Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GET CALLED A BASTARD OFTEN ENOUGH, YOU BECOME ONE." -------------- Vedel som, že sa mi The Vanishing bude páčiť a vedel som to už od počiatku. Dôvody sú jednoduché: prostredím, počasím, vzdialenosťou daného miesta od akejkoľvek civilizácie, jednou budovou široko ďaleko, opustenosťou a samotou postáv mi to silne pripomínalo môjmu srdcu blízky film Kak ya provyol etim letom. Tým to ale nekončí, no o tom neskôr. Scény bojov o prežitie sú autentické a chladné, čo filmu svedčí a k danému príbehu/prostrediu veľmi hodí. Dialógy sú solídne a psychológia hrá dôležitú úlohu. Režisérsku ruku je tu aspoň minimálne cítiť, ale druhé Taboo z toho nebolo a vlastne ani nevieme, či vôbec chcelo. Za záver zvyšujem na štyri a záverečné titulky som sledoval s veľkou spokojnosťou. Gerard Butler vynikajúci. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Snímek jakožto možné vysvětlení skutečného zmizení strážců majáku příliš nečerpá ze skutečností, zjištěných na místě v roce 1900. Spíše bylo využito staré záhady pro rozehrání psychologického drama, což by snad nebylo na škodu, ale měl jsem bohužel problém pochopit motivace některých postav k jejich činům. Výsledek tak pouze není špatný film s celkem hutnou atmosférou, ale bez větší návaznosti na skutečný případ. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér, který se podílel na seriálu Taboo nyní představuje svůj první celovečerní debut s Gerardem Butlerem a Peterem Mullanem. Tři chlapi jedou na 6 týdenní směnu na izolovaný ostrov strážit maják, kde však naleznou truhlu zlata a jak už to většinou tak bývá, někdo si pro ní bude chtít přijít. První hodina je výborná, skvěle tu funguje ponorková nemoc, je to i slušně napínavé a především dobře zahrané a je škoda, že ve druhé půli filmu dochází dech a nemá už čím vyloženě zaujmout. Přesto na debut slušná oldschool práce z neotřelého prostředí a vidět vyšinutého Butlera stojí za to. 60% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, hlavopätoidné a dosť dobre zahrané (Butler ma príjemne prekvapil, evidentne má na viac ako len na blbé akčňáky). Celkovou atmosférou a pocitovo sa mi to páčilo veľmi - chlad a studený morský vzduch človek pomaly až cítil. Psychologická rovina v druhej polovici je možno príliš vyhrotená a druhá polovica celkovo tápe, ale vďaka dobrým hercom a výstavbe z úvodu sa film nerozpadne. Zaokrúhlim vyššie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne natočený a zahraný film s minimum použitých zdrojov. Tri chlapi s rôznym charakterom a postavou u ktorých vyvolajú ich činy rôzne psychologické chovanie. Každý z nich je zahrané a kamerou zachytené veľmi dobre. Po dlhej dobe jeden silný a úprimný herecký výkon od G. Butlera. P.S.: Zaujímalo by ma, že aký podiel vo filme majú skutočné udalosti. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)

Reklama

Reklama