Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Recenze (106)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak stroze a sterilně to na počátku působí, včetně hereckých výkonů či trochu lacině vypadajících digitálních triků. Po čase na vás ale vykoukne zajímavý vývoj scifi příběhu, který je opravdu pěkně postupně odvyprávěn. Scénář a předloha jsou silnou stránkou jináč průměrného seriálového vzezření. 65% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Extra dobré scifi bez nějakých nákladných efektů, se slušným příběhem, s přiměřeným napětím a dobrým výběrem herců. Příjemný zážitek... ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Neuhlazené „rodinné“ postapokalyptické sci-fi drama, které si své emocionální pole z počátku vytyčuje hlavně s pomocí slz a prostrojů. A i když se ve své druhé polovině přikloní – a to dost rázně – k rovině fantaskní, určitá pachuť, živená zejména nepřesvědčivou výpravou a úvahami nad tím, jak by celý film vypadal bez přepálené obrazové postprodukce, skrze níž se autoři snaží honit atmosféru, zůstává. Ve výsledku je zde dle mě až příliš mnoho snah a pokusů o velké žánrové a dějové zvraty a spousta velkých myšlenek v malém, laciném a místy dost potrhaném balení. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh z počátku ukazuje noční invazi z nebes na určité město, což předznamenává další snímek na již provařené téma, ale svým dějovým vývojem se nakonec ukazuje, že je vše nakonec všechno jinak a že z námětu ční jistá originalita. Příběh sleduje určitou rodinu a hlavně otce, u kterého dojde k jistému odhalení a tím i vysvětlení co je vlastně zač, kdo je ten agresor a jak se vlastně ve skutečnosti věci mají. Téma hodně známé a již mnohokrát použité. Tentokrát však odvyprávěné přeci jen trochu jinak a není tajemstvím, že jde o umělou inteligenci. Mnohé je vysvětleno a to i dokonce za použití citace takového vědce, jako je Stephen Hawking. Příběh má tedy myšlenku, která se v médiích občas probírá, ale je to jen další teorie, co by z toho mohlo nakonec vzniknout. Po vizuální stránce není co k vytknutí. Náhlá invaze je skutečně děsivá a ohromnou chválu si zaslouží i dětští představitelé, kteří dokázali neustále hrát hrůzu, zděšení a strach. Nejedná se však o nic akčního. Snímek je z oblasti dramatických sci-fi thrillerů vedoucí k myšlence a jisté opatrnosti. Vzhledem k dějovému vývoji je zapotřebí pozornost a trochu i nad tím vším zapřemýšlet. I tak je snímek jednoduchý, žánrově zásadový a i přes svou moralizační hodnotu žánrově zábavný. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Komorní tv scifi především pro fanoušky scifi.Působilo to spíš jako zfilmovaná povídka z nějakýho sborníku a v nějaký sf seriálový sérii by mě to asi zaujalo víc. Až do odhalení v závěrečný 1/2 hodině nic vyjímečnýho,u mě se wow efekt nedostavil ani po něm,ale aspoň to leccos osvětlilo,no..(latexovej žabí vzhled "emzáků" byl navíc trochu samoúčelnej,kdyby vypadaly jinak,divák by pojal podezření mnohem dřív a našlo by se toho víc,50 let nestárnoucí populace atd..).Zajímavý,ale celkově slabší scífko. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak uprimne som necakal,ze ma tento sci-fi film az tak velmi zaujme,Extinction ma vybornu pointu,je dobre natoceny,fajn herecke obsadenie,hlavne Michael Pena,ktory je uz predsa len ostrielany v hereckej brandzi a este aj efekty sa vydarili,takze za normalnych okolnosti by som dal styri hviezdy,ale kedze je to prekvapivo dobre,tak dam pat...:⁠-⁠) ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Peña nehraje fízla.utíká to rychle a jako voda . Dávám hvězdu navíc, protože myslím, že možná , ale opravdu možná, jsou některé zde vytýkané věci záměrem režijním ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavní role hercem, který má potenciál tak akorát pro nenápadné vedlejší role, neuvěřitelně pitomý příběh a slabý scénář. Z toho co jsem měl zatím možnost vidět, Netflix u svých sci-fi filmů preferuje kvantitu před kvalitou. Slabé 2. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Chválím velmi dobrý nápad, pěkný zvrat a překvapení v ději. Skutečně to zpočátku vypadá jako obvyklá invaze mimozemšťanů na Zemi, ale ve druhé polovině přichází nečekaný vývoj. Ta pointa se mi však hrubě nelíbila. Nechci spoilerovat proto píšu, že morálním vítězem se stala komunita, které to v reálném životě vůbec nepřeju. Snad to za mého života nehrozí. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený kousek z dílny Netflixu. Penu jsem poprvé viděl zahrát vážnou roli a nutno říct, že si vedl nad očekávání. Dvě dětské role dcer zahrány skvěle. Real panic. Twist byl super!! 75% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Peňa je vtipnej. On má obličej, který se perfektně hodí do komedií nebo odlehčených filmů jako Antman. Je dobrá vedlejší role, protože neumí moc hrát a má smysl pro timing a vtipy. Jenže pokud ho postavíte do hlavní role sci-fi filmu, zasloužíte si vyšetření na psychiatrii nebo alespoň pár facek. I Lizzy "ta holka z Monstra" Caplan je lepší herečka. Máme tu pak v hlavních rolích manželský pár, kterému nemůžete pořádně přát, protože jsou to paka, a teď sám nevím jestli mluvím o hercích nebo postavách. Je to škoda, protože ta myšlenka není vůbec špatná a sám jsem byl překvapený, jak mě film dokázal vtáhnout. První kontakt byl vyloženě dobrej a pokud odpustíte občas horší triky (pozor, říkám jen "horší", obvykle jsou totiž solidní), má první útok i atmosféru. Někde v polovině se film sice zadrhne a drhne až do konce, ale dá se to přežít. Konečné "šokující" odhalení je sice šokující ve smyslu, že tohle Vás opravdu nenapadne (a ze stopáže 90ti minut 70 jen koukáte a říkáte si wtf), film si tím ale podkopává půdu, na které stojí. Musím si totiž říkat, že kdyby tuhle látku (a klidně i tenhle scénář) dostal lepší tým, lepší režisér, dala by se z toho vytřískat neskutečná pecka. Konec je sice natahovaný až běda, a závěrečné záběry jsou fakt kýč, musím ale uznat, že jsem čekal mnohem horší film a ve finále jsem byl celkem spokojený. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k momentálnímu místnímu hodnocení velice příjemné překvapení v podobě skvěle promyšlené scifárny s dobrou a originální myšlenkou, hereckými výkony a sympatickým obsazením. 4/5 ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Tohle se Netflixu hodně povedlo. Za málo peněz hodně muziky a rozhodně si to zaslouží lepší hodnocení než lehce nad padesát. Fajn akční podívaná s nápadem. Super. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Pro mě sci-fi,které mohlo překvapit větší razantností a akčností,napětím a více trikovou impulzí,jenže to se nestalo a film ztratil na atraktivnosti .Průměr,který moc lidí nechytne. ()

Reklama

Reklama