Reklama

Reklama

Mladé dievča Abigail žije v meste, kde pred mnohými rokmi vypukla epidémia záhadnej choroby a úrady uzavreli hranice mesta. Abbyin otec tiež ochorel a odviezli ho, keď mala šesť rokov. Dievča sa snaží vypátrať svojho otca a zisťuje, že epidémia je obrovský podvod. Vo svete, v ktorom žije, síce mágia existuje, ale jej mesto ovládli temní mágovia, ktorí chcú zlikvidovať všetkých ostatných čarodejníkov, a preto zakázali mágiu a snažia sa vymazať všetky zmienky, ktoré sú o nej šíria. Fiktívna epidémia slúži súčasným vládcom ako zámienka na očistenie mesta od kúzelníkov. Špeciálne oddelenie už roky sleduje všetkých, ktorí prejavujú čarodejnícke schopnosti, a vyhlasuje ich za nakazených. Väčšina obyvateľov netuší, že vládcovia mesta v skutočnosti nie sú jeho ochrancami, ale ich dozorcovia, tyrani a väznitelia. Abby zistí, že sa v nej prebúdzajú magické schopnosti. Dievča sa vydesí, ale nech sa snaží zakázané prejavy akokoľvek skrývať, čarodejnícke sily sa derú na povrch, začnú sa prejavovať, a keď ju prezradia, inšpektori špeciálneho oddelenia začnú po nej pátrať. Musí sa zachrániť útekom z domu a odletí z mesta vzducholoďou spoločne so skupinou rebelov. Pripojí sa ku skupine rebelov a spoločne odletia z mesta vzducholoďou. Napokon zistí, že jej otec kedysi sám vyrobil špeciálny prístroj na potláčanie kúzelníckych schopností, ktorý by ju mohol zachrániť pred prenasledovateľmi. (TV JOJ)

(více)

Recenze (14)

akni76 

všechny recenze uživatele

Za mňa vynikajúci film s hlbším zmyslom. V niečom má v sebe mystiku a poučenie starého dobrého Kin-Dza-Dza a hoci sa história posunula kus dopredu, podstata života, paralely, inotaje a ten večný boj dobra so zlom pokračuje! Ak bolo niekde niečo trošku naivné, rád to prepáčim, lebo takéto filmy vždy budú mať svoj význam. Nútia nás zamýšľať sa. Stačí sa na ne vedieť pozerať... (film som videl so slovenským dabingom, anglický tým pádom neviem posúdiť a rád si ho niekedy pozriem v origináli...) PS: recenziu som písal pred 10 mesiacmi (dokonca presne na deň). Dnes som sa k nej dostal a vzhľadom na neskoršie deje vo svete už konkrétne ruským tvorcom všetky tieto veci vo filme neverím a beriem to do istej miery ako sci-fi verziu propagandistického videnia dobro/zlo. Akokoľvek sa odosobním, z 5 hviezdičiek sú maximálne 3. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Po sérii drahých filmů z USA, které člověku co neodložil mozek daleko od plátna nic nedají, jsem se rozhodl pro změnu. A ejhle, ono to vyšlo. Vzdáleně mi to připomínalo Harryho Pottera, ale to spíše tím audiovizuálem. Děj kupodivu dává smysl a celé to má poměrně hlubší příběh, než se na první pohled zdá. Dal bych asi čtyři hvězdy, ale s ohledem na ty sračky, které jsou posledních patnáct let na světě... přimhouřím oči a pošlu to do plného počtu. Ano, je to slabších pět hvězd... ale jak říkám... oproti konkurenci za posledních patnáct let... je to po všech směrech špica. ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele

Film jsem našel pouhou náhodou, kdy jsem pátral po něčem, co jsem ještě neviděl. Jelikož se mi z Ruska líbilo fantasy "Legenda o drakovi", věřil jsem, že zde uspěji také. A kupodivu se to téměř podařilo: Jistě, posloupnost děje byste zde nenašli, magické schopnosti u hlavní hrdinky by se vešly do půl minuty a nic víc - asi už nebyly peníze na efekty - a celý film působí jako amatérský vývoj pár nezkušených šílenců. Ale i přesto - klidně bych se, ačkoliv s půlročním odstupem - podíval na film znovu. I když se jedná o vykrádačku mnoha filmů, například Hunger Games, příběh zde přece jen odbočoval originálním způsobem. Jenom ty dialogy a jistý pocit, že z toho nic nebude, mne mrzí. Možná se ale dočkáme i pokračování, jež bude lepší. Hvězdu za pěknou ruskou herečku, další za hudbu a atmosféru a konečně i třetí za efekty. 55 procent. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Abigail naláká diváka pěkným trailerem, chytlavým námětem a účastí Eddieho Marsana. Po zhlédnutí musím konstatovat, že jsem byl poněkud zklamán. Z technického hlediska jde o slušně udělaný film - i přesto že některé scény vypadaly spíš jako z počítačové hry - nicméně má pěknou výpravu a zajímavý vizuál kouzel. Filmu však podráží nohy na celé čáře slabý scénář a velice plytké a prázdné dialogy. Vedle toho mě poněkud rušila angličtina / anglický dabing ruských herců, jelikož to znělo příliš uměle. Z příběhu mě pak ve výsledku nejvíce zaujala linie mezi Abigail a jejím otcem v podobě vzpomínek. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Divný film já ani nevím jak to hodnotit. Abigail žije v jakémsi městě to město je uzavřené kvůli tomu, že venku je prý epidemie po městě chodí chlápci s kovovýma maskami a ty kontrolují lidi kdo vykazuje ´´symptomy,, je odveden pryč takhle jednou odvezou Abigailina otce. Ona později zjistí, že žádná epidemie není a venku probíhá válka (jestli se to dá vůbec považovat za válku je tam tak 60 lidí proti sobě) mezi kouzelníky a chlápky co si je chtějí podmanit. Bohužel film je zbytečně dlouhý hlavní hrdinka je nesympatická žena, nemá žádné charisma za to má ve většině filmu otevřenou pusu (asi nějaká úchylka nebo nevím) záporák je pro změnu obyčejný chlápek co bojuje proti nim s posraným mečem má u sebe ještě dvě dýky a samostříl . Vizuál je dobrý, triky naopak tragické všichni tam po sobě střílí jakoby jakýsi kouř a vypadá to příšerně někdy ten kouř někoho zabije někdy ne asi podle toho jak se režisérovi chtělo hlavní hrdinka za celý film tohle použije dvakrát jednou je jí to k ničemu jelikož je to v rámci výcviku, který prohraje a podruhé zde tím sejme pět bezvýznamných chlápků pokud se těšíte na bojové scény nechte si zajít chuť je zde jen jedna. P.s. v čem byla vůbec ta její síla však kromě toho, že mluvila s mrtvým fotíkem nic nedokázala? 40 procent ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama