Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Recenze (106)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skláním klobouček. Netflix je pro mě korunovanej král filmových komorních sci-fi současnosti. I když otázka, jestli se o Extinction dá mluvit jako o komorním. Občas si totiž říkám, že by si tyto filmy klidně zasloužily i kino. Chvíleme to totiž vypadá jak v regulérní Válce světů. Akce a napětí, kam se podíváš. Navíc skvělej Michael Peña, kterej během filmu zažije jeden solidní šok a s ním i samotný divák, se kterým se to dál už jenom veze. Super kousek a víc takových... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé sci-fi i když ten Mexičan mne spíše vytáčel. ale dalo se na to dívat a dokonce se občas mihlo i napětí. ()

whack 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) Osud rodinky hlavnej postavy mi prestal byť dôležitý v momente ako som pochopil, že sú to len roboty. Podobne však ani znovuovládnutie Zeme ľuďmi mi neprišlo ako nič, po čom by som mal túžiť, najmä vzhľadom na stav, do akého ľudia svet dostali. Asi by pre neho urobili najlepšie, keby sa navzájom načisto pobili. Nehovorím, že som sa pri pozeraní tohto filmu nudil, ale ani ma nejako extra nezaujal a nevidím v ňom nijakú hlbšiu myšlienku. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslednej dobe prináša stále len väčšie a väčšie sklamanie. Opäť sa vybrala atraktívna téma, tentoraz mimozemská invázia a dokonca ani scenár nie je úplne zlý, nájde sa tu viacero dobrých nápadov a zvratov, aj keď ten prvý, hlavný sa dal prodpokladať už po pár minútach a rovnako sa tu stále niečo deje, ale mňa to jednoducho nebavilo. Celé mi to prišlo také úplne bez ambícií, akoby sa tvorcovia snažili natočiť len to najobyčajnejšie béčko na túto tému a presne tak to aj dopadlo, neustále tie isté prestrelky v tom istom prostredí, pričom film vystrieda asi len dve lokácie a skutočne jedine tie zvraty dokážu dostať človeka z letargie. Keď si spomeniem na taký Skyline, ktorý bol v mnohom podobný a tiež neovplýval nejakým závratným rozpočtom, ale bol mnohonásobne zábavnejší. A pritom hlavne tá druhá polovica, kedy už divák vie všetko dôležité sa kľudne mohla pohnúť aj nejakým zaujímavejším smerom, ale ani omylom, tvorcovia sabotovali, čo mohli a tak tu som sa nudil prakticky od začiatku až do konca. Veľkým sklamaním sú postavy, síce hlavným hrdinom je známy Michael Peña, ale tu ma jeho postava vôbec nebavila a ani jeho rodina si ma vôbec nezískala, takže ich osud mi bol ľahostajný. A samozrejme práve oni majú s prehľadom najviac priestoru. Akcia tiež nestojí za nič, samé monotónne prestrelky, tu som si nenašiel ani jediný výraznejší moment, na ktorý by sa dalo spomínať. A ani vizuálne to nie je nič zvláštne, tu sa šetrilo, kde dalo. Ale aspoň tá hudba ma potešila, tá sa mi miestami dosť páčila a takýto film si ju ani nezaslúžil. Takže podľa mňa je Extinction úplná strata času, nie je to zase ten pravý brak, kde by sa divák smial na účet tvorcov, ale jednoducho nuda od začiatku až do konca, kde poteší len jeden zvrat a hudba. 34% ()

konous 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem myslel, že sleduji další marný pokus Netflixu o hardcore sofistikované sci-fi (Titan, Annihilation). Přerod otce v akčního hrdinu nevěrohodný, design "potvor z vesmíru" nezajímavý, uřvané děti otravující,... Ve výsledku film dává alespoň trochu smysl a zvrat je nečekaný, ale jen to nesmázne celkově nudný průběh. Rychle zapomenutelné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo je na tomto snímku "sci-fi", je poster. Akčná zábava na priemernej úrovni taktiež nenadchla, a tak ma mrzí, že som sa nechal takto lacno opantať. Ako TV produkt "Extinction" ujde, ako snímok na lepšej úrovni nie je žiadnou dierou do "sveta". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Vy nevíte, kdo jste?" Mimozemská invaze naruby. Peter, jeho žena Alice a dcery Hannah a Lucy žijí klidným životem, který narušují jen temné sny a vize Petera. Ten se pod jejich vlivem mění, což pociťují postupně všichni členové rodiny. On sám netuší, co se děje, ale má pocit, že obrazy zkázy a války jsou vizemi budoucnosti. Netrvá dlouho a město je skutečně napadeno kosmickými loděmi. Nejen divák, ale i hlavní postavy zjišťují, že něco je špatně a že záhy bude odhaleno strašlivé tajemství. Snímek má napětí a rychlý děj, speciální efekty jsou úsporné a naprosto dostačující. Sympatické sci-fi s myšlenkou humanismu. „Nikdo nám neřekl, že budeme zabíjet děti a rodiny..." Objektivně 3*, ale jednu přidám za konec a hlavně proto, že jsem byl celkově spokojený. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. Aj keď to mohlo byť lepšie. Veľké mínus je to, že nízko-rozpočtový film a že to točil neskúsený režisér. S lepším režisérom by to mohlo mať fakt namakanu atmosféru, pretože príbeh je dosť dobrý a pekne sa v závere rozplieta. Herci sú v pohode, Peña utiahne film, no keby to malo trošku lepšie efekty a hlavne atmosféru, tak by to bol fakt výborný filmík. Každopádne ma bavil Extinction aj tak, film plynie ako voda a príbeh má čím upútať. Keď vidím to hodnotenie ja si jednu * pridám. 75% - 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Austrálsky režisér Ben Young zo svojho druhého projektu spravil podpriemerný a po pravde úplne zbytočný film. Film, ktorý sa dokonca aj v rámci nie príliš vydarených snímok od Netflixu radí medzi tú menej kvalitnejšiu sortu. Okrem záverečného nábehu na slušné rozvinutie pointy celej invázie nevidím na Extinction žiadne ďalšie významnejšie pozitívum. A po pravde, už dlhú dobu vo mne nedokázalo nič vytvoriť pocit tak neuveriteľne zabitého času. 2/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. To už lidi opravdu potřebují spíše do fimu nasrat 100miio dolarů na efekty, než aby se někdo snažil udělat dobrý scénář a sehnat dobré herce...? Je to mizérie. Za mě, bez jakéhokoli nadhodnocování 76% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) EXTINCTION je další zajímavý sci-fi, který rozhodně nepovažuju za nudnou nízkorozpočtovou podívanou jak tu někteří na CSFD píší. Od začátku do konce se něco děje a mě to bavilo. Poslední třetina filmu byla už dost předvídatelná a už to nemělo takový náboj. Akce byla slušná, ale mohla obsahovat víc nápadů. Ale i ty emoce celkem fungovali. Má to 1 zásadní dějový zvrat, který je ve filmu rozumně vysvětlen, i když asi ne tak do podrobna jak bych si přál. Hlavní hrdina je sympaťák, ostatní herci též bez problému. Působí to sice takovým jednorázovým způsobem, ale já ty slabší a vydřené 4* prostě dám. Klidně se k tomu ještě někdy jednou při dobré náladě vrátím. Palec nahoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

56% beriem ako vtip... Tak také peklo, aké nastalo nedlho po zaujímavej expozícii som už dlho nevidel. Všetko bolo navyše "v mierke", takže nenastala situácia ako v druhom Dni nezávislosti, kde už bolo jedno, aké veľké mesto je zrovna ničené. Navyše tu máme aj zaujímavý zvrat, po ktorom nasleduje namiesto záverečného eskalovania boja prehĺbenie celej mytológie. Našťastie to nebolo naopak, ide práve o akčný dej spojený s neistotou a očakávaním, čo vlastne v skutočnosti pozeráme, čo robí z Extinction tak intenzívny zážitok. Veľmi nedocenené dielko. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

První hodina: Michael Pena má vidění, prostě jenom tak, o konci světa, o invazi. Jenomže jeho vize nedávají dlouho smysl, nemají důvod a už od začátku víte, že díky nim zachrání svět. Ta invaze sama o sobě je taky prapodivná a ačkoliv byla očekávána dlouho dopředu, vůbec nic proti tomu neudělali. No a pak přijde poslední půlhodina! Vy jenom zmateně civíte a přemýšlíte, že kdyby to padlo do rukou zkušenějších tvůrců, mohla to bejt vcelku pecka. Totiž čím více se film blíží konci, tím zajímavější to všechno je a kupodivu to i dává smysl. Netflix z toho tradičně ale moc nevytřískal a natočil sice slušnej film v rámci televizní produkce, ale i kdyby to šlo čirou náhodou na COOLu, neštěkne po tom ani pes! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extinction" som si nakoniec skutočne užil. Mám pocit, že je tu celkom dobrý film, ktorý má dobrú myšlienku a dobré zvraty, ktoré z neho pre mňa robia príjemnú jednorázovú záležitosť. Neviem či by som si to pozrel niekedy znovu, lebo keď človek už videl tie zvraty, tak neviem či to môže ešte niečo reálne ponúknuť. Keď už človek vie čo sa bude diať, akosi to stráca to kúzlo toho, keď si uvedomíme čo s čím súvisí a v akom svete sme sa ocitli. Ale nevadilo mi to vidieť raz. Mám pocit, že herecky je to celkom okey zvládnuté, má to dobrých ľudí, ktorí sa snažia tomu dať maximum čo môžu. Scenár je podľa mňa tiež celkom dobrý. A je tu aj pár dobrých myšlienok. Niektoré v centre filmu, iné pri konci, no dokážem si z toho niečo odniesť. Takže tam dávam filmu kredit. Efekty sú podľa mňa skutočne mizerné. Nemám viac čo k tomu dodať. Hoci to nie je taká katastrofa, ako v niektorých TV katastrofákoch, tak úvodná explózia je podľa mňa otrasná a niektoré iné efekty na tom nie sú o moc lepšie. Okrem toho tradične je tento film zameraný na našu rodinu a na to, aby prežila celá rodina. Tak to funguje vo všetkých amerických katastrofických filmoch, lebo rodinu neslobodno rozdeľovať a tým pádom vieme aj určiť kto prežije, kto naopak umrie a podobne. Tieto veci mi skutočne nerežú, lebo už sú maximálne klišé. Takže výsledne poviem, že je to ľahké sci-fi s dobrými nápadmi, no klišé momentkami zo všetkých amerických katastrofákov. Mne to osobne nevadilo a dokonca som si sledovanie celkom užil. Ale viem si predstaviť, že iných to baviť nemuselo. Rozhodnutie nechávam v tomto smere na vás. Hodnotenie: B ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rozzuzlení, akce, dobrá pointa. Za mě lepší než nejaká předražená na efektách, extra nutně dlouhá mrdka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušná sci-fi s dobrým nápadem (jiný, slavnější sci-fi film, postavený naruby), kde začátek zaujme a člověk si klade otázky, jak to celé vlastně je, po zhruba hodině se to dozví a zpětně mu to dojde, zanechá to jistá morální a lidská dilemata, ale celkově nemůžu říct, že by mne film dostal. Třeba na začátku ty scény byly jedna jako druhá - domov, práce, vize, domov, práce, vize, a po invazi zase scény typu "schovej se pod stůl, nedýchej, pojďte se schovat sem...", zkrátka by se dal film rozdělit na tři části (před invazí, invaze, v podzemí) a každá ta část na stereotypně podané jednotky, navzájem si velmi podobné scény. Zpočátku velmi solidní triky pak u závěrečné střílečky a u průjezdu vlaku krajinou jak z brožur jehovistů už jsou hodně odfláklé. Myslím, že jeden zajímavý prvek by v tomto filmu našel náš starší syn Honzík, protože jeho mladší brácha taky s sebou všude tahá medvídka. MOŽNÝ SPOILER! Btw, i když jim vymazali vzpomínky, jak to, že jim během těch 50 let, o kterých mluví voják, nepřišlo divné, že jim holky nerostou a oni nestárnou? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako by nebylo dost na tom, že do hlavní role obsadí nepochybně nepříčetná produkce jakéhosi řepáckého mexického cigoše s nulovým charismatem, musí nás ještě rejža prudit s idiotskými rodinnými scénami. Navíc většina děje po nepřátelské invazi se "originálně" točí kolem dédyho zachraňujícího svou nepříjemnou ženu a rozmazlené spratkovité fakanky (které podle xichtů ani nejsou jeho) a za kamerou řádí hovado s třesavkou. Takže scífko vytažené začerstva přímo z hollywoodského análu. Z odpadu ho sice vytáhne nepříliš nečekaný zvrat ve druhé půli, ale ani ten nic nezmění na faktu, že se v první řadě jedná o nechutně humanistickou, patetickou a moralistickou srajdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už jsem si říkal, že jsem dlouho nikde neviděl na nervy lezoucí protivné haranty a tady jsem dostal rovnou dvojitou dávku. Vůbec film celkově dojíždí na postavy, které jsou víceméně o ničem, takže mi bylo docela jedno, jak to s nimi dopadne. Nicméně nápad je výborný. Je fakt, že první dvě třetiny jsou hodně matoucí a moc jsem nechápal, k čemu hlavnímu hrdino slouží ty vize, když je nedokáže nijak zužitkovat. Ale když přišel twist, který patří k těm nečekaným, všechno si sedlo a poslední půlhodinka nedala vydechnout. Co se efektů týče, tak je tady znát, že do toho Netflix zase tolik neinvestoval, ale žádná hrůza to nebyla. I tak je ale škoda, že po tom neskočilo nějaké velké studio. S větším rozpočtem a zkušenějším režisérem film mohl plnit kina. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polhodine sa buduje napätie a szivame sa s celkom sympatickymi postavami. Nasledne vypukne invazia na trikovej urovni Skyline. A v poslednej tretine sa karty obratia, co sa mi pacilo najviac a skoda, ze prave tuto liniu film este viac nepreskumal. Vysledok pripomina pilot k nejakemu zaujimavemu sci-fi serialu ktoreho dalsie diely by som rad videl. Alebo aspon filmove pokracovanie. Aj ked film prilis originalny nie je, tak je to rozhodne jeden z najlepsich filmov od Netflixu. 7/10. ()

Reklama

Reklama