Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Představa, že tohle potká lidstvo a díky tomu se zbavíme hlučných a uřvaných lidí je k nezaplacení. Ještě když si mezitím budu v klidu chillovat na Islandu. Tenhle film je skvělý na sledování po náročném dni, kdy už máte dost lidí a chcete si užít klid a především TICHO. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

8/10. Hodně povedený survival béčko, kde se Krasinski zaměřuje velice chytře na zvuk a tím vytrhává poměrně ohraný námět s průměru do úplně nových výšin. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Mám pro Emily Blunt už léta slabost a John Krasinski je velkej sympaťák (a jako tvůrce pro mě velkej objev!) tudíž jsem všechny bolesti a traumata intenzivně sdílel s nimi. Je trochu škoda, že film sklouzne do klišovitých hororových vod, ale vlastně nemám co bych mu jinak vytknul. Hodně oceňuji odvahu tvůrců, že se ve filmu mluví opravdu minimálně a většinu času se dorozumívají znakovou řečí (kterou se díky neslyšící dceři už dávno před invazí naučili). Příjemně atmosférická záležitost, která moc dobře hraje s rozdanými kartami. Film mi v mnoha ohledech připomínal Shyamalanovo "Znamení" (emzáci, kukuřičné pole, samota, hutná atmosféra). Jen se tady klade větší důraz na city neboť to hlavní o čem film je, je myšlenka ochrany svých dětí. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Námět jak vyšitej z devadesátkových béček, ale podařilo se z toho vymlátit daleko víc než jsem čekal. Zejména díky velice kvalitnímu obrazovému provedení, ale hlavně díky nové psychologické rovině ve filmu. I když vás něco nasere, nebo si ukopnete malíček o stůl, nesmíte ani pípnout! No dopíči! To je hodně nekomfortní žití. Takže velice povedený napínák na jedno shlédnutí! ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Solidní filmařina, sice se tam nic moc neděje, je to spíše o vyjádření pocitů a všeho, zajímavý počin a zajímavá kamera. Hodnocení: 75 % ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad. Tím, jak se tam všichni snaží chovat co nejtišeji, tak to nutí i sledovat film doslova se zatajeným dechem. Celou dobu to tak udržuje v napětí a člověk sebou trhne u jakéhokoliv hlasitějšího zvuku. Potud naprosto bez připomínek. Nicméně pár věcí mi dost vadilo. Tak především – nějaké dva roky po invazi, lidi buď mrtví nebo schovaní, ale infrastruktura pořád funguje bezchybně. Tisíce žárovek kolem celé farmy, mraky obrazovek uvnitř, všechno jede jako by se nechumelilo. Odkud se ta mrška elektřina bere? Že není vysvětleno, kde se tam ta monstra najednou vzala, to by ani tak nevadilo. Osobně sázím na jinou dimenzi, protože představa, že by tihle klepetáči byli schopni sestrojit mezigalaktický vesmírný koráb, mi přijde značně nepravděpodobná. Ale co věhlasná US army, která podobných invazí zvládla nepočítaně? Kampak se poděla? To si najednou nedokáže poradit se slepými, neozbrojenými a evidentně ne příliš inteligentními vetřelci? I přesto super film. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Preboha, prečo tu fšetci riešia logiku?! Odkedy je pri hororoch potrebná? Veď tam nielen blondínky vždy utekajú sa skryť na miesta odkiaľ niet úniku (pivnica or strecha). Proste je to fajn natočená žánrovka a zvlášť sympatické je to, že si ju Johanko sám napísal, zrežíroval aj zahral a ešte prizval aj manželku. Je to grand ;) Inaj je to skôr rodinná dráma situovaná do postkatastrofického sveta ako čistý horor. Tak alebo onak - u mňa veľké prekvapenie a teším sa na pokračovanie... 75% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi unikátny filmový zážitok. Ani nemôžem povedať, že by to bol vyslovene hororový snímok, ale zopár mrazivých momentov tam ozaj bolo. Každopádne ale ma zaujala jedinečná myšlienka, ktorú som ešte v horore ako takom nevidel a v podstate ústrednou postavou filmu bolo jednoduché ticho (aj napriek mnohým logickým lapsusom). Emily Blunt a John Krasinski sa tam hodili a fungovalo im to. Podľa mňa je toto hororové prekvapenie roka a ja som veľmi spokojný. Vrelo odporúčam. 80 % ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

WOW,tohle sem nečekal,takovouhle dechberoucí atmosféru,při které běhá mráz po zádech sem dlouho nezažil.O to větší natěšenost na druhou část.9/10 ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené. Několik hloupostí se tam najde, záměrně, aby byl děj více napínavý, což je škoda. Proto jednu hvězdu ubírám. I tak ale doporučuji. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak tady bych se asi těch 80% nebál dát. Perfektní nápad, celá ta scéna, to napětí, drama. Byli chvíle kdy jsem "křičel ať "drží hubu" tady není asi ani co víc rozepisovat. Kdo neviděl ať jde na to. Nemyslím si že by nastalo zklamání. Mimochodem líbí se mi ten neukončený konec připravený okamžitě na napojení druhého dílu. ;) ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdu zvláštní film. Celý koncept nuceného ticha je velmi slušně zpracovaný, i když nějaké díry v něm samozřejmě jsou. Například, jak příšera věděla, že jsou v tom sklepě na konci? Celou dobu jsem tohle zvláštní thrillerové drama viděl spíš na 3*, jelikož mám rád dialogy a jejich nepřítomnost mi moc nevoněla, ale za těch závěrečných 20 minut dávám 4*. Jako kdo by nechtěl znovu vidět Emily Blunt s brokovnicí? ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Dobrých hororů bylo vždy velmi málo. A protože 70tky už dávno minuly, je tento na pohled nenápadný snímek cenným přírůstkem do hororového žánru. A to zásluhou svých originálních prvku, které využívá naplno. Samotný koncept ticha je využíván chytře a s velkou intenzitou. Díky tomu dostanete odlišnější prožitek, než na který jste zvyklí. A v kině se vše násobí. Díky neustálému nucení nevydávat zvuky se příběh v mnoha scénách stává výrazně napínavějším, což pomáhá postupně vytvářet hutnější atmosféru. Lehce tento efektní koncept však ruší hudba, od které by se místy dalo upustit a také vytváření zbytečných hloupostí umožňující následný zvrat, ať už je sebelíp zpracovaný. Což jsou stále jen malé rýhy na jinak dokonalém povrchu, ale stejně k té dokonalosti stále chybí malí kousek. ()

krachman 

všechny recenze uživatele

Je chybou zasít v takové době a ještě větší chybou je nepřipravit se na to důkladně. Ale to by asi ten film neměl o čem být. Každopádně ta příšerka se fakt povedla. Doporučuju ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Upoutávky před filmem zbytečně plné horrorů, jakože nastavit to vzhledem k cílovce a pořádně prodat, co bude v kinech za pár měsíců, ale Tiché místo není horor. Občas se bojíte, jasná věc, leknete se párkrát pořádně, ale je to zajímavě natočené, lehce postapokalyptické, příběh jedné rodinky, který – naštěstí – není schematický, takže nebojte, není to tak, že děti a psi vždycky přežijí... tohle je dost osvobozující. Na zastávce tramvaje jsem pak s L. mluvil dost potichu a vydrželo mi to i část večera, ale pár sklenek Chianti naštěstí zaručilo klidný spánek bez monster ☺. [80%; 2018-05-18 CinemaCity Slovanský dům] ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Netradiční survival se sympatickými herci, u kterého jsem v kině předpokládal, že k plnému vychutnání budu potřebovat absolutní klid, což se mi vyplnilo díky tomu, že jsem šel s nežvanícím kamarádem a kromě nás v sále seděl už jen jeden manželský pár a nikdo jiný ! Samotný film mi dobře sednul, je to napínavé, místy děsivé a k plnému hodnocení za 5* mne odradil rychlý a pokažený závěr, ale přimhouřil bych oko a snímek velmi doporučuji ! :) 4,8/5, Cinestar Ostrava. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Originální příběh, skoro celý ve znakové řeči, až na pár výjimek. Takže se rozlučte s mluvenými nudnými dialogy nebo monology. Je to jednoduchý příběh, armáda brouků Pytlíků napadla planetu, mají extrémně vyvinutý sluch, slyší totiž každý pšouk. Ze začátku mě to docela nudilo, po 45 minutách začalo být dusno, atmosféra pořádně ztuhla a už to bylo napínavé až do samotného konce. Za ten příběh, snad jediný film co jsem viděl který byl skoro celý ve znakové řeči, za to napětí a hudbu, dávám 4*. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama