Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komorní horror téměř beze zvuku. Vynikající nápad! Volal bych sláva i po jeho zhlédnutí, ale přece jen ve mě začal s postupujícím dějem hlodat červík pochybností, zda opravdu nebylo v lidských silách tyto nevítané návštěvníky zlikvidovat. Neboť nápis "armored" mě nepřesvědčil, že lidstvo jako celek je bezbranné. Jinak napětí a dusnou atmosféru očekávání rychlé smrti jsem si užíval až do konce, některé scény drásaly nervy už jen proto, že se odehrávaly v naprostém tichu. Lze sice polemizovat, co vše bylo a nebylo slyšet, ale k vývoji děje to bylo nejspíš potřeba. Závěrečná scéna mě pobavila, byť bylo už dost dlouho jasné, jak se dají problémy řešit. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde by se nejvíc mělo cenit to, že je to originální nápad a něco, co tu ještě nebylo! A od toho se odráží i moje hodnocení. Spousty pasáží je bez života a samozřejmě tomu napomáhá i to, že se ve filmu snad do půlky filmu nekvákne ani slovíčko. Fůry věcí zde postrádá i logiku, kupříkladu, že se Emilka nechá našťouchat, i přesto, že ví co jí čeká... No ovšem, když divák pomine tyto okolnosti a vlítne po palici do filmu, jde o celkem slušnou zábavu, ve které nechybí i závěrečnej masakr a nějaký to monstrum! 75% ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Nápad super, realizace horší včetně děr v logice chování postav. První půlka tišší, pomalejší a vlastně docela fajn, pak - jak píší i jiní - to sice přitvrdilo a tempo šlo nahoru, ale je fakt, že to filmu spíše uškodilo, protože to rázem bylo béčko se vším všudy. Neuzavřený konec ok, aspoň v daný moment to sedlo, ale když o tom začnete více přemýšlet... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejdem pouzivat silne slova - hoci niekedy sa im nevyhnem ci chcem alebo nie - k tomuto hororu. A rozhodne nesuhlasim s uzivatelom Verbal, ktory napisal, citujem "Až na tu diskutadebilní premisu, jen aby to mělo o čem být, se totiž jedná o nejlepší hororový počin od dob Štefanovy Mlhy. Strhující, napínavý a zábavný výlet plný roztomilých hluchoněmých vyfikundací do vysněného světa nejednoho pod jhem trpícího domestikovaného samce, světa, kde by ta kráva konečně zavřela hubu a nemohla pičovat kvůli každé prkotiny, ani vztekle třískat dveřma nebo nádobím. To si ja rozhodne nemyslim. Povodne som uvazoval len o troch hviezdach, zistil som ale ze Krasinski ako reziser uz mal kde zbierat reziserske skusenosti /neco na tech muzich je/ takze nejde o prvotinu. Tym nikdy nedam absolutne hodnotenie, jednak reziser sa nevyzna, reziserska prax nula bodov a jednak sa len zauca. Napad k filmu je super - nejaki oni se pohybuji po lesoch, laka ich zvuk a kazde stretnutie s nimi znamena istu smrt. No ale ma to chyby : preco sa oni pohybuju hlavne po lesoch, a ked ich uz laka hluk, tak najviac hluku je v mestach predsa, a nie na osamelych chatach. Alebo aj po dedinach je vela hluku- ludia si pilia drevo na zimu, atd atd. Preco sa teda oni stale tvrdosijne pohybuju po lesoch a nie po mestach ? To mi teda nebolo jasne. Dalej - preco horiace drevo a kroky nevydavaju ziadny zvuk, ale postavy sa xmrti boja odgrgnut si ? Dalsia zahada pre mna, mno ved ja viem, je to len film a najlepsie by bolo keby rozum siel na dovolenku. Lenza ta svina odmietla ......Doraz sa kladie hlavne na postavy a vztahy... lenze ani to na mna prilis nefunguje. Preto dam len lahky nadriemer : 70 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak klidně takovýchto filmů víc, kde hraje svůj prim obraz nad zvukem, protože zvuk, co přátelé? Zabíjí! Na planetě zemi jednoho dne proběhla nějaká invaze tvorů, kterých sice moc není, ale i tak dokázali vyhubit celé lidstvo (až na tiché výjimky samozřejmě). Jsou velký, nevidí, ale skvěle slyší. A pokud se projevíte hlasitěji, než jsou přírodní zvuky v okolí (šum větru, tok řeky, zvuk deště), zabije vás to. Takže jaké je řešení? Postavit si dům u vodopádu a můžete mezi sebou mluvit jak chcete, protože vodopád vás ochrání. No tak moc bohužel nejsou naši hlavní hrdinové chytří. Žijí na venkově, v tichu ve svém domě. On je technicky zdatný a ona těhotná. Přesně tak, čeká dítě, které samo o sobě není tvor tichý, protože strašně rádo zvukově ukazuje své momentální emoce. A mimo ně v domě žijí další dva tiší tvorové, které si na děti jen hrají, protože jinak by nemohli být tak potichu. No a tak se nám to rozbíhá. A ač to vše může vypadat pitomě a pitomé to vlastně svým způsobem je, má to svou logiku, dobrý příběh, postavy, kterým jsem jejich motivace věřil a pořádně napínavou druhou polovinu se závěrem. Na úplném konci to už tedy zavánělo drobet sebeparodií, ale díky Bohu to tvůrci zřejmě věděli, tak to utnuli v tom nejlepším možném momentě, kdy mohli. A za to vše tedy palec nahoru a mé doporučení příběh zhlédnout v nějakém dobrém multiplexu s kvalitním zvukem. Zážitek zajištěn. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Sakra to byl tak moc dobrý film, tak strašně moc dokonalý film. Klaním se před kreativitou Johna a před herectvím Emily. Je to snad jediný horor, u kterého jsem si nedávala ruku před oči, protože lekavé scény byly tak nepředvídatelné, že jsem to ani nestihla. A vlastně tam ani není čeho se bát, je to spíše i té psychice, jelikož jsem se lekla hlavně náhlých zvuků nebo hudby a to mi na tom přišlo geniální. Dokáže vás to vystrašit, i když nic strašidelného nevidíte, jenom cítíte ten strach z postav ve filmu a máte pocit, jakoby jste byli jeho součástí. Opravdu se klaním nad tímto filmem, navíc spojení John a Emily bylo dokonalé a konečně jsme měli šanci je vidět spolu na plátně a doufám, že ne naposledy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Juj, tak jestli tohle hude nejlepší horor za rok 2018, tak to bude pro horory dost špatný rok. A zatím to tak vypadá, nic jiného, než stokrát ohrané duchařiny v těch kinech zatím ani nebylo. Ale k filmu: Když už máte originální nápad s takovýmhle provedením, musíte být fakt dobrý režisér, aby jste tomu dali vše, co je potřeba. Jenže Krasinski to nezvládl. Teda, atmosféru vytvořit dokáže, ale pro takovýhle film ji musíte mít hutnou, musí vás udržovat v neustálém napětí, musí vzbuzovat (jak tady někdo píše, ačkoli tomu nevěřím) naprosté ticho a neklid i v plném kině diváků, jenže tady atmosféra jenom je. Dějově to je vlastně o ničem - celý film se nic moc vlastně neděje, až na konec, který rozeberu později. Herecké výkony jsou slušné, o tom žádná. Další věc co mi tu ale vadí, jsou nelogičnosti - proč proboha ta holka usnula na tom mostě, když ví, že v noci budou problémy? Když už přežívají tolik dnů, proč uprostřed toho dělali to dítě? To snad před devíti měsíci všechno bylo ještě fajn? Pak je tu ještě hřebík na schodech a vlastně i celkové finále, které už bych konečně rozebrat mohl - je strašné. Když už máte takové hororové téma, nemůžete z toho na konci udělat béčkový survival jenom proto, že nevíte co s tím. Tudíž jsem byl ve finále hodně zklamaný. Zatímco první polovina je docela dobrá, ta druhá, začínající zhruba ve vaně, je prostě ke konci čím dál tím horší. EDIT: Časem hodnocení shazuju na 2*, protože to sice nějakou atmosféru má a dobrý nápad taky, ale ten obrovský počet do očí bijících nelogičností a ten fakt, že se z toho naprosto neoprávněně stal kult, ze kterého někteří dělají bůhvíco originálního a geniálního, mě vytáčí ještě víc. Nemám ten film rád, fakt ne. 2* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nedělní akce v kině za sedm pětek? No nevyužij toho a tak jsme šli. To ticho ze začátku filmu mě dost drásalo nervy. Člověk na to není vůbec zvyklej. Příběh celkem slušnej a nestvůry super. Škoda, že to skončilo tak nějak v autě :-D :-D 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

V kině jsem si užíval to neuvěřitelné ticho, které se z plátna přeneslo i do hlediště. Potěšilo mě, že místo otravného lekání film vsadil na působivou atmosféru a na neutuchající napětí, přičemž jsem si myslel, že po porodu už to nepůjde vystupňovat a nevyhnutelně přijde vydechnutí. Pokračovalo se však dál. Ale film nestojí jen na těchto základech. Stejně důležité pro mě bylo, že se příběh soustředil na rodinu, jejíž členové působili lidsky, a díky nim jsem ho ještě víc prožíval. A občas hapruje vnitřní logika představeného světa, ale to jsem si uvědomil až po skončení promítání. (Brno, Velký Špalíček) ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pro podpantofláky tohle musí být vysněný svět, neb hysterky musí svoji pračku držet zavřenou, ba co víc, nemůžou si ani dupnout. Teda pokud by se nenastěhovaly k vodopádu, protože u těch jsou zdejší všeslyšící kazišuci úplně ztraceni. Avšak z nějakého důvodu všichni bydlí kliďánko doma a bojí se i si prdnout. Přestože je jeden prd lepší než 100 doktorů a rozevírat půlky, aby z toho byl ticháč, nelze donekonečna. A když ještě přehlédneme, že tu absolutně chybí armáda a vědci, kteří by jistě přišli na to, že když někdo dobře slyší, budou ho různé pazvuky bolet o to víc, máme tu komorní jednohubku, kdy každý musí dát zákaz průchodu emocím. A když dojde na nejhorší, riskovat odhalení dalšími kazišuky. Úplná nuda to není, jako nedělní pohádka na dobrou noc obstojí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Před sledováním dvojky jsem splnil touhu znova se kouknout na první film. Vlastně jsem byl docela kritickej, ale ono v některejch případcích to zopakování ukáže, že to zase tak špatný není. Ta první půlka je taková pozvolná, seznamujeme se, o příšerkách nic moc nevíme, ale nějak to prostě funguje. I když jsou tam i některý nedomyšlený věci. Ovšem co se děje v druhý polovině je mazec . Navíc v kombinaci s originálitou to je prostě pecka, která sice do absolutna má dost daleko, ale parádní kus to je. 80%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborný originální sci-fi,horor, díky tomu že se nemluví to má neskutečnou atmosféru a vtáhne vás to do děje. Neustále pořádně nevíte co se vlastně děje a kdo že je to honí jen že se musí být potichu. Ve filmu je ,ač je skvělý je mnoho nelogických děr. Například táta vyndá nejmenšímu synovi z rakety baterky,aby jí nemohl pouštět ,ale ty baterky mu tam nechá ležet vedle hračky a jde pryč, což je víc než jasné co asi dítě udělá a následky na sebe nedají dlouho čekat. Přitom stačí ty baterky dát do kapsy a je po problému. Dále chodí bosy proč? Jasně aby nedělali hluk obuví, ale podle oblečení a přírody byl podzim,zima oni nabalený v bundách čepicích ,ale na boso, to museli zákonitě odstonat( což sebou nese kašel to jest hluk) ,neřeknu v létě. Proč nenosí aspoň ponožky nebo si neomotají nohy kusem látky a pod, hluk by to taky nedělalo a měli by nohy v teple. Další blbost zadělávat si na mimino, když ví v čem musí žít, to dítě přece nejde udržet potichu i když se budou sebe víc snažit, zvlášť , když už mají další dvě děti. Dál mě tam nesedí ta kukuřice, vzhledem k časovému ději, který je v rozmezí rok a půl po katastrofě, tak dlouho přece nemůže růst a zasadit jí musel někdo ještě před tím takový lán. Pak už to nešlo. Proč mají pořád otevřené dveře do baráku? Namažu dveře aby nevrzaly a hned mám trochu bezpečí ,v domě bych pořádně odhlučnil nějakou místnost ne jako oni (sice taky něco měli,ale moc účinný to nebylo) ,aby mohli aspoň trochu mluvit, to by přece přes zdi domu ty potvory nemohly slyšet, i když měli sluch sakra dobrý. Proč se nesnažili proti nim bojovat, hlukem je někam vylákat a pak je pokusit zastřelit, což by mělo jít. Konec byl dobrý, škoda, že vlastně vůbec nevíme jak na tom jsou jinde,ale bude pokračování tak snad . ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Před dobou jsem viděl trailer, říkám si to bude zajímavé, zrovna jako nejsem nějaký znalec nebo vyznavač hororů. Tak jsem konečně měl šanci vidět a musím uznat, že už na začátku to bylo dost kruté, pak celkem poklidný život, pak pár nehod, co jim pěkně posraly žití a najednou je z toho slušný drámo. No nechtěl bych něco takového zkusit na vlastní kůži. Hodně u mě film stoupl na ceně, když se fotřík obětoval. To jsem mu fandil, aby tu svini zabil a byl klídek a pak je likvidovali postupně. Nicméně to dopadlo trošku jinak a děvenka našla slabinu ve vysokých frekvencích tónů. Mohli to zakončit malinko jinak, jako třeba nalákáním někam na místo, tam je paralyzovat a pak velký bum a šťastný konec, záchrana civilizace a jedeme bomby nanovo. Hezké 4*. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dosť dlho som váhala, či si A Quiet Place pozriem. Aj som rada, že som počkala a tým pádom som si mohla pozrieť obidve časti v jednom týždni a nemusela čakať pár rôčkov. Horory až tak často nepozerám, povedzme také tri za rok, no tento film mi pripadal viac ako thriller než horor. Asi preto, že som sa až tak nebála, ako som čakala. Dávam "len" 3*, pretože to bolo celé veľmi predvídateľné, vždy som uhádla, čo sa stane. Dvojka sa mi páčila podstatne viac, hlavne preto, že vysvetľuje, čo bolo na samom začiatku. Prvá časť nás hodila rovno do dňa 89 a nenamáhala sa ukázať, ako to celé začalo a práve to mi tu chýbalo!!! 60%. Pozreté: 11.7.2021 ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Wow, tiché místo je úžasným drama thrillerem až hororem, který vás okamžitě vtáhne do děje. Úžasná práce s kamerou, scénářem a hudbou dohromady tvoří takové dílo jako je Quiet Place. I když film nemá skoro žádné dialogy a většinu z nich máme nahrazenou znakovou řečí, každé ''nahrazené slovo'' vnímáte úplně stejně, jako kdyby šlo o oscarový film. John Krasinski tu předvedl parádní práci ať už jako režisér, scénárista či herec. Další herci jako Emily Blunt a Noah Jupe filmu jenom pomáhají a ukazují, že umí hrát. 9/10 ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Krásný nápad a jeho provedení, ale dílčí rozhodnutí v rámci hororu včetně nadužívání lekaček celkový dojem kazí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

V úvodu bych chtěla říct, že se mi strašně líbí komentář a konstruktivní kritika J*A*S*M*. Já byla z celého toho boomu kolem tohoto hororu jak na trní a spěchala jsem do kina jak bába do Kaufu. Myslím, že chvála i výčitky zde byly všechny řečeny a tak řeknu jen moje nejdůležitější poznatky a dojmy. Začátek je totálně stoprocentní návnada na kteréhokoliv diváka, ať se vám to líbí nebo ne, po úvodní scéně prostě budete chtít vědět, co se bude dít dál. To by bylo odškrtnuto. Seznámení s rodinnou situací a postavami je taky super, vlastně mi ani nevadilo, že se tam fakt z 95% nemluví, protože někdy je zahlcený scénář možná i na škodu. John Krasinski se postupem stopáže začal jevit nejen jako dobrý herec, ale i jako velmi dobrý režisér. Díky jeho talentu příběh nastiňuje s velkou ladností, sympatiemi, empatií k postavám a co je nejdůležitější, dokáže scény napnout tak, že se bojíte, že fakt uslyšíte velkou ránu. Když se zaměřím na monstra, byla, řekněme, povedená, konkrétní představu jsem předem neměla, takže zklamaná asi nejsem. Co je ale hlavním činitelem mého vysokého hodnocení? Určitě řemeslná stránka. Sorry jako, ale na to, že je Krasinski ještě téměř v režisérských dupačkách za jeho výkon by se nemusel stydět ani sám Ridley Scott. Tento dlouho očekávaný horůrek bych mohla chválit do alelůja, protože v podstatě má všechno, co od dobrého hororu čekáte a vyžadujete. Navíc herecké výkony mu hrály taktéž do karet. Po projekci jsme se ale shodli, že ačkoliv bylo všechno skvělý a nezklamalo nás to, je to na pět hvězd? Přesto, že byl využit nový motiv, a to motiv široširého ticha a němoty, vlastně jsme tohle stejně určitě už někde viděli. Takže čtyři s nataženou rukou k pěti hvězdám. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

John viděl Mars útočí a rozhodl se, že si tím nápadem vydělá na rodinou dovolenou, což samozřejmě znamená ubrat humor, přidat drama a hlavně ten Bůh a rodina tam nesmí chybět. Začátek mě bavil jako horor, konec jako komedie. Jasný tři hvězdy a medaile za nejvíc blbostí v rámci hoďky a půl. Aka jsem asi starej, když mi zpětná vazba mikrofonu nepřijde jako sci-fi. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Děr v logice tam bylo jako přeplacených fotbalistů. Nápad a zpracování super, ale jelikož jsem každých deset minut kroutil hlavou nad vyloženou debilitou, tak nemůžu hodnotit dobře. To na něco takového nedokázala přijít armáda? Vždyť jim stačila rána brokovnicí do ksichtu! Kde byly haldy mrtvol v ulicích? Atd., atd. 45% ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama