Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tromeo a Julie je až nečekaně funkční a promyšlenou interpretací nehynoucího příběhu dvou zahynulých milenců. Jistě, z překrásné Verony se děj přesunul na zaflusaný Manhattan, znesvářené rody nejsou v žádném případě vznešené, spíše prohnilé, vyšinuté a zvrácené a té krve, co znovu beznadějně smáčí krev dříve prolitou, je tentokráte trochu více. Ale to jsou jen prostředky adaptace, které umožňují, aby příběh ožil novou energií a promluvil k divákům, které by kostýmní recitace veršovánek odrazovaly. Právě ve zdejším karnevalovém reji tromáckých bizarních naturščiků, bláznivých úchyláren, pukajících hlav, hysterického pitvoření a fekálního humoru o to více vynikne křehkost i síla osudové lásky. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (29)

topi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli by se Shakespeare smál, jak je v úplném závěru filmu, ale překvapen by byl myslím maximálně :). Lloyd Kaufman si Williamovu klasiku přetvořil k obrazu svému, čili k obrazu Tromáckému. Tím je řečeno vše. Snad jen dodám, že celým příběhem, který je rozdělen do pěti aktů, provází legendární Lemmy Kilmister. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Mám nakoukaných celkem dost TROMA filmů a tohle bych řadil někám doprostřed. Akce je tu dost, gore taky i té nahoty a nezbytných tělních tekutin jakbysmet. Celkově ale vtípky sklouzávají spíš k trapnostmi. No viděl jsem i několik slabších tromáckých výtvorů. K zápletce se netřeba vyjadřovat, je jasná z názvu filmu. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně tohle je zatím moje nejhorší Troma. Jsem si říkal, že konečně Romeo a Julie bude koukatelné, ale bohužel tenhle snímek je horší než jsem čekal. Sem tam jsem se zasmál, ale čekal jsem opravdu trošku něco jiného. Troma umí lépe. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

přiblblé místy vesele odpudivé.taková je troma.společnost která žije z hnusu,nevkusu a koziček.fajn život natáčet sračky a mít se jak prase v žitě. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Filmy studia Troma jsou přímo vzornými reprezentanty kategorie "trashových komedií". Nic pro příznivce decentního nebo nedejbože snad dokonce intelektuálního humoru. Lloyd Kaufman se moc nemaže s tím, jestli herci umí hrát nebo jestli některé scénky jsou daleko za hranicí běžného vkusu... Pro spoustu lidí je ale totální "politická nekorektnost" těchto filmů právě tím nejlepším doporučením. Tromeo a Juliet patří mezi "tromáckými" filmy k těm zábavnějším. Už jenom výběr recitujícího vypravěče (zpěvák Lemmy z Motorhead) je geniální, následuje pak "tradiční" znásilnění Shakespeara plné úchylů, utrhaných končetin a tělních tekutin všeho druhu. Prostě romantika made in Troma. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu se nedají hvězdičkovat. Má naprosto hluchá místa, je divně sestřihaný, divně zahraný (Tromeo je navíc naprosto slizký, což mi v kontrastu se sympatickou Julií dost vadilo - a to i u takovéhoto exploatačního snímku). Ale jsou tu scény, které opravdu stojí zato. A místy jsem se královsky bavil. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kirk z Gilmorek ve své první velké filmové roli s bloňďatýma culíčkama, do toho trochu Romea, Julie, porna, násilí a simultánního dabingu Samanthy Bifidus a Josefa Vokurky a jsou z toho krásné čtyři hvězdy! K dokonalosti chybělo opravdu málo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímkem „Tromeo and Juliet“ se na filmové scéně také poprvé uvedl James Gunn, i když zde především jako scenárista. Právě Troma stála u jeho začátků a on ukázal, že má skvělou představivost, kterou později prodal u dalších filmů. „Tromeo and Juliet“ však nebylo šlápnutím vedle, naopak, pro studio Troma je to jeden z jeho nejlepších, nejpropracovanějších a nejoriginálnějších filmů, a to přesto, že vychází z klasické hry. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak vtipny to je, ale ne tak jak by to vtipný mohlo být. V podstatě jediný, co mě fakt pořádně pobavilo, bylo cameo Lloyda Kaufmana, kterej po sobě bryndal právě pitou vodu, chch. Dějově je to samozřejmě ujetý, nahotou a úchylárnama se tam nešetří, postavy jsou úplně psycho, ale to zpracování je hodně chabé (triky s gumovejma rekvizitama, krvavé výjevy, amatérské všechno - ale to je prostě Troma). Každopádně mají lepší filmy, než tohle. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Mno ta lesbická zpirsingovaná děvka a Tromeovi kámoši byli sympatičtější než celej Tromeo a Juliet. Pochválil bych rozhodně soundtrack. ()

xxvasa 

všechny recenze uživatele

idealni stedrovecerni film [24.12.2008] par nechutnych scen, spousta koz ale celkove me to prislo z Tromacke produkce slabsi... ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Trochu podivné spracování "Romea a Julie" od TROMY. Bohužel ale jako celej je to velmi slabé a víc než nějaké vtipy si pamatuju plno nechutnosti, které nebyly ani zábavné, ale spíš sračkoidní.Není to hrozný jako Toxie 2 nebo 3. Ale je to takový horší průměr. Jednou stačilo. A jestli chci Romea a Julii tak si pusti Super cool Romeo a Julie ze stejného roku s DiCapriem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak som sa po dlhom odkladaní konečne dostal k onej Tromáckej verzii Šejkspíra. Lloyd Kaufman cítil potrebu prerozprávať klasickú love story vo svojom vlastnom štýle plnom zvrhlostí, brutálneho debilizmu, nahoty a nejakého toho prdenia, teda všetkého čo robí Tromu Tromou. Napriek tomu zábava dosť drhne a hlavne prostriedok filmu predstavuje nepríjemne hluché miesto kde sa maximálne tak Júlia nudne lesbí či súloží s Trómeom, recitujú upravené básnické pindy a najvtipnejšia scéna je sex po telefóne s tlsťochom Fleishakerom. Táto diera plná ničoty nepríjemne znižuje hodnotenie a aj keď sa finále slušne rozbehne a pán farár vytlačí svojou tučnou svätenou nohou mozog z hlavy jednému Capuletovskému hajzlovi, tak dojem už skrátka ostal nenávratne pokazený. Ono, celkovo má ten film tak nejak sklon k bezcieľnemu trapaseniu a svoju bezradnosť väčšinou maskuje prostým hulvátstvom. Slovenské titulky ktoré som mal k dispozícií boli plné výrazov ako "ruka v pičke, pojebanec, cipojeb či muchožrút". Osobne by som bral viac gore efektov a gagov ako to rozrazenie lebky o hydrant. Pre mňa je to celkovo najslabší Kaufmanov film ktorému sa väčšinu času nedarilo baviť ma. P.S. ako v každom Kaufmanovom filme, ani tu nechýba oná dolepená scéna s autom čo vyletí do vzduchu a vtipné na tom je že v pôvodných záberoch má hnedú farbu a v novo dokrútených zasa zelenú. P.S.2. Lemmy ako vyprávač potešil. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Dalsi kusok do zbierky otrleho divaka. Kto je zvyknuty na filmy Johna Watersa sa nepohorsi. Je to film z kategorie "trash" a presne tak ho treba vnimat. ()

Související novinky

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Reklama

Reklama