Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jako "rodinnej film" dobrý - ve smyslu napsal, natočil a hlavní roli si zahrál J. Krasinski a obsadil tam svoji ženu E. Blunt jako svoji filmovou ženu. K tomu pár děcek a celkovej casting je na světě. To všechno je v pohodě, je to komorní, obecně mám takový filmy celkem rád (něco mezi snímkama Znamení a Cloverfield). Ovšem co to všechno kazí, jsou filmový náhody, klišé a nesmysly. Už na začátku je divákovi jasně vysvětleno, že hluk nepřipadá v úvahu - nejmladší dceři seberou hračku na baterky, která by mohla zahrát a prozradit je před neznámýma přišerama. OK, všichni si oddechnou, že vše dobře dopadlo, a v tu chvíli starší sestra té mladší hračku podá a dá jí k tomu i ty baterky. To jako fakt?! No a samozřejmě, že ona si to pěkně zapne a.... ano, tušíte správně. A v tomhle duchu se to pak odehrává dál, vlastně čím víc jdeme do závěru, tím víc takových nelogických situací nastává. Takže proto jen ten průměr - škoda. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mal by som si nechať vyššie hodnotenie pre pokračovanie, alebo radšej dať fulku teraz, lebo pokračovanie nemôže docieliť takej kvality ako originál? Zatiaľ teda štyri, ale úprimne sa fakt poriadne teším na naviazanie, aj keď viac ako priamo pokračovanie, by som vzal iný príbeh z daného sveta. Koniec jednej z postáv bol síce očakávaný, ale aj tak ma naštval, lebo by som si prial vidieť SPOILER vzťah otec syn a otec dcéra SPOILER. Škoda. Minimalistické dielo s dokonalým spracovaním, efektami, efektnými príšerkami, hustou atmosférou a totálne ťaživou ideou budúcnosti. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Nápaditý hororek, ktorému dávam poklonu za scenár, ktorý je všetkými masťami mazaný, čo sa formy, či celkovej atmosféry týka, tak aj po produkčnej a dramaturgickej stránke, kde to jasne vidím na parádny prequel a potažmo sequel. Nastopro! ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

První polovina výtečná, ale ta druhá se naprosto nesmyslně promění v logiku postrádající béčko, kdy lekečky nefungují ani jednou a celý ten survival mód zabije předtím výtečně budovanou atmosféru. Skvělý nápad i provedení, režijně brilantní, herecky super, ale příběhové nesmysly jsou až příliš do očí bijící. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Miluju jednoduché filmové premisy a tenhle film mohl být opravdovou klasikou. Obrovská škoda, že si nepohlídal díry v zápletce i logice a přibližně 20x se budete ťukat do čela, co se to sakra děje. Ne, tohle filmovou klasikou nebude, protože je to příliš naivní, ale sakra, ten potenciál... ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nějak vůbec nedokázal naladit ve filmu na nikoho z hlavních postav. V podstatě mi byl osud téhle celé rodinky tak nějak u prdele. A nejspíš žádná filmová rodinka ještě neměla tak ošklivou dceru. Nic ve zlým. Plně počítačový jakožemonstra jsou trapný asi podobně hodně jako v Hobittovi počítačoví skřeti s velikým Azogem v čele. A ne že bychom to neuměli líp, že. