Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři z donucení se po letech znovu shledávají – tentokrát v rolích největšího světového detektiva a jeho věrného společníka & životopisce. Will Ferrell jako Holmes a John C. Reilly jako Watson spolu řeší vraždu v Buckinghamském paláci. Brzy pochopí, že pokud případ neobjasní do 5760 minut, královna bude další na řadě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (125)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

WIll Ferrell a John C. Reilly si chtěli dělat legraci z dvou slavných detektivů a skončilo to jako vyloženě trapná podívaná o dvou stárnoucích hercích, kteří se pokoušejí oživit zašlou slávu, ale jejich snaha je spíš smutná než veselá. Holmes a Watson je zoufale trapná a špatně zrežírovaná věc, při jejímž sledování vám bude strašně líto každého, kdo jí věnoval byť jen minutu svého času a ten nejmenší ždibeček talentu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $30,573,626 Tržby Celosvetovo $40,466,655▐ Troška zbytočná perverzná blbyna ustrelená od pásu. /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobite ho ako tulenie mláďa!“ Mám rád absurdný humor, drastické hlášky („Spláchneme ju do záchodu.“), ešte drastickejšie nápady (masturbácia, Titanic, Billy Zane, miestnosť pre návštevy) a dvojku Will Ferrell/John C. Reilly. Takže som si Holmesa a Watsona celkom užil. Určite to nebola žiadna komediálna šupa a ide skôr o nevyužitú príležitosť, než o skvelú komédiu. Ale komu tak ako mne vyhovuje drsnejší humor, mal by si prísť na svoje. Oceňujem i rôzne vtipy súvisiace s temnou dobou, v ktorej sa dej odohráva (najmä ženy-doktorky a britský vs. americký systém). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne fakt zdejsi hodnoceni nechapu, cekal proboha snad nekdo neco jinyho, kdyz do hlavni role tvurci obsadi tyhle dva dementy, tady fakt nebyl prostor pro nejakou inteligentni parodii na Holmese. Dostal jsem proste presne to, co jsem cekal. Dvojku extra dementu, ktery delaj bordel, tvari se jak totalni hovada a vrsi na sebe tu vice, tu mene vtipny/nechutny/wtf sceny. Docela me prekvapilo, kolik se sem podarilo narvat znamejch xichtu, Macdonald, Hall, Laurie, Fiennes, Coogan, vsichni jsou fajn. Obcas to sice drhne, vtipnost foru je tak pul na pul, ale natoceny to je docela svizne, obcas si tvurci delaj prdel z ostatnich filmu o Sherlockovi, dobova Anglie je vizualne pekna, takze ja jsem vlastne spokojenej, vic jsem od filmu necekal a i pres par hluchejch mist jsem se dobre pobavil. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si ,,přeci to nemůže být tak špatné, určitě to je jen nepochopená komedie nebo to příliš napodobuje nebo uráží něco, co je drahé mase" a tak jsem to zkusil. Počáteční scéna byla ucházející a tak jsem si řekl, že jsem měl pravdu a pokračoval ve sledování, ale hned scéna následující mě vyvedla z mého omylu. Tento film se snaží nechutně napodobovat úspěšné filmy a vytváří takový mix růžového pantera a bláznivé střely. Bohužel ale velice neúspěšně, neboť pokusy o vtip jsou velice hloupé a vynucené a především Sherlock je zde neuvěřitelně nesympatický. Po scéně s královnou jsem byl nucen film vypnout, neboť se nehodlám dobrovolně mučit 1 a půl hodiny dlouhým výplachem mozku. 10% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lehké natěšení plynule přešlo v obavy, přičemž výsledek je zkrátka bohužel ryzí průměr. Opravdu mám rád Ferrella i Reillyho a pevně doufám, že to je pouze ojedinělé zaškobrtnutí. Párkrát jsem se sice zasmál, ale bohužel bych počet těchto případů spočítal na prstech jedné ruky. A většina lidí asi bude tušit, že problém je u režie/scénáře, v tomto případě tedy u jednoho člověka. Etan Cohen (časté příjmení u filmové profese) nemá ten smysl pro timing jednotlivých scén a tady se mu to nepovedlo ( i ta jeho prvotina Get Hard byla vtipnější a celkově lepší). Vstup na vlastní nebezpečí. PS : na filmu je zdaleka nejzajímavější fakt, že na nosičích v tichosti vyšla jiná verze filmu než šla do kin, konkrétně se jedná o úvod. Viděl jsem oba a musím říci, že to ani nebylo třeba, jelikož gag s cuketou je jeden z těch lepších. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obsazení mi dávalo naději, upoutávka jí velký kus vzala, no a s filmem samotným je to podobné - úvodní scéna se záchranou sebevraha nebyla špatná, zbytek už (na pár výjimek včetně muzikálové vložky) ano. Nepovedlo se to, o vtipech lze mluvit hlavně v uvozovkách, o tom, že to nakonec vlastně ani nedává smysl, je zbytečné mluvit úplně. A je to vážně škoda, protože Will Ferrell i John C. Reilly se do titulních rolí hodí a Hugh Laurie, Rebecca Hall, Ralph Fienness i úžasná Lauren Lapkus by určitě předvedli něco mnohem lepšího, kdyby jim to scénář dovolil. Mohlo vzniknout něco jako Není Sherlock jako Holmes s Michaelem Cainem a Benem Kingsleym, ale je z toho jen promarněná šance ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mohla to být neskutečná pecka, jenže se zapomnělo jaksi na humor. Táta je doma nebo Zocelovací kůra toho nabídly mnohem více. Nezbývá než doufat, že slavný trapák ještě nevystřílel všechny patrony. Neuvěřitelně promarněný potenciál, těšil jsem se vskutku hodně. Nejlepší scéna je selfíčko s královnou. 40% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kluci jedou tempem dva vtipy za vteřinu, jenže můj srandometr ukazoval s bídou tři smíchy na hodinu. Málokterá lidská snaha má tak skvělou úspěšnost, jako když ze sebe někdo mermomocí chce udělat vola. Pochválit bych chtěl parodii na Bídníky a Watsonův vkus, zbytek je zralý na prospěšné práce v královské zahradě. (Vancouver, Kanada) ()

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 2018 - Nejhorší film, Nejhorší herec ve vedlejší roli - John C. Reilly, Nejhorší režisér - Etan Cohen, Nejhorší prequel, remake, rip-off nebo sequel... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem čo všetci brblú. Dostal som presne to, čo som aj čakal - strelenú zábavu plnú uletených vtipov na báze trápnosti a absurdnej komédie. A vydržalo to celý čas, takže žiadna nuda. Nebolo to síce tak dobré ako povedzme Ľadovo ostrí (2007), ale potešilo. Nadpriemer. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pověstný detektivní suchar se svým neméně slavným parťákem tentokráte přišel vyšetřit divákovu bránici. A likvidace klasiky v podobě parodie může začít pod taktovkou Willa Ferrella, kterému není nic svaté. Jeho Holmes tak docela geniální dedukci neodloží, ovšem podle očekávání (a předvídatelného konceptu) je to arogantní blb a náfuka, který se vždy nějakým způsobem strefí do svého detektivního úsudku a za notné dávky štěstěny a asistence dr.Watsona se mu podaří ze šlamastyky vyklouznout a nerozluštitelnou záhadu objasnit. Tentokrát má na něj políčeno prohnaný ničema, který ke svým zločinným rejdům využívá identického dvojníka, v sázce bude také život anglické královny a šibenice bude dokonce hrozit i nebohému Watsonovi. Za 90 minut stopáže se toho stíhá poměrně dost a v rychlém až neorganizovaném sledu. Staneme se svědky netradičního seznámení proslulé detektivní dvojice, obeznámíme se s "historicky" prvním selfie, poznáme i Holmesova bratra a nebudeme ochuzeni ani o moment, jak Holmes ke své čapce přišel. Rozpočet je na úrovni a dovoluje zabrousit na nějakou tu akční sekvenci, překvapivě zručně natočenou, vyloženě nepovedené jsou občasně rušivé zadní projekce. Will Ferrell je živel, kterého snad jedině krotí přístupnost, kterou je film opatřen, jinak u valné většiny scén, často vytažených do ad absurdum, budou přívrženci nesmrtelné klasiky skřípat genitáliemi nad tím, jak si tenhle člověk dovolil sáhnout na takový literární poklad a dokonale jej znectít po všech stránkách a na všech (smyslových) úrovních. Ještě mu s tím vypomáhaly herecké kapacity, jako jsou John C.Reilly, Ralph Fiennes, Rebecca Hall a spol. Proto raději zvažte, pokud Doyleho charaktery milujete, zda si film pustíte. Já jsem pranic nehleděl na nelichotivé kritiky a film mně nijak nepochroumal varlata, nevytrhal mně bulvy a nerozjebal mozek. Prostě sranda na zlepšení nálady. A jak už to tak bývá, se svým pozitivním náhledem budu v opozici. Ovšem těší mě, jak se milovníci umění a jeho hodnot po anglicku vytratí ještě před začátkem filmu. 8/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Velmi podhodnocená komedie. Netvrdím, že úplně bezchybná, nebo špičková, ale určitě má svoje nezaměnitelné kouzlo. Ono taky co čekat jiného, když hlavní role vzali takoví dva herečtí uchyláci, jako je Will a John. To jde potom všechno samo. Včetně pár velmi úsměvných situací, (my máme v Americe spravedlivý soudní systém, je v něm porota složená z bílých mužů, co mají majetek), bezchybného hudebního vystoupení, plus pár odkazů a herců, kteří si dělají legraci sami ze sebe. Za ty tři, svoje poctivé hvězdy se vůbec nestydím a tenhle film vidím jako jasný důkaz, že nějakých 38 procent není ale vůbec směrodatných. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další vytříbený kousek pro příznivce tupého fekálního humoru. Byl jsem přesvědčen, že této kategorii vládnou převážně Cohen a Rogen, ale Ferrell už se jim směle tlačí na paty. Tentokrát si vzal na paškál slavného anglického detektiva a rozebral jej na prvočinitele. V některých scénách mi chybí už jen vynucený sitcomovský smích, aby dotvořil atmosféru levné sračky. Musím přiznat, že jsou tam i místa, kdy jsem se zasmál, ale převážně je film vyplněn “no to snad ne” momenty. Celkově bych hodnotil tento pokus přestárlých komiků o zaujetí mládeže jako odpad, ale nebylo by to fér. Dokoukat to jde. 35% ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo čisté utrpenie od začiatku až do konca. Ak je cieľom zloducha presvedčiť svet, že Sherlock Holmes je najmizernejší detektív na svete, tak tento film to skutočne odviedol bravúrne."Holmes & Watson" možno bude tohtoročným filmovým debaklom na dno absolútnej trápnosti a zúfalstva. Ani raz som sa na tomto nezasmial skutočne. Uchechtol som sa zo dva-tri razy počas celého filmu, kde som dúfal, že to konečne skončí. Našťastie to nie je moc dlhé. Mám rád Lauren Lapkus. Čo robí v tomto filme je pre mňa záhadou. Snažia sa sympatickým mladým herečkám v Hollywoode zlikvidovať kariéry? Pôsobí to tak. Postavy sú sprosté, dej je úplne sprostý a jednotlivé satirické momentky nemajú ani štipku inteligencie. Film mal pocit, že môže robiť čokoľvek a diváci to zožerú. Sorry. Ale nie. Toto je faktický odpad. Odpad filmovej tvorby. Nie je tu žiadny talent, žiadna snaha, nič fungujúce v celom filme. Nič. Nula. Otvorene hovorím - filmu sa vyhnite. Za každých okolností sa mu vyhnite. Hodnotenie: F ()

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Třetí Sherlock se zpozdí

Třetí Sherlock se zpozdí

05.03.2019

Ať už za to může nabitý program hlavních hvězd Roberta Downeyho Jr. (Avengers: Endgame) nebo Juda Lawa (Captain Marvel), či snad náročné projekty režiséra Guye Ritchieho (Aladdin), nebo možná… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama