Reklama

Reklama

Smrt a život Marshy P. Johnson

  • USA The Death and Life of Marsha P. Johnson (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

6. července 1992 bylo v řece nalezeno tělo Marshy P. Johnson – trans legendy, jež se podle dobového slangu hrdě identifikovala jako drag queen a spolu se Sylviou Riveirou založila ve světě vůbec první organizaci zabývající se právy trans osob. Za nesouhlasu queer komunity označila policie za příčinu smrti sebevraždu a i navzdory protestům odmítala případ znovu otevřít. Vzala si však „královna ulice“ (jak samu sebe popisovala) život? Mohla Marsha P. Johnson, tolik angažovaná ve Stonewallských nepokojích i v činnosti ACT UP, někoho svým vystupováním a činy dráždit natolik, aby se dopustil vraždy? 25 let po tragické události se David France po boku Victorie Cruz, zapálené aktivistky bojující proti násilí mířeného na trans komunitu, vydává znovu do minulosti s cílem zjistit, co se doopravdy stalo. (Mezipatra)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Jorja 

všechny recenze uživatele

Hlavní vyšetřující alias Kolumbo je fajn, ale celé je to zbytečně zdlouhavé. Film by chtěl zkrátit na polovinu a místo zbytečného "vyšetřování" se soustředit na Marshu samotnou, jí blízké lidi, komunitu a atmosféru, ve které žila. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokumentární detektivka, která je ale na můj vkus až zbytečně dlouhá vzhledem k tomu, že se divák nedočká žádného rozuzlení. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ten dokument bohužel vlastně vůbec není o Marshe, spíše o soudobé snaze vyšetřit její úmrtí a z historických záběrů je i více o Sylvii než o Marshe. Cením si toho, že to není jen montáž starých záběrů, ale je to příliš dlouhé a nevyrovnané. Každopádně důležité ke zhlédnutí! ()

Galerie (3)

Související novinky

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

Reklama

Reklama