Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o královském komořím, který by rád na dovolenou. To mu ale král povolí teprve tehdy, až se provdá všech šest královských dcer... Královský komoří (M. Neděla) by rád se svou ženou odjel na dovolenou, ale král (S. Beneš) mu ji povolí teprve tehdy, až provdá všech svých šest dcer. Nebyl by to takový problém, kdyby ovšem všechny nebyly příliš ošklivé. Tři už se i přesto dostaly podvodně pod čepec. Další dvě si jen neradi „vybojují" smutní rytíři. Když má dojít k boji o poslední princeznu, objeví se drak, který ji chce sežrat. Honza (M. Štěpánek) by rád dostal půl království, které král přemožiteli draka slíbil, ale nedovede zabít ani blechu. A tak tedy draka prostě přemluví. Dostane princeznu za ženu a s ní i celé království. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, kolik princů si všimne, jak jste krásná princezna, pokud je váš otec bohatý král. Tak nějak se na téma nevěst vyjádřila Stařenka Oggová. Tady se pracuje s princeznami, které jsou tak šeredné, že to ani královský majestát otce nezakryje a princové a knížata se pak snaží sňatku vyhnout a nikoli stát se královskými zeti. Honzovi je vyhlášená škaredost budoucí choti ukradená, je tak vystresován na téma, že by se měl oženit, svou vnoučat chtivou matkou, že bere všechno. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Komoří Neděla je zážiteček, Beneš jako král taky fajn, jinak prostě režisérka Janečková - zase úplně strašné. Nicméně zajímavý doklad dobového přístupu k tv pohádkám jako shovívavým parodiím jak na žánr, tak na špičky feudální společnosti. Název je podvod, princezen je sice šest, ale ukáže se jen jedna a to až v závěru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kde by i Drda čubrněl, jak se dá původní námět postavit na hlavu, a dokonce ozvláštnit aktuálnostmi jako dovolená, rybaření na Sázavě, úrazová nemocnice apod. Musím přiznat, že jsem se bavil a smál, chvílemi nevěřícně kroutil hlavou. Možná to chtělo trochu dotáhnout, nějakým způsobem by přece šlo ty tlusté princezny vytrestat nebo donutit ke cvičení, začátek mohl být kratší a Honza představen dřív. Ale je fakt, že některé hlášky stály za to a líbí se mi, jak je to příjemně uvolněné. Připomnělo mi to ty příjemně bláznivé brněnské černobílé pohádky s Kopeckým - Potulné pohádkové divadlo. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"No, když je to s půlkou království, tak já si tu Pišingeru vemu.." ;) Janečková se starším Štěpánkem moc nepochodila, ačkoli ten v týhle zrůdnosti patří k tomu (nej)lepšímu.. Hrozná zrůdnost, která chtěla pohádky stavět na hlavu.. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Na malém prostoru s dvěma princeznami místo šesti docela pohodová pohádka. Úsměvné snahy rytířů zbavit se přednosti vzít si jednu z ošklivých princezen a drak, ze kterého měla jit hrůza a nakonec působil docela mile. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Taková absurdita, kde komoří chce na dovolenou a král vymění království za chatu na Sázavě, kde chce chytat ryby. A taky je to pěkně české, když se Honza vyhne boji s drakem tím, že jej ukecá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná pohádka s moderními prvky, tak akorát dlouhá, aby nenudila. Princezna je fakt  ošklivá. Proto je škoda, že nevíme jak se jí nakonec s Honzou dařilo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, skvělé obsazení úplně všech rolí (zde Martin Štěpánek jako Honza, Tříska jako hlas draka), a plno naprosto luxusních hlášek..."Koupím si chalupu na Sázavě." :-D Takhel se mají dělat moderní pohádky. A princezny stačily dvě. :-D Jen by to dneska asi ani nevzniklo...už název by asi natáčení zastavil. :-D ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Rytíři zřejmě ještě netuší, že o prachy jde až v první řadě a kázat vodu a pít víno je vlastně normální. Takže vzít si princeznu, která je ošklivá, vlastně není nic proti ničemu, hlavně, když bude mít věno, ona to pak nějaká milenka všechno srovná./ Pohádka je, jak to kulantně napsat, pro děti spíše nevhodná, neboť jejím poselstvím je obhajoba kultu krásy, což se vlatně strefilo o 47 let dopředu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Krátká a jednoduchá černobílá pohádka o šesti příšerně tlustých princeznách, o králi a královně, kteří horko těžko hledají ženichy i díky různým fíglům a o hloupém Honzovi, který draka z království vyhnal a šíleně tlustou a škaredou princeznu s celým královstvím získal. Kulisovka, která pobaví naprosto průměrně. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Nepříjemná pohádka nejen pro herečky představující "ošklivé princezny", ale především pro diváka. Námět, že princové soutěží o to, co vůbec nechtějí, je pěkně stupidní! ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Není nad neklasickou pohádku ve které nás neošidili ani o ty ošklivé princezny které si princové vzali pouze z povinnosti. Nikoli z upřímné lásky. A ten konec byl nejlepší. Tím tónem že: A jedu na dovolenou. :D ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No vida kolik kravin se dá vymyslet na jednu půlhodinku. Bavil jsem se jak dlouho ne, tedy myslím u pohádky. Bylo to přesně podle mého gusta. *** A PŮL/7 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála originálních pohádek, kde jsou princezny opravdu ošklivé a přitom nebyly zaklety. A od princů se ani nečeká, že s tím něco budou dělat. Čeká se od nich, že si některou z nich vezmou, o což se zrovna nesnaží. Tak fajn, máme tu alespoň originalitu, která je navíc v protikladu s drtivou většinou jiných pohádek dovedena do konce, neboť ani na konci dcerušky nezkrásní. Hloupý Honza dostojí svému přívlastku a přemluví draka, aby odletěl, za což si dobrovolně vysafuje trest manželství. Možná je ale chytřejší než všichni ostatní, protože princezna sice vypadá hůř než kdejaký kandelábr, ale za to je bohatá. A co udělal Honza je dnes u lidí běžný standart. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Pohádka "vykradla" nápady skvělou rozhlasovou hru Princezna na vdávání z roku 1965 (Marvan, Jerneková, Navrátil). Ošklivá princezna, kterou se rodiče urputně snaží provdat, přeskakování příkopu, hádanka jak dělá pes... Změna je však podstatná: princezna byla milá a ošklivá - nikoli tlustá a hloupá. Drak a "hloupý" Honza jsou přidaní. Ovšem oproti rozhlasu postrádá televize překvapivou pointu a právě kritiku bezduché líbivosti. Naopak nabízí scénář, že všechny ženy, které jsou tlusté, jsou ošklivé a hloupé. Muži jsou tu možná chytřejší zato nehorázní zbabělci. ()

malet 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tato pohádka se asi nezařadí do zlatého fondu pohádek, ale udělat pohádku o šesti princeznách prakticky bez princezen je úplně super nápad! Navíc mi drak připomněl Draka Mraka, nikomu nevadily viditelné silony a i bez počítačových triků šla z draka pára a hrůza. Za mě pěkné 3 *** ()

Reklama

Reklama