Reklama

Reklama

Claiřin fotoaparát

(festivalový název)
  • Jižní Korea Keulleeoeui kamera (více)
Trailer 1
Jižní Korea / Francie, 2017, 69 min

Obsahy(1)

Během služební cesty na filmový festival v Cannes dostane Man-hee výpověď kvůli svému milostnému vztahu s režisérem. Zde se Man-hee seznámí s francouzskou učitelkou Claire, která brouzdá po Cannes se svým polaroidovým foťákem. Prostřednictvím nevinného půvabu dvou hlavních představitelek představuje Hong kouzlo tohoto města a jeho největšího filmového festivalu. (Filmasia)

(více)

Recenze (2)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celé mi to prišlo, ako keby sa všetci ocitli v Cannes a rozhodli sa, že spolu spravia nejaký film. Huppert tento krát neprirodzená a jej prítomnosť na obraze pôsobila strašne vykonštruovane a nasilu. Prieniky do postáv sú nulové a ústredný motív Hong využil už toľko krát, že po toľkých filmoch, rokoch, nemôže priniesť nič invenčné. Jediné dve pozitíva sú, že to nie je prehnane dlhé a že tam je Min-hee Kim. Ale Cannes je ako umelecké mesto trestuhodne nevyužité. Ďalšia vzťahová blbina bez duše. Hoci sa nás celý čas snaží krvopotne presvedčiť, že ju má. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Třetí společný film režiséra Hong Sangsooa s herečkou a jeho milenkou Kim Minhee. A opět se tu objevuje motiv staršího umělce, který má poměr s mladší ženou. Pokud bych měl porovnat s předchozími snímky, tak tenhle se svými humornými scénami působí nejvíce odlehčeně, a je nejkratší. Přitom se režisér a scénárista v jednom drží svého osvědčeného stylu, kdy nechává herce hrát přirozeně a dlouhé dialogy jsou zřejmě z části improvizované. Prostě takový příjemný kecací film, který sleduje vztah jednoho milostného trojúhelníku ve Francii, a přitom divákovi někdy jen zlehka napovídá, co se vlastně událo, někdy ani ta nápověda nepřijde. Na výsledném dojmu nic neubírá fakt, že film je zjevně nízkonákladový - používá bezplatné fonty, bezplatnou hudbu, bez efektů a s jednoduchou kamerou. ()

Reklama

Reklama