Reklama

Reklama

Televizní film o lidech, kterým hrozí kvůli plánům vybudování nové přehrady nucené vystěhování. Jednou takovou je také rodina Zemkova. Každý se s tím snaží vypořádat po svém. Otec Zemek (I. Prachař) je srostlý s místem a odchod vnímá velmi těžce. Děsí ho blížící se změna dosavadního způsobu života. Má opustit chalupu, ve které dlouhá léta žil, každý hřebík je přibit jeho vlastní rukou. Nevnímá dřinu a nepohodlí, jenž celá léta zakoušela jeho žena (M. Hynková). Ta se do nového bytu naopak těší, protože si chce ve stáří užít technické vymoženosti a pohodlí. Byt s ústředním topením, stále vyhřátou pohodlnou kuchyňkou a koupelnu s teplou vodou. Starší dcera (M. Malá) s manželem (J. Krampol) zase vidí v domku jen prostředek k obohacení a mladší Jitka (J. Eichlerová) se zamiluje do mladého inženýra Jardy (J. Štěpnička), který přijel vyměřit a stanovit rozsah demoličních prací. Má to ale háček… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

topi 

všechny recenze uživatele

Frajírek Štěpnička je tady tak nesympaticky slizká postava, že se na to nedalo dívat. Imbecilní a dětinské dialogy šustící papírem, které vedl s Janou Eichlerovou byly taky otřes. Tohle všechno sráží inscenaci až na dno, ze kterého ho vytahuje Ilja Prachař, jehož postava je asi jediná uvěřitelná. Ostatní hrůza, děs! Námět přitom není špatný, stačilo by obsadit pořádné herce, kteří nebudou mluvit jako kreténi a napsat jim schopnější scénář. Hudba Karla Mareše je úplně v pozadí a zbytečná. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slizoun Stepnicka ma predstavovat asi jakoze vtipnyho borce a svetaka. Me prisel odpudivej strasne. Jinak jde o jakysi pokus o drama, tyka se snad zatopeni nejake vesnice nebo co...zbytecnost. Jedna hvezda navic za Krampola. :))) ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem rozmýšlel jestli jedna hvězdička není moc, ale nakonec jsem ji dal. Příšerně nesympatický Štěpnička, který napřed tvrdí, že by chalupa šla zachránit a pak, když se pohádá s Eichlerovou, tak to už nejde. Hrozné socialistické žvásty o tom, jak jej tento stát nechal zadarmo vystudovat apod. Prostě jedna velká hrůza. Tu hvězdičku jsem dal spíš ze soucitu s těmi herci, kteří v tom hráli. ()

sator 

všechny recenze uživatele

O lidech, kterým hrozí kvůli plánům vybudování nové přehrady nucené vystěhování. Za závěrečný rozhovor mezi manželi * navíc...Fajn hudba ...Karel Mareš ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama