Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

webersinke

Elektřinu lze to taky získat, z vody a ze vzduchu, ale postavit něco takového je fakt na dlouho a složité. Kukuřice tam byla zasazená, asi před tím vším a pak je to jako s růžema, na pozdim hodíš semínko do země a ono ti příštím roce vyroste. 

webersinke

webersinke (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Což o to, většina se dá nějak vysvětlit. Ale třeba kde vezmou bez hluku elektřinu? Předpokládám, že elektrifikační infrastruktura se rozpadla. Leda solár a místnost plná akumulátorů...? A jak obdělal pole a zasel kukuřici bez hluku? To už vůbec nevím :-)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Michi

Však jo, pro mně ten film byl přijatelnej, ale po ohňostroji to šlo dolu. Byť tedy ze začátku to bylo fakt na hlavu, nechat jít dítě poslední, ani zvířata tohle nedělají. Když sloni někam jdou, tak tu skupinu vždycky zezadu jistí dospělý jedinec a né parta dětí. 

Michi

Michi (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Všichni tady přehlíží jednu věc. Děj se odehrává 89. den od příchodů lapisluchů. Tudíž to chápu, že ona byla těhotná už předtím. Nicméně nelogických věcí je v tom filmu fůra, což tedy bohužel nemohu odpustit.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel Kmyn smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Han_Quintet

Promiň a ty si snad vychoval či vychováváš, jedno či vícero dětí, v postapokalyptické budoucnosti, kde lidstvo bojuje s nějakými s neznámými tvory, že můžeš takhle rozdávat rady ? Ale né, zatím nemám zkušenosti s výchovou dítěte, on se to člověk učí za pochodu.  

Uživatel Han_Quintet smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JADIM

No to si nemyslím, když si odmyslím to co se stalo na začátku a to že dcera se cítila provinile a chtěla od nich odejít, tak se o ně starali dobře a s láskou.

Uživatel JADIM smazal svůj příspěvek.

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Kdo říká, že nebyli s nimi. Děti mohly být opodál za vodopádem atd. možných scénářů, myšlenek a výjimek je v tomhle světě nekonečno..

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

JADIM

Jako film má pár velkých nelogičností, ale vše okolo jejich baráku, bylo perfektně zařízené, měli tam udírnou, pro dítě měli zvukotěsnou místnost a něco co byl snad inkubátor. A co se týče samotného sexu, asi si zakryli ústa nebo tak něco. 

na příspěvěk reagoval Han_Quintet, webersinke

Noddy

Noddy (hodnocení, recenze)

Vydržal som celých 38 minút a ani slovíčko som nepočul, dlhšie som to nevydržal a vzdal som to.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Sice na druhé shlédnutí trochu lepší zážitek, ale i tak film nevalný. Jsem zvědavá na 2. díl.

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama