Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je neuvěřitelná. Krasinski má skvělý cit pro atmosféru. Nejlepší výkon v tomto filmu podala jednoznačně Emily Blunt. Monstra nemají chybu. A na závěr to nejlepší z celého filmu ZVUK. Nebýt Beltramiho hudby tak je film poloviční. Těším se na pokračování. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Tiché místo má výborný koncept, který ale těží trestuhodně nedůsledně a navíc jej kompromituje využitím soundtracku. I vzhledem ke zjevným ambicím pak zamrzí i to, jak je celá premisa i v kontextu hororového žánru vlastně hloupá a tedy špatně uvěřitelná (za nastavených pravidel se lidstvo nikdy nemohlo dostat do tak bídného stavu), řešení boje s nestvůrami bylo už od začátku bolestně očividné a poslední záběr jako by snad byl z úplně jiného filmu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Premisou originální, komorní "rodinný" horor pracuje velice nadstandardně se zvukem - různé intenzity, potlačování, šumy - a výbornou Beltramiho hudbou. Tichost se však téměř rovná pomalost (a uspávajícnost), přičemž nad schopnostmi příšerek z vesmíru ani "postapo" světem se rozhodně nedoporučuje přemýšlet. Působivost většiny (akčnějších) scén a řemeslná jistota tomu však srdnatě brání. 7/10 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosférický, zimomriavkový a dychberúci horor, ktorý našponuje vaše sluchovody. Budete počuť i padanie vlasu. Umne zasadené do pozadia mimozemskej invázie. Ale hlavne buďte totálne ticho, lebo ... ! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov kedy si herec povie že to skúsi aj na režisérskej stoličke. Ale nie iba na nej ale súčasne si srihne aj jednu z hlavných postáv. Tieto príbehy väčšinou nekončia moc dobre, ale Krasinskému sa podarilo prekonať zabehnuté tendencie a prelomiť pochybnosti. Natočil totiž veľmi pútavý thriller, ktorý ma nápad, pintu a čuduj sa svete dokáže z človeka dostať aj tú správnu emóciu aby si tento film vychutnal. Celé to bolo na dosť vysokej úrovni. Súcit s obrazom rodiny v postapo svete je samozrejmosťou a aj preto ma zarazil koniec. Kedy režisér necháva otvorené vrátka možnému pokračovaniu aj za cenu toho, že vidina pokračovania už bude asi akčnejšej vlne čomu nasvedčuje posledných 5 minút filmu, kedy sa súcit mení na agresiu. Emily Blunt zahrala to čo by som od herečky jej kvalít očakával a možno aj čosi viac, však aby sa nepovedalo. Samozrejme ide o plnohodnotné sci-fi a nie iba preto že je tu prítomnosť emzíkov ale aj skutočnosť že sa žena 5 minút po pôrode je schopná postaviť na nohy. Ale veď fantázií sa medze nekladú. 77% ()

Euky27 

všechny recenze uživatele

Námět velmi dobrý, provedení také, až na těch pár do očí bijících nesmyslů, které pro mne snímek dokonale shodily. SPOILER ALERT ahead! Nechápu, když vím, že mám těhotnou manželku, které při porodu určitě nějaký ten výkřik z úst vyklouzne, že nemám vybudovaný důmyslnější obranný systém. Ohňostroj je fajn, ale proč nezkusit i jiný věci, třeba televizi, gramofon či něco jiného na dálkové ovládání? Jak jsem již psal, ohníček mi nevadí, ale proč takovýchto "odlákávadel" neměl ten muž nachystáno víc, prostě třeba jen do zásoby, protože stát se může kdykoli cokoli? Hlavně, že má vysypanou cestu pískem a dřevěnou podlahu tlumí matrací, ale k instalaci více zvukových pastí už asi nebylo potřebné zapřemýšlení dopředu... O tom, že by všichni mohli po kapsách nosit něco, co vydává zvuk, třeba mobil či nějakou hračku pro děti, a v případě nebezpečí to zahodit zapnuté jiným směrem, aby se monstra nachytala ani nemluvě. A finále filmu s brokovnicí? Myslel jsem, že monstra jsou bůhví jak odolná a téměř nezničitelná, o to víc mne dostalo to, že stačí jeden výstřel z brokovnice a je po monstru (armáda by tudíž s jejich palebným arzenálem někde na základně asi neměla šanci :-D)... Vlastně by stačil kolem pozemku elektrickej ohradník zjednodušeně cynicky řečeno :-D Komentář píši o něco později, takže si všechny tyto, u sledování filmu, do očí bijící záseky tvůrců nevybavím, ale bylo jich hodně a celkem mne štvaly. Moc rád bych za parádní nápad a námět filmu dal vyšší ohodnocení, ale logikou nemohu, snad za dva roky bude líp ;-) ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Skvelá hudba, jednoduchá kamera a neskutočné drama. Aj napriek už klasickým scénam podobného žánru to veľmi dobre funguje. (3,5*) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor, který mě dokázal uchvátit již v prvních minutách a udržel si mě až do závěrečných titulků. Tiché místo mi opět připomnělo to, proč mám tak rád horory. Mám jen snad jedinou výtku a tou je výkon Millicent Simmonds. Ta jediná narušovala můj dechberoucí pocit z filmu. Přesto však kvůli jednomu přehmatu nebudu snižovat hodnocení. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na tenhle filmový projekt jsem byla zvědavá už asi od září nebo října loňského roku, kdy byla jeho realizace oficiálně ohlášena. Tenkrát se o ději ještě nic moc nevědělo, ale nadchla mě myšlenka, že si spolu KONEČNĚ v jednom filmu zahrají manželé Emily Blunt s John Krasinski. Časem se informací objevovalo víc a s přibývajícími velice kladnými recenzemi a pochvalou od samotného krále hororů (pro nevědící - Stephen King) se moje zvědavost jen zvětšovala. Musím říct, že z počátku mi přišlo velice divné, že postavy ve filmu vůbec nepoužívají hlas, ačkoliv jsem samozřejmě věděla do čeho jdu. S přibývajícími minutami mi to ovšem vadilo míň a míň a nemluvu bych v tomto případě brala jako jedno velké plus. Rovněž chválím zvolenou délku, která sedla jak prdélka na hrnec. V první půlce je nám tak nějak vysvětleno o co jde, v druhé nastane zvrat a přijde to pravé napětí. Přiznám se, že nejvíc se mi tu líbila Emily Blunt, která se v "Tichém místě" postarala o nejvíc napínavých scén. SPOILER Od porodní scény jsem sice čekala trochu víc, ale krátce poté mi to vynahradila scénka v místnosti, do níž se řine voda. Její výkon nemohl být lepší a stále nechápu, jak se jí můžou vyhýbat všechny ty potenciální nominace na Oscara (že by Gyllenhaal v sukni?!). Hodně se mi tu líbily i výkony děti. Noah Jupe se mi v poslední době dostává pod kůži a doufám, že ho ve filmech uvidím čím dál častěji. Millicent Simmonds je teprve na začátku své kariéry, ale už teď ukazuje, že v ní dřímá neskutečný talent. Rozhodně dokázala, že byť je neslyšící, pro ni je to spíše výhodou. A Johna moc chválím za to, že ji obsadil. Samozřejmě těch pochval je víc. Po herecké stránce musím říct, že byl skvělý (bylo příjemné ho vidět v něčem jiném než jsou komedie), ale neuchvátil mě tolik jako Emily. Všechno mi ale vynahradil po stránce režisérské a v jeho případě se rozhodně potvrdilo pravidlo "do třetice všeho dobrého". Tak doufám, že mu to vydrží! ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Problem Ticheho mista je, ze si producenti sedli v 11:00 na schuzku a v 11:10 sli na obed, protoze meli skvely napad, a rekli si, ze to jim staci. A pak z toho je 1,5 hodiny dlouhy napad, ktery je naprosto k nicemu. A navic na te schuzce nebyla zadna zena, aby zabranila tomu, ze to jedine k cemu je postava Emily Blunt dobra je to, aby porodila dite. Give me a break. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Ooo, to bylo pěkné, jak jsem společně s "čsfd smetánkou" při projekci ani nehlesl. A přitom jsem ani nevěděl proč, protože film nevysvětlil, kde se příšerky vzaly. A to mi překvapivě vůbec nevadilo! Stejně tak oceňuji, že sotva mě ze začátku štvala jedna postava a myslel jsem, že mi tím zkazí celý snímek, tak... byla záhy odstraněna! Minimum dialogů v podstatě znemožňovalo abych se kysele tvářil nad jejich kvalitou. Chvílema ale haproval systém, podle kterého se kreatůry rozhodují bádat po obětech. Ke konci jsem v tom logiku bohužel přiliš neviděl. Co mě ale vytočilo nejvíc, byl otevřený konec. Vnímám to jako podpásovku. V součtu mi to ale dává slušnej horor, kterýmu s radostí hodim čtyři hvězdy! PS: to je taky nápad si v takový době dělat dítě. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Bobříka mlčení získává John Krasinski. Originální hororový koncept, kvalitně podaný a s tak hutnou atmosférou, že by se místy dal vzduch v kino sále krájet nožem. A Quiet Place by se dalo rozdělit na dvě části, přičemž každá z nich má svoje kvality a dohromady tvoří harmonický hororový příběh. První část, která je spíše o budování světa a vztahů mezi postavami, zasadí diváka hluboko do sedadla, jako když si šéfkuchař naklepe flákotu masa, aby jí následně mohl hodit na pánev a pořádně osmažit. Pak přijde druhá část, která ve stylu Aleinů drtí postavy a hlavně diváky svojí skličující napínavostí, která vás pošle na ten nejzazší okraj sedačky. Krasinsky překvapivě mistrně, vzhledem k jeho předešlé režijní kariéře, pracuje se všemi aspekty filmařiny, nejen že se mu daří vyprávět srdceryvný příběh s uvěřitelnými rodinnými vztahy, ale i díky Charlotte Bruus Christensen, film vypadá nádherně i po stránce vizuální. Hlavní aspekt, který z The Quiet Place, dělá jeden z nejoriginálnějších a zároveň i nejlepších hororů posledních let, je hra s tichem, která vytváří napínavou jízdu, jaká tu dlouho nebyla. Krasinsky tady trefil scénaristický jackpot, povedlo se mu vybudovat post-apokalyptický svět, který je i v roce 2018 dostatečně odlišný a hlavně zajímavý v této době, kdy filmů s touto tématikou vzniká přehršel. Před herci taktéž klobouk dolů, především pak před Millicent Simmonds, která používá svůj hendikep jako hereckou přednost. A Quiet Place je tichý nervy drásající horor, který stojí za to vidět v kině víc než co jiného, protože ta pekelně skličující atmosféra, jakou film dokáže vytvořit, stojí za každou utracenou korunu. 88% ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Tiché místo sice nemá takovou originalitu a psychologickou hloubku jako Uteč (Get Out), nebo čisté lekačky jak u Zhasni a zemřeš (Lights Out) či dechberoucí intenzitu - Smrt ve tmě (Don't Breathe), ale je to rozhodně jeden z těch chytřejších a zajímavějších hororů za posledních pár let. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Na základe odporučení známych filmových fanúšilov som sa rozhodol že si pozriem tento nový horor. Musím povedať že film nesklamal ani nijako nenudil. Myšlienka bola dobrá aj postavy. Ale, stále mohol byť film o niečo lepší. Možno na záveru trebalo viac zapracovať. Atmosféra ale postačujúca pre každého milovníka hororov. 4* ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

rychle zapomenutelný produkt, s bandou hloupých postav -co by ve světe, jenž je nám předkládán, dali sotva týden- generickým bubákem (chtělo to, víc náznaků, tajemna kolem něj) a vůbec, všechna ta rodinná dramata, mě víc štvala, než emocionálně vtahovala ..ale Krasinski jako rejža je, překvapivě jistý, o tom žádná ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Takové ticho jsem v kině snad ještě nezažila, na konci jsem výskla radostí. Pro mě první horor v kině od Kruhu a užila jsem si ho maximálně. 👽 90% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Rozjezd na výbornou, plně ponořený v atmosféře ticha a strachu, závěr sice neurazí, ale je hodně otřepaný. 75% ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama