Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Michael Peña je ve vážné roli vcelku nevýrazný, až nesympatický...přecejen mu jdou líp užvanění pakoušové. Ale to by asi nevadilo. Víc mě štvalo, že se film víc než polovinu stopáže tvářil jako další invazivní polobéčko...navíc nepříliš originální. Tvůrci pak v poslední třetině vyzvrátili twist, který tomu všemu dává vcelku zajímavou pointu, ale je to jako by se vám někdo pokoušel vysvětlit vtip, který jste nepochopili. Řeknete aha a pomyslíte si, že kdyby ho vyprávěl líp, bylo by to o něčem jiném. Ale zase proč ne. Je to sci-fíčko pro velmi nenáročného diváka...takové B+. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Peňa je vtipnej. On má obličej, který se perfektně hodí do komedií nebo odlehčených filmů jako Antman. Je dobrá vedlejší role, protože neumí moc hrát a má smysl pro timing a vtipy. Jenže pokud ho postavíte do hlavní role sci-fi filmu, zasloužíte si vyšetření na psychiatrii nebo alespoň pár facek. I Lizzy "ta holka z Monstra" Caplan je lepší herečka. Máme tu pak v hlavních rolích manželský pár, kterému nemůžete pořádně přát, protože jsou to paka, a teď sám nevím jestli mluvím o hercích nebo postavách. Je to škoda, protože ta myšlenka není vůbec špatná a sám jsem byl překvapený, jak mě film dokázal vtáhnout. První kontakt byl vyloženě dobrej a pokud odpustíte občas horší triky (pozor, říkám jen "horší", obvykle jsou totiž solidní), má první útok i atmosféru. Někde v polovině se film sice zadrhne a drhne až do konce, ale dá se to přežít. Konečné "šokující" odhalení je sice šokující ve smyslu, že tohle Vás opravdu nenapadne (a ze stopáže 90ti minut 70 jen koukáte a říkáte si wtf), film si tím ale podkopává půdu, na které stojí. Musím si totiž říkat, že kdyby tuhle látku (a klidně i tenhle scénář) dostal lepší tým, lepší režisér, dala by se z toho vytřískat neskutečná pecka. Konec je sice natahovaný až běda, a závěrečné záběry jsou fakt kýč, musím ale uznat, že jsem čekal mnohem horší film a ve finále jsem byl celkem spokojený. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá, čapkovsky lazená zápletka bohužel neunese celý film. Námět totiž sráží nelogické chování postav (vše překonává srdceryvné shledání rodiny pod přímou palbou, a to ve zpomaleném záběru), pouze povrchové vysvětlení zápletky (vím, že nešlo o vysvětlení, ale zdůvodnění rodinného dramatu, ale přesto jsem neuspokojen) a navrch poněkud levně působící televizní zpracování, ač se Netflix velice snaží, za což mu skládám hold. Jednoznačným kladem tak zůstává pouze civilní herectví M. Peňy hrajícího chlápka, který ničemu nerozumí, tak dobře, až jsem mu chvílemi věřil, že jde o záměr. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Ďaľšia jednohubka z produkcie NETFLIXu nenadchne a neurazí. Je taký mix Vojny svetov a Ja, robot. Prekvapivá pointa filmu možno pre niekoho nie je prekvapivá pre každého. Každopádne ako filmeček na zabitie letného večera celkom fajn. Vizuálne efekty priemerné, atmosféra v prvej polovici priemerná. Najväčším nedostatkom sú však postavy, ktorých vykreslenie je nezáživné a ich osud mi bol viac-menej ukradnutý. 3* ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Neuhlazené „rodinné“ postapokalyptické sci-fi drama, které si své emocionální pole z počátku vytyčuje hlavně s pomocí slz a prostrojů. A i když se ve své druhé polovině přikloní – a to dost rázně – k rovině fantaskní, určitá pachuť, živená zejména nepřesvědčivou výpravou a úvahami nad tím, jak by celý film vypadal bez přepálené obrazové postprodukce, skrze níž se autoři snaží honit atmosféru, zůstává. Ve výsledku je zde dle mě až příliš mnoho snah a pokusů o velké žánrové a dějové zvraty a spousta velkých myšlenek v malém, laciném a místy dost potrhaném balení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2016, když se rozhodlo, že se bude scénář Extinction realizovat, byl pro hlavní roli zvažován James McAvoy. (Martrix)
  • Scénář pro Extinction, napsaný Spenserem Cohenem, byl v roce 2013 vyhodnocen jako jeden z nejlepších nezrealizovaných scénářů. (Martrix)
  • Scéna v podzemí byla natáčena na trase Bělohradského metra, která nebylo do dnešní doby dokončena. (Martrix)

Reklama

Reklama