Reklama

Reklama

Píše se rok 1876 a na Divokém západě řádí legendární banda kolem bratří Youngerových a Jamesových, proslulá kontroverzním přepadáváním vlaků, dostavníků a bank. Zatímco pro missouriský lid představují hrdiny, pro bankéře a železničáře zosobňují špinavé zločince, kteří patří za mříže, nebo do hrobu. V Missouri vzbuzují jejich vyhlášené činy velké společenské vášně. Na zasedání státní správy se dokonce vede vážná diskuze o mírovém řešení a jejich amnestii, jenže mocní železničáři dávno předtím najali nesmlouvavého detektiva Pinkertona, aby konečně zneškodnil nepohodlnou bandu psanců. Posedlý Pinkerton se svou armádou lovců odměn neváhá rozpoutat peklo na zemi a úplatní úředníci následně zavrhnou celou amnestii. Cole Younger (Cliff Robertson) a Jesse James (Robert Duvall) proto neváhají znovu spojit síly, vyrazit do akce a zosnovat vyloupení té největší banky na západ od Mississipi v Northfieldu. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +dobré přestřelky -zdlouhavé/// Docela zvláštní, podivný western. V některých momentech dobrý, v jiných průměrný a zdlouhavý. Cliff Robertson měl charisma, zato Robert Duvall byl dost nesympatický. Zpracování docela ušlo, ale znám mnoho lepších westernů, tohle je jen zajímavý průměr./// Celkem 50%/// ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opravdu dlouho jsem netušil, co si mám o snímku myslet. Nepřesvědčili mě ani herecké výkony, scénář a šílený střih. Děj skáče sem a tam a je složité se v něm orientovat, protože dlouho nejde nalézt nějakou posloupnost, spíše to vypadá jako série historek. Z toho nejzajímavějšího jistě vynikne něco ve westernu naprosto unikátního - baseballový zápas. Jinak je to ale strašný film. Jenže když se dívám na tvorbu Philipa Kaufmana tak mě se jeho filmy zrovna moc nelíbí, jeho styl je většinou nudný a nezáživný a zde platí totéž. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. No, pro mne je to však nudný a filmařsky nepovedený western. Bez kapky napětí a ukecaný, neakční a spíše nefilmově televizní. Viděl jsem tohle už jako čtvrtý film o Jesse Jamesovi a jeho bandě a je jednoznačně nejhorší. Doporučuji o tomhle tématu raději film Psanci (1980) s Davidem Carradinem http://www.csfd.cz/film/4340-psanci/, nebo moderněji pojatý Američtí psanci - Psanci Ameriky (2001) s Collinem Farrellem http://www.csfd.cz/film/18208-psanci-ameriky/. Solidní a drsný byl i western Jesse James (1939) http://www.csfd.cz/film/24215-jesse-james/. Takže, bohužel, patrně všechny zajímavé záběry z uvedeného filmu Velká Northfieldská loupež jsou v traileru: http://www.theinsider.com/videos/3308534_The_Great_Northfield_Minnesota_Raid ()

movie 

všechny recenze uživatele

I Philip Kaufman si v začátcích natočil western a popral se s ním velmi slušně. Cliff Robertson je jako Cole Younger výborný, Robert Duvall je naopak v roli Jesseeho Jamese naprosto nesympatický a jeho postava zcela odpudivá. Naštěstí byl James šest let po přepadení Northfieldské zastřelen ze zadu. 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

I tvůrce slavné "Invaze lupičů těl" ve svých začátcích natočil western. A povedl se mu. Vzal si na paškál Jesse Jamese a slavné vyloupení banky v Northfieldu, které skončilo krvavou přestřelkou. Film je velmi příjemně natočen, neztrácí tempo a závěrečná přestřelka je velmi efektní. V roli Jesse Jamese Robert Duvall, Cola Youngera si zahrál Cliff Robertson. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když Youngerův (Cliff Robertson) gang dorazí do Northfieldu, v blátivé ulici jsou jasně viditelné stopy po pneumatikách automobilů. (Marek06)
  • Když během baseballového zápasu hráč zvedne rozstřelený míček, v pozadí je vidět auto, které se v dálce pohybuje po silnici. (Marek06)

Reklama

Reklama