Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Mám pochybnosti že by se to dalo nějak vysvětlit.

To že jsisi film užil ti přeju. Já u všeho moc přemýšlím a tím se prakticky sama odsuzuju k tomu hodně filmů hodit do kopřiv.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Sygauras

No vidíš, a třeba to odkud, jak a proč přiletěli, bude ve dvojce nějak objasněno, či alespoň v kostce nastíněno. ;-)

Možná "pilot" viděl, anebo letěli po nějakých zvucích. ;-)

Mě spíš udivilo, že nikdy do ničeho nevrazili, ačkoliv třeba letěli přes celé pole či les kamsi doprkvančic. :-D

Ale taky musím uznat, že je tam plno věcí poněkud mimo (asi mám IQ těch 50, já jsem nad tím prostě víceméně mávla rukou, a film si užila ;)).

na příspěvěk reagoval Sygauras

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Sygauras

Máš naprosto kompletní pravdu ve všem. Určitě to není NEJLEPŠÍ NOVODOBEJ HOROR, jak jsem se někde dočetl.

Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Pokud to ve dvojce zkusí nějak vysvětlit, tak se obávám že se z toho stane úplně jiný film. Nějak si neumím představit jak vysvětlují třeba tu pitomost v závěru (zvuk naslouchátka) tak aby nepohřbily všechny vědátory, inteligentní lidi, armádu, a všechny kdo má alespoň IQ 50, na zemi. Do prkýnka i já která nejsem žádnej ajnštajn jsem si hned řekla že jediná 100% účiná zbraň proti nim, je zvuk (specifická frekvence  kterou by armáda našla během pár minut), když jsou to bytosti které mají zvuk jako hlavní a jedinečný smsl. A jak vůbec přiletěly (a v čem popřípadě jakou metodou) sem na zemi když jsou slepí ? Vždyť to nedává žádný smysl. Takových věcí je tam několik - a bylo by to na 5 hodinovou debatu minimálně.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Idée_fixe

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Ten film je hrozna blbost a to ze se z neceho takovyho stal hit jen dokazuje, ze se blizi konec sveta. Pravdepodobne nastane v den premiery druheho dilu.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Sygauras

Třeba se ve dvojce některé ty nelogičnosti nějak vysvětlí, "zlogičtí". :-D

U hodně filmů se naopak druhé (příp. ještě i další díly) velice povedly (např. Návrat do budoucnosti, Smrtonosné zbraně / pasti, Temný rytíř (i to byla vlastně už dvojka), M:I, atd atp.).

Jen tak mimochodem - Vetřelce jsi myslela už ty klasické, tedy od dvojky, nebo až teďka ty nové (Prometheus, Covenant)?? To vlastně není ani tak pokračování, jako spíš "předkračování" :-D, ale v pohodě, klidně to můžeme samozřejmě započítat taky (jsem holt asi jediná, kdo u těch novejch Vétřů slintal :)))).

na příspěvěk reagoval Sygauras

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak to je pak jasné... si pamatuji třeba kolikrát on sám řekl, že už nebude točit nové Bayformers a přesto natočil několik dalších :D od druhého filmu jsem to přestal upřímně sledovat a to už ta dvojka byla hrozná... zlatá jednička, i když i ta měla svoje mouchy.

Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak si to srovnej s jinými filmy. SAW - sestupná křivka a natáčelo se dál a dál. Halloween - pořád se snaží to oživovat a je to horší a horší. Pátek 13 - to už ani není na zasmání ale k pláči. Nebo můžem srovnávat i jiné filmy. Vetřelec - pokračování  byly hrozné a jede se dál. Transformery ani nemá cenu jakkoliv popisovat. Rychle a zběsile se z přesunulo asi přes 3 kategorie a momentáolně je v kategorii sci-fi parodie. Atd. Pokud máš pocit že Tiché místo má mít pokračování, no tak ti to přeju. Nerada někomu beru jeho radost z filmů které já (a je to jen můj pohled na věc) neumím ocenit. Podle mého názoru (a je to opakuju jen můj názor) takový film pokračování mít nemá. Ale mnoho filmů není natočeno pro mě (a nebo pro podobné lidi) takže je mi to vlastně tak nějak jedno. Jen mám pocit že filmy které jsou tak moc nelogické (a tiché místo je plné nelogických situací) si nezaslouží jakkoliv rozšiřovat svoji prapodivnou logiku dalšími díly (ostatně i Vetřelec, Predátor, Transformers, Rychle a zběsile, atd.  v "kánonu" předchozích filmů zrovna nejedou)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ouwen

No vidíš, málem bych zapomněla. Mnohdy si lze v pohodě užít i nějaké "neoriginální téma originálně zpracované", když je to fakt vydařené (a to jak u filmu, hudby, tak v podstatě čehokoliv - třeba moje babička dělávala nejlepší koláčky / pagáčky / malinovku / cokoliv; a i když to plno jiných dělává taky, tož prostě to od babičky bylo pro mě vždy nej ;))

A někdy je lepší se v tom moc nepitvat, jinak si to člověk neužije vůbec.

Kupodivu se dají užít i ta zmíněná Žralokonáda, protože to je kupř. pro mě pihel k popukání, neberu tam skoro nic vážně (protože to bych se smíchy fakt už pos... :)))), už jen samotný fakt, že z nebe prší žraloci, no to je mazec, a musíte uznat, že originální, i když samotní žrájové ve filmu od Čelistí samozřejmě nejsou. Nebo (když už jsme u těch žraloků) v jiným takovým filmu je jakýsi holožralok či co, který se může objevit snad všude, kde je voda, a je tam scéna, kdy ho chlápek vypije ve sklenici vody, a ten žralok se jím následně prodere ven, no jako pakárna až na půdu, ale zároveň taková sranda, až jsem si div necvrkla, no musíte uznat, že toto prostě bylo originální (nebo aspoň jsem nikde nic podobného zatím neviděla). ;-D

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Jako nevím, jestli je tohle zrovna typ filmu, který potřebuje pokračování :-/ jestli to natočí jenom na úkor toho, že měl první film takový úspěch, tak je dost možné, že z toho bude blbost. Některé filmy prostě nemají mít pokračování a přesto se někdo rozhodne že vznikne.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Sygauras

Jestliže mám na všem hledat originalitu, byl bych zklamanej. Jestli nevíš jak si je dokážu užít, tak jdi do mého deníčku, kde to celé rozebírám na úplný detaily.

Například nu-metalové alba Meteora/Hybrid Theory od Linkin Park NEJSOU v principu originální, pač nu-metal (Limp Bizkit, Korn, Slipknot) ten žánr dělali daleko dřív, ale ty alba jsou ORIGINÁLNÍ v tom žánru. Dávám přednost upřímnosti, emocím, procítění, pocitům a vlastní tváři, než nutné originalitě.

 

Například Gagnam Style je vyloženě originální song, něco takového tu skutečně nebylo, ale nedokážu si to užít, pač je to nehoráznej trash. A když moje oblíbený kapely dělaj hardcore punk, nedělaj nic originálního, protože hardcore punk je strašně starej žánr, ale dělaj to originálním a hlavně upřímným, vlastním pojetím a dávaj do toho emoce.

 

Nedělaj originální věc, ale tu neoriginální věc dělaj originálně. Už chápeš na co narážim ? :) Je tam daleko víc detailů a vnějších okolností, které jsem tady ani nevypsal, podle kterejch ke všemu přistupuju a dokážu si užít moje oblíbený věci způsobem, které málokdo ale zároveň se dokážu pořádně vykolejit u věcí, co mě nebaví, protože tam taky pracuju s detailama.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Sygauras

Sygauras (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jestli to chápu správně, tak kdokoliv cokoliv kdykoli vymyslí není originál, protože existuje vysoká pravděpodobnost toho že to už někoho napadlo ?

 

S takovým názorem nechápu jak si můžeš všechny ty neoriginální věci užít. To musí být dost na prd.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Venkovan

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Ouwen , Ouwen

Nevadí, i to se zde v diskuzích často stává - že se trochu odbočí od tématu. ;-) Myslím, že to je v pořádku, navíc se to v jádru tématu i týká, když probíráme, co je či není originální téma pro nějaké dílko. :-)

Jasně, každý máme prostě svojioblíbenou hudbu, to je v pořádku. Já se nebráním ani jiným žánrům, poslouchám ledasco, jen je u mě jednoznačně na první příčce (a tedy i nepřekonatelná) ta klasika. ;-)

A jen tak na okraj - ti "mí" skladatelé si kupodivu taky úplně vše skládali sami. ;-D Třeba již zmíněný Martinů si vážně napsal všech 6 svých symfonií sám!! :-DDDDDDDDD

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Beartooth zase z hardcore punk žánru je taky něco konečně jiného a pro mě osobně to absolutně předefinovalo všechno, co jsem kdy slyšel. Není to až tak mega originální, ale neslyšel jsem u nikoho, nikdy tolik emocí v projevu, žádné hlasové úpravy a tim, že si ten týpek složil všechny tři desky KOMPLETNĚ SÁM úplně se všim je fascinující.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Nevka , Ouwen

I v klasice lze najít plno originálního (či chcete-li "svého"), znám plno jedninečných skladatelů / skladeb, kteří / které prostě nemají obdoby, i když samozřejmě nějakému tomu vlivu na jiné skladatele / skladby (zejména jedná-li se o žáky těch kterých skladatelů) se to občas nevyhne, přesto jsem přesvědčená, že je celá řada neopakovatelných skladatelů. Teď nemyslím ani tak filmovou hudbu (i když samozřejměi tam by se leckdo takový našel), ale tzv. "vážnou". V podstatě jsem neslyšela skladbu (alespoň si to teď nevybavím), o které bych mohla prohlásit" "To zní jako Martinů / Glass / Šostakovič / Stravinskij / Sibelius.....", vždy to BYL Martinů, Glass, Šostakovič, etc. ;-)

Ono je v dnešní době, kdy existuje tolik filmů / literatury / hudby..... fakt oříšek, vytvořit něco, co tady fakt v žádné podobě ještě nebylo.

A přesně, jak dí Nevka - člověk nemůže znát vždy vše. Něco tvoří, "co tu ještě nebylo", a pak se najde jiný, co prohlásí "Ty vole, Franto, dyk to je jako ta a ta povídka od Honzy Vopičky...." :-D

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

donobonolomo

Tak ještě pomalej - chápeš, že kdyby Krasinski něco takového natočil, tak na to přišlo určitě už několik lidí na světě, tim pádem by to nebylo stoprocentně originální?

na příspěvěk reagoval donobonolomo, Sygauras

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Nevka

To samozřejmě, ale jako lze o něčem říct, že je to originální.

Například Hunting Party, předposlední studiovka Linkin Park, je hardcore punk/crossover trash, ale díky jejich vlastní tváři je to ojedinilé v žánru, i když ten punk v tom jde slyšet jinde. Ale oni maj svůj vlastní upřímnej xicht, takže to album je "originálně" pojatý. Ale líp než originálně, bych řekl že je to "své" :)

když někdo něco dělá od srdce, upřímně a na nic si nehraje, odpustim i klišé.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama