Reklama

Reklama

Akta Pentagon: Skrytá válka

  • USA The Post (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2017, 116 min

Scénář:

Josh Singer, Liz Hannah

Hudba:

John Williams

Hrají:

Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford, Bruce Greenwood, Matthew Rhys, Alison Brie, Carrie Coon, Jesse Plemons (více)
(další profese)

Film líčí příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. Snaha o ututlání skutečností trvající čtyři prezidentská období donutila první americkou vydavatelku Kate Graham (Meryl Streep) a ambiciózního šéfredaktora Bena Bradleeho (Tom Hanks) z deníku The Washington Post vyhlásit vládě bezprecedentní válku o zveřejnění tajné vládní zprávy Pentagon Papers. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (435)

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s předloňským Spotlight. Zatímco tam byla hlavním hrdinou ústřední aféra, film si nebral servítky a byl velmi ostrý, v tomto případě sledujeme drama, které se tváří, že také ostře tepe do temné kapitoly amerických dějin, ve skutečnosti je naopak velmi smířlivé, celou kauzu sledujeme spíše okrajově a když už, tak se špatné věci zaštiťují konkrétními lidmi (Nixon, Johnoson) a nejsou prezentovány jako selhání USA. Drama tedy ve filmu obstarává vnitřní boj hlavní hrdinky mezi záchranou novin a novinářskou etikou. To však vyznívá do prázdná, jednak proto, že tato myšlenka není dostatečně nosná, jednak také proto, že postava Meryl Streep je nesympatická a je nám vlastně jedno, co se s jejími novinami stane. Tom Hanks hraje Toma Hankse, z vedlejších rolí zaujme Bob Odenkirk jako nesmělý a nešikovný novinář. Výprava je televizní, hudba novo-williamsovsky nevýrazná. Celkově, zbytečný film, z něhož touha po Oscaru kape už od první minuty. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Snad neexistuje film o válce ve Vietnamu,ve kterém by nezazněla píseň od Creedence.Tady hned v prvních okamžicích sledujeme vojáky v džungli a jak jinak,hrají k tomu Creedence.Většinou zazní ve filmech skladba Fortunate's son,tady hraje Green river.A upřímně,vůbec mi to nevadí,Creedence totiž zbožňuju :-D Film samotný mě ze začátku moc nebavil,ale cestu jsem si k němu našel a asi od poloviny už jsem vůbec nevnímal diváky požírající popcorn,ani ten pár napravo,co se stále smál a laškoval v přítmí kina,ani tu slečnu-paní vedle,co se pořád rozhlížela kolem sebe a nevnímal jsem ani toho týpka kousek vedle,co nadával na vietnamčíky,že tam měli pochcípat hlady.Když už i v téhle atmosféře mě film dokázal vtáhnout,tak to o jeho kvalitách určitě svědčí. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Toto měl být jasný vítěz Oscarů a Streepka měla dostat dalšího, její monolog v noční scéně je bravurní. Úžasný scénář přibližuje osobní statečnost a emancipaci hlavní postavy v sedmdesátkách 20.století . Za koho kopou novináři je sakra důležité.....Nechápu , proč to u nás zase zabili odstrašujícím názvem ! Více a výstižně Matty. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

"Do you know what my husband said about the news? He called it the first rough draft of history." Bezpohlavné, nezáživné a neuveriteľne nudné. Remeselne perfekcionistické dielo, ktorému chýba duša. Prepojenie diváka s postavami je prakticky neexistujúce. Naozaj som sa celý film nudil. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které jsou většinou pro americké publikum nebo z jejich historie, ale tady je to takové nemastné neslané. Přitom to nezačalo nějak špatně, záběry z vietnamské války nebyly vůbec špatné, jenže po pár minutách se jde přímo na děj filmu a tam začíná ta pravá nuda... film je založen na spoustě zbytečných dialogů, postavy vyloženě nenadchnou a asi jediné pozitivum je Tom Hanks, který se do role hodil vcelku dobře. Konec s aférou Watergate sice navazuje, ale přišlo mi úplně zbytečné takhle ukončit film. Možná i samotný film o Watergate by byl zajímavější a hlavně ne tak nudný jako tento. Spielberg zklamal. Čisté 3* ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Akta pentagon: Skrytá válka je další skvělá práce Stevna Spielberga. Ten si zaručil úspěch i tím, že obsadil do hlavních rolí Toma Hankse a Meryl Streep. Oba odvádějí ve filmu skvělé výkony a úžasně se doplňují – ona trošku zdrženlivější majitelka (v té době moc úspěšných žen v čele novin nestálo), on zarytý divoký a urputný novinář. I když politiku a politikaření nemusím, nejsem žádný politický guru a vyznat se v ní je pro laika nemožné, film se mi fakt líbil. Výsledek – politika není pro obyčejné lidi, pokud kvůli ní není třeba někde v nějaké válce umřít. Hanks byl zase výborný jako vždy a Streepová byla možná ještě o tu zodpovědnost za lidi lepší. Spielberg jen vyrobil další povedený film. 4 hvězdy, a to je pro politický film dost. Spielberg se poslední dobu činí, doufám, že další povedené filmy jako byl Ready player one a Akta pentagon budou následovat. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

...klasická rozprávka, a to,že majitelia novín a majitelia zbrojoviek sú jedno a to isté ? ...vo Vietname kam sa nasáčkovali amíci pre suroviny mali spočiatku navrch, veľmoc ktorá ničila malý neškodný národ ktorý bol húževnatý a nechcel to vzdať...potom sa na jeho stranu postavil ZSSR a ČÍNA...a to už zločinci z USA neustáli a šli do ...prehrali..na plnej čiare....tam je celá pravda..a nie,že nejaký minister napísal štúdiu o tom,že dostanú na prdel....v celej správe sa jasne píše,že ODPOR Vietnamu za pomoci ZSSR a ČÍNY nikdy neuhráme...a tak aj chvalabohu bolo....zvery rozbili krásnu hrdú zem...som rád,že aj moje mesto pomáhalo potom prostým vietnamcom sa znovu postaviť na nohy tým,že sa tu učili. Iné by sa to nedalo natočiť, keď sú v tom roduverní ako je Spielberg a Streep....komuže zase patrí štúdio ? a sme za začiatku rozprávky.... ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Dobry drama o tom, jak se z Washington Post staly oblibene noviny Richarda Nixona... Nastesti jak naznacuje posledni veta ve filmi (Yes, hello, this is Frank Wills. I think we might have a burglary in progress at the Watergate), tuhle kauzu brzy prebila jina a tim si Richarda udobrili... oh wait. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který jistě oslovil a osloví mnoho jiných jako i mou maličkost. ... Otcové zakladatelé americké demokracie prohlásili, že svobodný tisk má sloužit lidu a ne vládcům. Mělo by to tak být ve všech demokraciích světa. Také v té naši ! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Fajn pohled na dějepisné události z moderní americké historie. Proč ne, rád jsem si o něčem udělal obrázek a něco se dozvěděl. Jinak ale nic extra a to včetně celkem standardních výkonů od jinak výjimečných herců. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Spielberg je veliky rutiner, ale ostatnych 15 rokov uz pre mna nema to nieco genialne navyse. Stale vie nadpriemerne budovat pekne sceny a kvalitne dialogy. Ale co sa tyka stylu, a aj pribehu, o triedu viac mi sadlo Spotlight. [#12/2018] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ja osobne s týmto skvelým filmom od geniálneho S. Spielberga mám v podstate jeden problém. Jedná sa o celkom veľmi rýchlo natočenom závere. Žiadna dobrá scéna zo súdneho procesu. Jak je to možný? Naznačenie prípadu „Watergate“ možno trošku zbytočná vec. Spolupráca M. Streepa a T. Hanksa parádna. Dúfajme, že to nebola posledná. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Akta Pentagon jsou dobrým filmem, který se však rozjíždí velmi pozvolna. Celá první polovina je velmi rozvláčná a ani mě moc nebavila. Přibližně v polovině filmu však dojde ke zlomu a příběh dostane spád, kterým diváka snadno vtáhne do děje. Druhá polovina filmu je opravdu zajímavá a velmi napínavá. Herecké výkony Toma Hankse a zejména Meryl Streep jsou fantastické, ale naplno se projeví až ke konci filmu. 75% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velke sklamanie,pri sledovani som mal pocit,ze ten film ma 6 hodin,nie a nie skoncit,strasna nuda,kopec dialogov,v ktorych sa postupne clovek straca,este chvalabohu to zachranuje posledna pol hodina,ktora naberie na dychu ako sa povie,skoda,ze tato politicka zalezitost nebola cela tak natocena ako spominany zaver,urcite to nebudem hodnotit vysoko len kvoli tomu,ze to reziroval Steven Spielberg,viac ako za dve hviezdy ma to nebavilo...:-) ()

Související novinky

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama