuji vypnout mozek jelikož, když u toho budete přemýšlet tak to těžce hapruje Za 1 jak se mohlo tolik lidí vlézt do takové vesmírné lodi Za 2 jak mohly ty zvířata vědět kam mají letět (nebo, že by znaly Mars) o tom jak by potom ty zvířata rozmrazily ani nemluvě Za 3 největší perla jedna z postav prohlásí, že jim pomůže jen velryba,kterou, ale dlouho neviděl což je sice pěkné, ale když někdo žije věčně pod balvany s kolonií a nevylézá ven tak to dá snad logiku, že nikoho neuvidí ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu nechápu spoustu věcí. Proč Španělé situovali část děje do Ameriky? Proč je hlavní hrdinou otravný, nudný sopel? Proč tvůrci podupali snad všechny fyzikální zákony? Nebyl bych hnidopich, ale zapojování elektrické prodlužky, jiskření kol, exploze nebo ozvěna.... to všechno pod vodou?!?! To už je teda moc. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ako to vo väčšine prípadov býva: nádejný začiatok sa pomerne rýchlo vyšumí a potom je vidieť už len strmý pokles. Animák Deep čerpá hlavne od „Nema“, ale svoj „originálny nápad“ nedokáže dostať na väčšiu úroveň. Slabý animák len pre tých najmenších. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

maoc 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsou 2 druhy filmů pro děti. Pohádky, kde je jasné, že se jedná o fantazii a zákonitosti reálného světa jsou zobrazeny v nedokonalém zrcadle, aby vynikl jejich rozměr. A pak jsou tu ty druhé. A těm prostě nereálnost a pitomost neodpouštím. Jednou z "těch druhých" jsou i Příšerky pod hladinou. Irituje mě už zvolený distribuční název, který odkazuje na pohádkovou podívanou Příšerky s.r.o. a druhý díl z univerzity. Dokonce i font na plakátu je podobný. S těmito kvalitními pohádkami ale nemá Deep nic společného - klamavá reklama. Ale nešť, už jsme zažili větší distributorské podrazy, což? Ovšem film samotný je také takový podvod. Kostrou příběhu si totiž hraje na bezmála postapo existenciální drama, je ovšem hloupý, až tříská dveřmi. Vtipný nebyl ani pro děti - plné kino drobotiny se jedinkrát nezasmálo. Já tuším jednou, když jsem zrovna nespal. Nechci se rozepisovat dopodrobna o tuposti toho filmu, o nesourodosti scén, které asi měly být poslepované podobně jako v Době ledové, ale chybí jim ten humor. Chybí mu tahoun. Chybí mu nadhled. Chybí mu téměř vše. Jediný opravdový klad je poměrně slušný vizuál, jinak je to slabota, které se vyhněte. A dětem to také nepouštějte. I některé starší děti (4 - 8 let) začaly asi v polovině bloumat po kině, které bylo v tu chvíli nejspíše zajímavější než to, co se odehrávalo na plátně. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkný, žádný wow efekt jsem nečekala, ale jako na zpestření odpoledne to bylo dobrý. Děj byl takový uhádnutelný, ale to mi nijak nevadilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Příčiny tak malého hodnocení filmu lze hledat různě. Předně je nutné zmínit, že jde o první hraný/animovaný film režiséra a stejně tak scénáristů, přičemž pro Joseho Tataye se dokonce jedná o film jediný. Dále pak je nezajímavá hlavní zápletka. Totiž...nejprve vypadá zajímavě. Lidé opustili planetu a ze Země se stal jeden velký oceán. Příšerky jej musí kus procestovat, aby zachránili své přátele. To vždycky slibuje zajímavé zápletky a postavy. Jenže to se nestává. Zase tak zábavné nejsou ani zápletky ani různé další postavy. Navíc se mi zdá, že v 21. století může grafika vypadat přeci jen lépe. Ok, jsem vyškolen na amerických animácích, ale tohle je místy opravdu úlet. Stejně průměrná je i hudba. Nevím, zda to děti v dobách Tlapkové patroly a Spongeboba v kalhotách může bavit. Podle mě ne. Možná, kdyby byl film o dvacet minut kratší. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Priemerný animák z podmorského sveta, ktorý podľa mňa dosť vykráda animáky podobného typu a aj napriek vcelku kvalitným animáciám dosť nudí. Páčilo sa mi tam pár hlášok, napríklad odkaz na Titanic z roku 1998 alebo iné drobnosti. Ale inak sa budete ako dospelák nudiť, pre deti by to mohlo byť ok. 50 % ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Podle me si se scenarem nedali moc prace. Byl sem na to minulej rok v kine a ani tam se mi to nijak zvlast nelibilo. Za me 31,9% ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Ach. Po pravdě totální vykradení Hledá se Nemo a podobných animáků. Hlavní aktér od začátku do konce protivný, měli jsme chuť ho zabít a sníst, to se fakt nedalo vydržet. Jinak ale 3* za animaci, vedlejší postavy (hlavně kreveta Alice) a části příběhu. Pro fanoušky animáků je tento film možností dalšího zářezu. Pro nefanoušky nedoporučuji. ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Nic moc grafika, nic moc napad. Nijak me to nezaujalo a neudrzelo to mou pozornost. Da se rict, ze jsem si film tak trochu protrpela. Porad jsem cekala, ze prijde neco, co me presvedci o opaku, ale nestalo se tak. ()

Reklama

Reklama