Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Atmosférické a pekelně napínavé postapo, které nenechává vydechnout až do konce a až na jednu ale obrovskou logickou díru (hlasitější než novorozeně je už leda tak letadlo) a zbytečně předramatizované finále jde o parádní počin, zatím jeden z nejlepších v roce 2018. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Postapo thriller/horror s výbornou Emily Blunt, kterej těží hlavně z originálního nápadu. Určitě bude v rámci žánru patřit k letošním nejpovedenějším. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

I když je jasné, že těhotenství mělo vytvořit co nejdramtičtější atmosféru a to dost uměle, musí se filmu nechat výborný koncept i provedení. Film si drží tempo i sílu během celé hodiny a půl bez jediného hluchého místa. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Nemal som chuť na horor, preto som zapol Tiché miesto. Tiché miesto nie je ten typ filmu, kde je prekomplikovaný scenár. Na čo? Tento film je božský! Celá atmosféra, ktorú film vytvára je fantastická, pretože jeden zvuk dokáže zmeniť všetko. John Krasinksi sa prekvapivo ukázal ako schopný režisér. A zistenie, že je to ten týpek so zlým účesom z Officu, bolo pre mňa komické... Ja nemôžem tento film viacej odporučiť. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Takový roztomilý rodinný film s několika nepříjemnými potvorami navíc. Perfektní první část s napětím až k prasknutím schovaným za stereotypním zoufale osamělým životem jedné rodinky. Film funguje výborně jako přirozeně vyznívající zpráva o soudržnosti jedné rodiny. Čím víc nabývá na akčnosti, tím méně je zajímavý, protože kouzlo filmu spočívá v rodinné pospolitosti. Boj s potvorami není ničím originálním, je to nejslabší část filmu. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase tento film celkom prehodnocujem. To, čo ho dosť vyzdvihuje voči mnohým "bežným" hororom, je spôsob, akým sa podarilo prepojiť hororovú rovinu príbehu s rodinnou, pričom ani jedna nevyznieva banálne. Možno v mojich očiach je práve ten rodinný rozmer o hodný kus vyššie. Film sa oveľa viac zameriava na pohľad obyčajnej rodiny a ich spôsobu hľadania riešenia ako prežiť, než na pohľad z vyššej perspektívy a vysvetľovanie, kde sa vlastne tie hrôzostrašné veci vzali. Uvedomila som si, že to vlastne nie je dôležité, je to len pozadie, na ktorom sa odohráva príbeh rodinnej súdržnosti, lásky a obety. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si o co tu jde a nastražte jenom ušiska.Protože o zvuky a Beltramiho hudbu.Rodinka komplýt i s Blunt nesympa a,ovšem,geniální co se týče eletriky a posypu cestiček.Jinak logický díry jak v chrupu staré ženy.Vizuál nezachrání ani stálezelená luka kukuřice z dílny Monsanta. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Nefungující kinokantýna povýšila kinozážitek o velký kus. Být tam někdo s popkornem nebo šustícím sáčkem, tak je dávno na cucky. Jo a ať vám tvrdí, kdo chce co chce, skvrna na sedačce už tam byla přede mnou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tak klobúk dolu! Tento film vo svojom žánru so svojim natočením a spracovaním pôsobí tak osviežujúco, ako pohár vody v horúčave. Scenár síce jednoduchý (miestami náznaky potenciálu väčšej originality), ale za to bravúrne „prekonvertované“ do filmu. Hudba od M. Beltrami veľmi dobre pasuje k celému filmu. Hereckej dvojici E. Blunt a J. Krasinski, nie len v osobnom živote, ale aj na plátne to ide spoločne dobre. Jeden bod dole za to, že nie je úplne jasné, ako sa do takej situácii dostali ľudia a že tie „votrelci“ čo sú za potvory (a odkiaľ prišli). Záver inak štýlový. P.S.: Ako je možné, že E. Blunt v každej scéne vypadá tak krásne a neodolateľne (aj v tých psychicky náročnejších)? Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Za me tezka zanrova pecka. Krasne sehrane a klidne by mohlo byt delsi. Me se film skutecne trefil do vkusu a tim padem spokojenost. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Krasinski je multitalent a zapomeňte na to, že by žil jen ze svého Jima z Officu. A Quiet Place je psychologický horor, šmrcnutý scifi, který dokáže místy hodně zahustit atmosféru a to nejenom díky originálnímu příběhu a děsuplným monstrům. Hajlajtová scéna, kdy rodina příjde o svého nejmladšího člena skutečně zamrazí krev v žilách a je velká škoda, že neznámé monstrum je velice brzy odhaleno v celé své kráse, jakkoliv si s ním kreativci efektoví vyhráli. Ta nepřirozeně se hýbající a tikající dvojnohá hrůza by fungovala mnohem intenzivněji v náznacích a dávkovaně. Přesto jde o originálně hrůzostrašný počin, kterému se oddali všichni výborní herci v čele s Johnem a Emily. Zejména první půle, kde se prakticky nemluví svou napínavostí drtí půli druhou, která sice nepostrádá gradaci, ale už neudrží divákův dojem v rovině "holy shit" a doklouzá k "povinně" otevřenému konci s teatrálním nabitím brokovnice (až uvidíte, pochopíte). 80% ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Tiché místo působí mezi svými žánrovými kolegy velmi svěžím dojmem. Škoda snad jen toho konce. Originální námět se skvělými herci a precizní režií by si ho ostatně zasloužil v nějaké ucelenější a promyšlenější podobě. Ale kdo ví, třeba se dočkáme dvojky a ta nám ho přinese. Po téhle devadesátiminutovce bych se nezlobil. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Treba vynechať logiku veci a užívať si najmä druhú polovicu. Mimochodom, tá posunková reč stála za prd. S tým by sa nedohodli ani v praveku. Inak nemám nič proti... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelé sci-fi. A originální nápad se v tomto žánru v poslední době cení. Jen mě trošku namíchl neuspokojivý konec - nejedná se o žádné filosofické sci-fi, kde mívá taková pointa smysl ... 75% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, výborně natočené, ale tak mizerný scénář. Chování postav kolikrát nedává smysl, monstra jsou vidět až zbytečně často (a jejich vzhled není nic extra) a ten poslední záběr dokáže naštvat (moje jediná myšlenka byla "a to je všechno?"). Přesto ale pořád dobrý horor, který dokáže být napínavý, ale škodí mu jeho až moc dobrá pověst, díky které jsem automaticky čekal něco víc. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek s hutnou atmosférou, který se nezatěžuje s vysvětlováním souvislostí a ničemu to nevadí, stejně jako logické nesrovnalosti. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Parádní nápad a místy skvělou atmosféru naprosto zašlapává do země těžko uvěřitelné chování postav. Normálně tohle vůbec neřeším, ale zde mě to fakt štvalo, hodně. Jinak ale fajn nenáročné pokoukání. 70% ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Super napětí a atmosféra, dobrý nápad a výborné provedení. Emily Blunt zde podala neskutečný výkon, ale i John byl dobrý a jakožto nezkušený režisér si vedl skvěle. Nerozumím ale, proč v takovéto době mít dítě. Jinak dobrý nápady na přežití (písek, světla, atd.). Jakožto odpůrce hororů mě tohle bavilo a těším se, co si na nás John přichystá v pokračování. Spoiler: sebeobětavost se ve filmech jen tak nevidí, takže velmi cením toto rozhodnutí. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Místy děsivé, místy zvláštní, místy nudné, místy emotivní.. většinou však spíš tiché. Tiché místo je film u kterého divák prostě musí být ticho, jinak si nevychutná tu skvělou atmošku, kterou mu film předá.. Já tedy nevím proč, ale úplně jsem se nebál, spíše jsem skoro spadl ze stoličky, když jedna z hlavních postav, Evelyn šlápla bosou nohou na hřebík, který pitomě čouhal ze starých, ztrouchnivělých schodů, vedoucích do nějakýho sklepa.. no a to už vůbec nepočítám scénu, ve které se rodí ve vaně.. No každopádně mimo tohle všechno Tiché místo divákům úplně bez jakýchkoliv problémů naservíruje skvělé postavy, atmosféru a pěkný fešácký monstrum! :) 4/5 ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama