Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

to je to, co Beckett51 umí nejlíp, už tehdá mi to přišlo divný a chtěl sem se od něho držet dál. A pak sem mu to i vyčetl a teď sem mu to vrátili, jako bumerang :)) uhhhh 

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jasně já ti rozumím, ale v dřívějším příspěvku jsi reagoval čistě na audiovizuální stránku filmu a ta nemá s tím, co tu popisuješ nic společnýho. Taky beru filmy komplexně. Koukám jak na jednotlivý aspekty, tak na všechny dohromady. Scénář  A Quiet Place je děravej jak blázen, o tom žádná, ale pořád to nemění nic na tom, že technicky je ten film prostě nadprůměrnej. Rozumím tvýmu pohledu, ale pořád omýváš dokola jen "děj-postavy-děj-postavy-logika" a to je něco úplně jinýho než "kamera-herecký výkony-zvuk". Jasně, že to patří dohromady - ale to, že je jedna věc špatná (obsahová stránka) neznamená, že to automaticky zničí i druhej - v tomto případě kvalitní aspekt filmu (technická stránka).

Boha.

O Lacikovi jsem konkrétně nic takovýho nenapsal, psal jsem to obecně o typu lidí na této diskuzi - pokud jsi to takhle vztáhl na Lacika je jasné, že pod to, co píšu v Tvých očích zapadá. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Nemyslel jsem úplně něco jiného, já na aspekty přistupuju jinak než běžnej divák, vysvětlim ti to:

 

Pro mě má Raid: Redemption nejlepší souboje všech dob. Choreograficky, dynamikou, střihem, a díky okolnostem. Vypovídá to real fightu víc než u běžných mlátiček, kdy se hlavní postava snaží eliminovat soupeře, ne je zabít - a hlavní postava nejdřív zdrhá před každým soubojem, takže tam nejsou vyvolaný samoúčelně, ale naprosto logicky.

 

Brát to z pohledu čistě jen choreografie, tak jasně vítězí druhej díl, ale já do toho počítám veškeré okolnosti a věci kolem toho. To i platí v případě ostatních filmů a žánrů. Od filmu Quiet Place očekávám, že bude fungovat jako celek, kterej je složen z detailů, které se sebou souvisí a na sebe navazují. K tomu, abych se u hororu bál, se musej postavy chovat racionálně a nesmí bejt děj předvídatelnej.

 

V Quiet Place se postavy chovaj schválně debilně, aby se napětí vyvolalo: scéna, kdy malej kluk si pustí autíčko. Scéna, kdy mute holka málem vyvolá požár ve svém domě. Scéna, kdy odejde a nechá svojí těhotnou mámu uvnitř bytu samotnou a tahat se s prádlem. Scéna, kdy Krasinski stojí se svým synem a prosí týpka, aby nezačal řvát a ten začne řvát.

 

Všechno je to totálně předvídatelné, dá se na to připravit, není to překvapení, je to až nasírající. Takže díky špatnému chování postav se nemůžu bát ;-) tak mi netvrď, že myslim něco jinýho. Veškeré prvky si skládám dohromady, pač potřebuju aby ta situace vznikla z nějakého racionálního důvodu, né aby to ta postava schválně vyvolala a já čekal, kdy nějaká obluda vykoukne.

 

Píšeš tu, aby se člověk nad filmem zamyslel a lacike i já to děláme a tim to trpí. Tam se nemůžeš zamýšlet, protože logika neexistuje, jsou tam propasné díry ve scénáři. Tvrdit o lacikovi, že je pozér, to chce fakt odvahu, naopak je to konečně někdo, co nic nezlehčuje a nezapadá mezi běžné hodnotící invidua tady. A sám tvrdíš, že si nenapsal nic takového, že je to hejtr.. a pak tvrdíš něco ve smyslu, že je to pozér a hejtí to kvůli nesmyslům.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Lacike

Netahej mě za slova prosím. Nic takovýho jsem nenapsal. Mně se film taky zrovna 2x nelíbil, přišel mi průměrnej, ale nehodlám ho hejtit kvůli nesmyslům jako se to dost děje na týhle diskuzi. Něco jinýho je rozumná konstruktivní kritika, ke který patří argumenty a umět si je obhájit, a něco jinýho je nechat se zaslepit tím, že se to jedinci jako indiviuu prostě nelíbilo. Stačí se nad filmem jen trochu zamyslet a shodit ten pózerskej plášť. To platí jak pro jednu, tak pro druhou stranu.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Beckett51

Klasicky argument. Komu sa to nepaci, tak je zaslepeny hateom.

Na to ti napisem, ze komu sa to paci, tak je zaslepeny nadsenim.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

uhhh uhhh 

 

"Ale, ale je tady prostě cítit ten Hollywood a taky šourek Michaela Baye, a proto postavy, občas udělají hloupé rozhodnutí. Nemluvě o tom, že z celého světa, z celého světa, právě oni přišli na to, jak s nimi efektivně bojovat, právě oni ? Navíc jak vidno, nic se nevyrovná staré dobré brokovnici". 

 

 

cítítm v zadku podivné šimrání uhhhh :)) 

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Takže vlastně jsi myslel úplně něco jiného, než jsi napsal poprvé, protože chování postav nemá s audiovizuálem a spol. vůbec nic společnýho :) A jo v tomhle souhlasím, ale to už je individuální, protože to, že to nevyděsilo tebe a mě neznamená, že to jiné nevyděsí. Někdo je prostě zvyklej na drsnější a horory a někdo ne, chtělo by to míň krátkozrakosti.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Lacike

Nemám namysli jen "absenci zvuku". Mám namysli skvělej střih zvuku, dynamiku,... A neříkám, že je na tom něco geniálního, říkám, že tohle všechno má svoje technický kvality ve kterých rozhodně neselhává a kdo to popírá, je zaslepenej zbytečným hatem a nemá soudnost.

na příspěvěk reagoval Lacike

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Tak jinak ti to povim: když sleduju horor, chci aby to bylo nepříjemné, abych se u toho děsil, byl v těžkém napětí a BÁL se. Né, abych každou chvíli přemýšlel nad stupiditou všech postav.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mike je co sa tyka hororov neobjektivny. Je to jeho oblubeny zaner a je spokojny aj s malom.

A Mzss sa boji aj svojho vlastneho tiena. :)

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Kvůli filmařině a pěknými audiovizuálu horory přece nesledujeme, nebo jo?

Od hororu očekávám špínu, strach, bezmoc..né se kochat jak je něco krásnýho.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Konečně něco na čem se shodneme vesměs všichni. Jenom Majk a Mzssák to kazí, ale na tom není nic divnýho, protože jim se ty dnešní sračkovní jakože horory pro omladinu líbí viz megalodon :)

na příspěvěk reagoval Lacike

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

vegetol.mp , Lacike

Lacike:

 

Důvod, proč vegetol na tohle naráží je ten, protože film je postavenej na minimalismu a proto hloupost vyniká. Není se zde čeho chytit, není to ani zábava, je to nevýraznej film a nemá žádný pořádný aspekty, které by stáli za to. Proto ta nelogika tak nasírá.

 

vegetol: a proč se nepřestěhovali k vodopádu?

na příspěvěk reagoval Lacike

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Beckett51

"Zas bych to nepřeháněl, ve všem rozhodně neselhává."

 

Selhává to především v logice. A to naprosto brutálně. Může mi někdo vysvětlit, proč když na novinách, který visely na zdi píšou, že jsou ty příšery nezničitelný, šlo mu ustřelit hlavu brokovnicí? Může mi někdo vysvětlit, proč to malý dítě na začátku tahali rodiče ven a nenechali ho doma hlídat sourozencem? Může mi někdo vysvětlit, jak má někdo v postapo světě tolik času, že vysypává zcela nesmyslně cesty pískem, místo, aby dřepěl doma a zbytečně neriskoval? A může mi někdo vysvětlit, proč se nějaká kráva nech zbouchnout v takhle komplikovaný době? Takhle bych mohl pokračovat. Jako nehledám ve filmech za každou cenu logiku, ale i kokotiny by měly mít svou únosnou mez. 

na příspěvěk reagoval Lacike, Ouwen, Beckett51

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

"Bezzubej horor pro děti, jehož díry v logice zabraňují tomu, abych ho dokázal brát vážně. Zvlášť legrační je, že to co nedokázaly světový armády, nakonec s brokovnicí vyřeší jedna průměrná americká manda, která byla navíc tak blbá a nechala se po mimozemský invazi zbouchnout."

 

Doporučuju před filmem vypnout rozum, jinak budete trpět jako já, lacike a vegetol.

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama