Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu doktoři, trochu kašpaři – legrace i medicína se jim vždycky podaří! Lékaři už dnes nejsou, co bývali. Ubývá seriózně vyhlížejících obrýlených či dokonce přísných pánů a přibývá ... kamarádů. A dva takové doktory vám představíme. Chris a Xand neboli Christopher a Alexander van Tullekenovi jsou dvojčata a oba dva se věnují medicíně. Většinu času tráví na různých zahraničních misích, ale pokud se zrovna zdržují v rodné Velké Británii, věnují se zábavnému vzdělávání v oblasti lidského těla a zdraví. Ne, nebojte se, nikdo vás nebude nudně školit, že máte například zdravě jíst. Vlastně půjde o docela divokou jízdu od začátku do konce. Podíváme se do sanitek a záchranářských vrtulníků, s dětskými pacienty zavítáme do různých oddělení nemocnic, dozvíme se spoustu fíglů, s nimiž lze uspět na večírcích, a vedle toho se tu a tam něco dozvíme... Spíš se ovšem hodně nasmějeme, protože hlášky pánů doktorů jsou opravdu vtipné a trefné. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé, jen určitě ne moc pro malé děti, i když pořad vysílá program ČT :D. I já mám z toho někdy husí kůži. Není to pro slabší povahy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když se oprostíte od přehrávání hlavních protagonistů (s typickým britským příjmením van Tulleken:)), jde o velmi slušný edutainment, přinášející osvětu v oboru lidského těla, ale hlavně urgentní medicíny (čti: záchranná služba a pohotovost) a mírné reklamy na britský zdravotnický systém:) Je ale pravda, že díky tomu, že nic nezastírá a předvádí "in natura" (včetně experimentů na vlastních tělech protagonistů - a to si občas střihnou i třeba EM pulzy do mozku, aby demonstrovali narušení koordinace svalů a nervů v důsledku některých onemocnění nebo zranění;)), je Operace JAUU! pořad pro odrostlejší děti se silnějším žaludkem (což platí i pro dospělé). V každém díle je zaznamenaný nějaký případ dětského úrazu (nebo "úrazu") jako zlomená ruka při hraní na hřišti nebo kamínek zastrčený do ucha, a kamera je doslova u všeho - včetně operativního fixování zlomeniny dráty. Rozhodně jde o dobře odvedenou práci. Za mě 80%. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Takoví Bořiči mýtů, jen víc pro děti. Je to ale poutavé a rozhodně to zabaví i dospělé, asi jeden z těch nejlepších pořadů, na které na Déčku narazíte, neporovnatelné se zhovadilostmi jako jsou ty slaboduché animované seriály. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento pořad je vhodný pro druhý stupeň základní školy, a to nejen do hodin přírodopisu a výchovy ke zdraví. Diváci se při něm seznámí s částmi lidského těla. Doporučuji pro mladší věkovou kategorii. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Infantilní, ale zábavná popularizace vědy. Děti to chytí a nenásilnou formou se něco dozví. Někdy se tam objeví opravdu zajímaví lidé a informace, které zřejmě nebudete znát ani vy dospělí. ()

pt93 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě tento pořad sere až na půdu. Nemám nic proti všem těm zajímavým informacím o lidském těle atd., ale kurva! To se ti dva buzeranti musí chovat jak naprostí kreténi? Je fakt nutný tak přehánět a přehrávat? Je to neskutečně trapný. Argument, že je to pro děti, zde absolutně neobstojí. Pochopím Kouzelnou školku, která je pro ty nejmenší a je tam tohle blbnutí nutností, ale tohle je sakra už pro školáky, klidně i puberťáky na druhém stupni základní školy. Trapné grimasy, které asi mají byt vtipné, přehánění, nucené píčoviny každou vteřinu. Je mi z toho na blití. Vždyť i dětem se dá hrát normálně a na úrovni a i tak to může být zábava. 2 hvězdy za zajímavé informace, které pořad obsahuje. Zbytek je díky těm dvěma homoušům hnus na poblití. Change my mind. ()

Reklama

Reklama