Reklama

Reklama

Atomové gymnázium

  • USA Class of Nuke 'Em High (více)
Trailer

Místo hodin tělocviku tu po chodbách nahání mutanti nebohé školáky, místo hudební výchovy se souloží, chlastá a fetuje. Tromavillská střední škola je trochu jiná, než všechny ostatní. Učitelé poslední dobou pozorují nadměrný nárůst případů, kdy se jejich nic netušící student přemění v krvelačného mutanta. Stejný osud postihne i Warrena, který se svou krásnou dívkou Crissy zplodí po jednom nadmíru vyvedeném večírku lidožravé monstrum. Jak se zdá, za vším stojí místní atomová elektrárna. Počty studentů dramaticky klesají, na toaletách dávno není bezpečno a ke všemu se ještě blíží maturity... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začátek je opravdu výborný, zvlášť ten punkovej gang je k popukání, čím déle to trvá tím se to začne okoukávat a není to uplně ono. Sice není nouze o skvělé momenty (mlácení důchodkyně, zastřelení sekretářky), ale prvotní nadšení se ztratí. Celé je to točené tak trochu s nadhledem což je někdy dost ku prospěchu a jindy by to byla větší sranda na vážno, ale celkově mě "Atomové gymnázium" spíš potěšilo. Když to porovnám například se "Surfovejma náckama" tak musím uznat, že se zlepšila i úroveň "efektů," hlavní mutant si nezadá s monstry viděnými v "Červeném trpaslíkovi" a vrcholem jsou scény pouštěné přes negativ, a to se cení :-) Dost dobrá je taky hudba, klasické tóny pro teenagery z 80. let s textem vztahujícím se k filmu. Kdo máte chuť na nějaké to céčko pusťe si to, docela často je to zábava a na těch pár nudných částí rychle zapomenete. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je divny, ze tenhle film vzniknul az po Toxickym mstitelovi, prislo mi, ze se tady tvurci jakoby rozehrivaly. Samotnej napad je dobrej, ale horsi je to se zpracovanim. Clovek furt ceka, kdy to pride a rozjede se to a zacnou litat streva a furt nic. Pak je vzdy chvily naznak, ze uz zacne rezba a za chvily zase nic a rozjedou to az nakejch 15 minut pred koncem pri ultimatni demolici skoly. Na druhou stranu, i kdyz tu neni ani moc vtipu, ani moc gore efektu, tak film dokaze slusne zabavit, takze to na ty lepsi 3* bude. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Tromaville je zase v průseru, tentokrát za to může místní atomová elektrárna. Jejím pracovníkům je nějaká bezpečnost celkem ukradená a tak jim sem tam unikne nějaký to svinstvo. Na to doplatí tromavillská střední, která je sice celýho půl kiláku od elektrárny, ale ten sajrajt je stejně nemine. Do toho studenty terorizuje banda Kreténů.... Tromácká klasika - píčovina na třetí, záměrně hrozný herecký výkony a hadry, pár nechutností a osobitý humor. Tenhle film jen potvrzuje mojí domněnku, že Kaufman prostě zásadně netočí jeden záběr na více pokusů. Zato ho to hrozně baví. God bless America, limp dick! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je Atomové gymnázium nejlepší Troma, teda hned po prvním a čtvrtém Toxickém mstiteli. Divák opět neni ochuzen o všechny ty klasické tromácké ingredience, které k ní neodmyslitelně patří. Chemický odpad, fekální humor, postavy dotáhlé do naprosté absurdity, gore (které má hlavní slovo bohužel až v poslední třetině), spousta koziček a hlavně Tromaville - nejšpinavější městečko filmového pásu. Největší srandu zjevně zažívají studenti na místní škole, kde šikana je pouhou zástěrkou pro mnohem bizarnější úkazy: jednou se jim rozpouštějí šprti, jindy zas studentka stačí během jedné noci otěhotnět a porodit do hajzlu slizskýho mutanta... Jo, je to vážně sranda tenhle gympl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

MAJÍ MUTANTI PRÁVO NA STUDIUM? Michael Herz a Lloyd Kaufman uvádějí po TOXIC AVENGEROVI další kultovní tromáckou sérii. Předevčírem jsem dal SURFOVÉ NÁCKY a musím říct, že tohle je přece jen o něco lepší. Narozdíl od NÁCKů to nenudí jako celek, ale jen v některých scénách a ty nenudící (začátek, bitka na záchodě, ředitelna, finále aj.) dokonce převažují. Zezačátku se to jeví jen jako slepenec více či méně vtipných pubertálních gagů, ze kterého pomalu krystalizuje jakýsi chatrný příběh okolo páru studentů, kterým punkový gang prodal radioaktivního špeka a oni se mu pak mstí za vedlejší účinky (sice si v rauši skvěle zašoustali, ale chlapec pak dočasně zmutoval a z dívky vylezl jakýsi zelený vetřelec). Taky je tu oproti NÁCKůM víc akce, erotiky (boobie count 2 plus jeden nedobrovolný lesbický polibek) i zmíněných gagů a jeden originální fígl, jak ukrást ženské kabelku. Takže narozdíl od NÁCKů můžu tohle už s čistým svědomím doporučit, i když nic moc nečekejte. Dobrá hudba. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení Atomového gymnázia se nelze vyhnout srovnání s rok starším Toxic Avengerem, který je přeci jen o třídu lepší. Ale i Class of Nuke 'Em High je kvalitní zábava na úrovni. Hodně tomu pomáhá soundtrack, hlavně ústřední "melodie" od Ethana Hurta a také skladba Run for Your Life od Stratus. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale ty Troma filmy mi připadají všechny na jedno brdo, všechny stejné, už se mi to nezdá tak zvrácené, když vím, co čekat. Chtělo by to lepší nápad... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková strašná blbost, až je to slušná zábava. Smál jsem se, ale myslím, že nejvíce se museli smát herci, kameramani a vůbec všichni tvůrci při natáčení téhle zhovadilosti. Doporučuji všem fandům Evil Dead a Braindead, jakožto chudšího příbuzného. S těmito snímky film pojí blbý děj, krev a hlavně geniálně příšerné herecké výkony netalentovaných herců. I ve špatnosti se může skrývat určitá hodnota. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie ako Toxic Avenger ale aj tak tragédia. Gore to má skvelé, ale tú stupídnu estetiku Tromy som neprecítil. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

totální oldskůlovej úlet o jednom takovém, v jádru normálním, gymplu... zelené a žluté blitíčko, zmutovaná zviřátka, piercingy, spreje, marihuana, zbraně - prostě klasická výběrová škola USA 80. let... béčkovost z filmu čpí víc než jaderné palivo, ale myslím, že ani nebyl účel si hrát na něco víc... je to prostě totální šit, ale místy je to docela vtipný a konec je prostě EPIC, takže na nějaký ten alko-bé-festiválek doporučuji. já to bohužel viděl střízlivej (když pominu 40 kapek stoptussinu), takže "jen" 50% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Lepší TROMA film. Největším kladem filmu je jeho poměrně rozumná stopáž. O něco bláznivější než třeba Tromeo a Julie. Celkem povedené efekty. Děj neděj je zase spletenec šíleností. Původně jsem xhtěl dát 4 hvězdičky. Vzhledem k tomu že jsem viděl teprve nedávno a zas tak moc si z toho nepamatuju, tak dávám za 3. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Správná šílenost, která je naštěstí dostatečně krátká na to, aby nestihla začít nudit. Podobnost s filmem Toxický mstitel je více než zřejmá a oba filmy mě bavily v podstatě stejně. Je to prostě sranda, na kterou nemá cenu uplatňovat nějaká náročná měřítka. Samozřejmě je to maximálně debilní až hrůza, ale právě v tom je to kouzlo - pro toho, kdo to dokáže docenit :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Punková produkce bez ladu a skladu, zato s očividně velikým filmařským zápalem a typicky tromáckou rozjuchaností. Na nějaké ty monstrozity si člověk musí hodnou chvíli počkat, chvílemi to docela drhne a zabředává v typicky středoškoláckých radovánkách, ale na závěr přijde akcí nabité motoristické finále s hrozivým toxickým mutantem, jehož vzhled je na tak ultranízkorozpočtový snímek dost povedený. Nicméně ty pravé bizarní nápady si tvůrci nechali až pro humorem nabitější a vyhrocenější pokračování. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Atomová tráva, chuť do sexu dává!“ Zlé jazyky tvrdí, že ve školním kabinetu TROMA je to samý brak, vycpaná zvířata a fekální učební pomůcky, čili vše nezbytné k výuce problémové filmové mládeže. Já v kabinetu našel i neuvěřitelně vizionářský film, který o 37 let předběhl dobu. Kníraté dívky, chlapci s ňadry, žáci s kostmi v nose (nebo v rukách) a děti všech barev, od růžových a žlutých až po jedovatě zelené. Studenti tak pilní, že jim učivo leze ven i ušima, v jedné třídě s mentálně zaostalými dobytčaty s kruhy v nosních dírkách? Ideál moderní inkluzivní výuky. RADIOAKTIVNÍ OKÉNKO: [][] Co z něj září? Pohodička ve velíně jaderné elektrárny Tromaville, partnerského města Černobylu. Homer Simpson, vyvážející na kolečku radioaktivní odpad v elektrárně Springfield. Jeden můj oblíbený uživatel, pracující v JE Temelín. Ahoj Milane. :-) [][] Závěrečné vysvědčení: Jen ten, kdo maturoval na Tromaville High School, má ucelené brakové filmové vzdělání. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A tak som si našiel cestu k Trome. Respektíve, k prežitiu jej sledovania. Čím menej fekálií, tým skôr sa dá zvládnuť. Už druhýkrát dávam priemer, práve preto a pár fórov. Celkom posun, zatim som vždy odpadoval, pokiaľ som mal vôbec nervy vydržať dokonca. Tak možno zas za pár rokov ... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Další tromácká blbina. Není to sice tak dobré jako toxický mstitel ale ani tak ti co vědí co od tromy čekat nebudou zklamáni. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Já s nepochopitelných důvodů dávám za pět,protože jsem se od začátku filmu ksvěle bavil. Je pravda,že gymnázium neoplívá tolika hláškamy a blbostmi jak Kaufmanův a Herzův Toxický mstitel a ani takovými tvrhlosti,tady šlo spíše o teengerovskou komedii,mutanta mohli ukázat celého a mohl mít více prostoru,ale to jsou malé věci. Nahrává k tomu i dobrá hudba. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po delší pauze jsem si připomněl žánr troma. Z tohohle dílka však nadšený nejsem. Párkrát jsem se zasmál hláškám tlustého ředitele jaderné elektrárny. Zbytek je obrovská nuda s opravdovým minimem úsměvných momentů. Celkově je to pouze takový suchý prd. Od Kaufmana jsem zvyklý na něco mnohem lepšího. Jeho dva spolurežiséři mu to zcela jistě posrali. ()

Reklama

Reklama