Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Recenze (176)

Lima 

všechny recenze uživatele

Remake stejnomenného hororu z 50. let. Na původní klasiku se to sice nechytá, ale tohle je taky skutečně kvalitní, temná, depresivní záležitost. Potěší i temný závěr, oproštěný od klasického happyendu. Pozor, požírači těl jsou stále mezi námi a čekají na svou příležitost! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tristní kamerová onanie s hrubě přepálenou stopáží, kterou nezachrání ani pekelně svůdný smích Brooke Adamsové, vyjukaný kukuč upoceného Jeffa Goldbluma a solidní práce s ruchy. Původní verze má větší drajv, lepší režii a hlavně netrpí tolika retardačními momenty (těch je plná prakticky celá druhá půle). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Temné, depresivní, komorní. Není to úplně zábavný film, co by rychle odsýpal, ale nic takového nebylo autorským záměrem. Na strunu atmosféry a paranoie každopádně brnká prvotřídně. Všechny části tady slouží celku, od kamery, přes hudbu, po civilní herectví. Skvělá hra světel a stínů. Opravdu mrazivý film, který jsem docenil až napodruhé. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt dějově absolutně prázdné závěrečné půlhodiny, jednalo by se o maximální pecku. Mrazivá atmosféra mimozemské invaze, která se neodehrává ve velkolepém stylu s létajícími talíři, nýbrž v relativně uzavřené formě postupného parazitování, je natočena s takovou sugescí, že absence „lekaček“ a podobných výdobytků je u režiséra Phillipa Kaufmanna plně prominutelná. Práce týmu trikařů s poněkud přerostlými lusky je odvedena na výbornou, stejně tak jako hudební doprovod brnkající nejenom na hudební nástroje, ale i na divákovi napjaté nervy, pro něž nečekejte úlevu ani omylem. Poslední záběr z hlavy jen tak nevytluče zřejmě nikdo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $24,946,533Tržby Celosvetovo $-║ Dusná atmosféra, skvelý herci a nápadito prepracované triky, opäť robia svoje čaro v danom epidemickom námete. /75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Působivé, ale rozhodně ne na plný výkon. Práce s ruchy a kamerou vytváří sice hodně solidní atmosféru paranoii a nejistoty, ale film mě málo kdy strhl k napětí či strachu. Dá se sledovat s velkým zaujetím, pobaví slušným přehráváním (nemíním to ve zlém) všech zúčastněných, solidní Kaufmanovou režií, která drží pohromadě a má vizi. Na horor je tam ale skutečně příliš málo sounáležitosti s hlavními postavami a z toho pramenících emocí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Závěr mě dostal, na Sutherlandovy pozdější filmy jsem se pak díval s podezřením. Film je temný a mrazivý. Nápad s monstrem, co vypadá je normální člověk byl použit i např. ve Věci nebo ve Fakultě. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Trochu jinde než originál - rozhodně však stále na výši. Více hororové atmosféry, bez diskusí lepší herci. Posun směrem k "strachu z detailu" včetně zakuklených probouzejících se "náhražek. Výborný kudrnatý Sutherland, leč málo Duvalla - a to jeho pohupování tak skvěle navozovalo tu správnou náladu. V každém případě film, u nějž raději neusnete... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že asi o něco víc preferuji verzi z roku 1956, která se mi zdá lépe natočená (hlavne vizuálně). Zato tahle verze se může pochlubit větší syrovostí a tíživější atmosférou. Donald Sutherland tam vypadá jako úplnej blbec, ale zvyknete si a jeho herecký výkon je nezpochybnitelný. Určitě doporučuji. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zkrátit film na polovinu, byla by z něj hezká epizodka do Akt-X. Samotná pointa se šine jak zpomalený vlak - třebaže je depresivní v přesnosti líčení konspirace, kdy si uvědomujeme jasně všechny dopady a nemáme možnost je změnit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už mi lezie na nervy.“ – „Tak nech si zbalí veci a vypadne.