Reklama

Reklama

New Game

  • angličtina New Game (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2016, 63 min

Režie:

Aleš Brunclík

Hrají:

Mai Kanazawa

Obsahy(1)

Dokument poodhaluje zákulisí vývoje počítačových her v České republice. Sleduje osudy čtyř vybraných projektů, které jsou zajímavé svým přístupem či konceptem: Samorost 3 od společnosti Amanita Design, Space Engineers od Keen Software House, Ghost Theory od Dreadlocks a Phonopolis, která je prvním počinem mladého tříčlenného týmu. (Endif)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Akmodos 

všechny recenze uživatele

Hodinová reklama na počítačovou hru a její vývojáře mě jako dokument úplně minula. Jednu hvězdu dávám za vtipné komentáře uživatelů recenzentů hry, nebo kdo to vlastně byl. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání příjemná hodinka s tvořivými inteligentními lidmi a spoustou prudce koukatelného výtvarna; zvlášť jsem ocenil (a pro děcka bylo doufám poučné), že je vidět všechny ingredience nutné k dotažení věcí do konce – kromě nápadu, talentu a pracovitosti i správný mix naivního nadšení, bez kterého by to člověk nutně vzdal hned na začátku, a čirého obchodnického pragmatismu, bez kterého sebevětší nadšenci troskotají v půli cesty. Filmeček je i řemeslně zvládnutý, jde odněkud někam, ještě by se asi dalo tu a tam krátit, ale jinde jsou zas střihově vysloveně lahůdková místa. Jako někdejší středně náruživý hráč, nyní již nehrající kapitán rodiny, v nejmenším nelituju, že jsem se na tenhle studentský dokumentík nechal od plavčíků zatáhnout. ()

Reklama

JohnyRicPic 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zpracovaný dokument. Dle mého mnohým lidem, co uvažují o kariéře ve videoherním průmyslu, tento snímek mohl otevřít oči. Přeji si, abych u nás vznikalo více takovýchto počinů. Nemám důvod dát měně než 5*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání zajímavé nahlédnutí do tvůrčích dílen čtyř českých společností vyvíjejících počítačové hry. Je tu snad všechno od náčrtků v papírových blocích a terénní průzkum přes ladění programu, shánění financí, skládání a nahrávání hudby (Floexovo okénko při práci na Samorostu 3) až po vypuštění hotového produktu vstříc hráčům, případně aspoň posun od prvního dema na další vývojový level. Celkově je tento dokument slušně zvládnutý. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zaměřený dokument o problematice vývoje indie počítačových her. Trochu tomu chyběla šťáva, ale i tak zajímavá podívaná, která zejména nezasvěceným ukáže, o čem že to vlastně ty hry jsou a co, nebo spíše kdo za nimi stojí. ()

Reklama

Reklama