“ Príliš mi nesedia príbehy na tému „môj manžel nie je môj manžel“. Spomeniem aspoň VLÁDCOV BÁBOK (tiež s Donaldom Sutherlandom), Rodriguezovu FAKULTU, INVÁZIU s Kidmanovou či v širšom kontexte obe STEPFORDSKÉ PANIČKY, LEVIATHANA s Petrom Wellerom, NETVORA (CREATURE) s Klausom Kinskim, POMSTU VOTRELCA alebo Carpenterove príspevky VEC a MESTO PREKLIATYCH. Na strane druhej, za tento film som bol vďačný, pretože som si spomenul na spomenuté tituly a tento bol kvalitou niekde inde (pripomínal mi doby, kedy uznávaní áčkarskí režiséri ako Kubrick, Spielberg, Friedkin či Cronenberg s Lynchom robili „len“ horory). Herecké výkony (Sutherland, Cartwrightová, Brooke Adamsová, Goldblum, dokonca Spock Nimoy), atmosféra, dialógy či triky boli z áčkarskej ligy, mnohé scény mi ani vo veku kúsok pod 30 nerobili dobre (Sutherland v záhrade), posledná scéna desivá a celé to bolo prepracované zlovestné psycho za 70%. Ale keďže musím dať 60% alebo 80%, dám 60%. Lebo zasa až taký zázrak to nebol a vedel som, akým smerom sa bude dej uberať, kto zradí, kto sa obetuje, kto prežije, kto neprežije. Veľa klišé a navyše nemám rád filmy, v ktorých jedinec resp. skupinka jedincov bojuje proti špičkovo organizovanému spoločenstvu. Americkú kinematografiu 70. rokov 20. storočia mám veľmi rád, ale toto skôr šumelo vedľa mňa. Ale v roku 1978 to mohlo byť v kinách poriadna fuška. Originál som nevidel. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální horrorové dílo stejně jako původní verze z roku 1956 (ta se mi zamlouvala ještě o trošičku více ...). Tenhle film a jeho myšlenka prostě působí na nějaké základní lidské a sociální funkce v našich duších a těžko nechá někoho chladným ... Tísnivá a mrazivá atmosféra všudepřítomného strachu, strachu z neznámého, totální "odpojení" se od lidství a civilizace jako takové, tupá ničivá všudypřítomná síla ... Všechny tyto pocity z filmu tvoří extrémně silný zážitek hrající si s emocemi ještě dlouho po skončení filmu ... Zbožňuju obě verze tohoto filmu a považuju je v oblasti subžánru "nakažení" za absolutní vrchol a dnes již v podstatě kult ... Navíc excelentní Donald Sutherland, jeho herectví zde je naprosto špičková práce ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady už nenapíšu nic novýho. Opravdovej majstrštyk! Ještě hodinu po skončení jsem byl napjatej jako kšandy. Neuvěřitelně mrazivá podívaná, která ve svém působivém závěru vyvolá ve vás krom silné depky i tak šílenou paranoiu, že minimálně dva dny po tom budete nahlížet na kolemjdoucí trochu jinak. Kromě vynikajícího Donalda Sutherlanda bych vzpomněl i Jeffa "brundmouchu" Goldbluma a hlavně Veronicu Cartwright, která zde dostala víc prostoru než ve Vetřelci, a její výkon stál opravdu za to. K nejlepším scénám patří Sutherlandův spánek a líhnutí jeho dvojníka, waaauu... Nakonec se musim přiznat k tomu, že původní snímek jsem ještě neviděl, ale po tomhle to urychleně napravim. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako epizoda do Krajních mezí by to nebylo špatný. Jako 2-hodinovej film je to příšerně zdlouhavý. Hodně pomalej rozjezd, potom místy slušná atmosféra, pár lekacích scén a překvapivej konec... Tohle všechno dohromady ovšem dělá jenom průměrnej film. Je to taková víc zamyšlená, méně akční a navíc o dost nudnější verze filmu They live. Moje hodnocení: 60% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má tak nádhernou atmosféru, že jsem seděl jako zařezaný až do konce. Jak lidé jeden po druhém usínají... A ten konec je jeden z nejlepších v dějinách hororu. Je to temné, depresivní a bezvýchodné, podobně jako konec The Thing. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První polovina s plíživě se roztahující hrozbou zaznamenávanou hrdiny v městských ulicích, v práci i doma je výborná, v té druhé se to ale zvrhne na už ne tak zábavný útěk nočním městem. Díky snaživé kameře a hudbě to má atmosféru, postavy jsou fajn a casting taky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Botanicko - popelářský thriller, v němž zarputilý hygienik D.Sutherland čelí krytosemenné mimozemské invazi. I přes zneklidňující zvuky a psychedelickou hudbu jsem měl co dělat, abych se během sledování Kaufmanova filmu nedostal porostlý šedým chmýřím do klíčové fáze proměny.. ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama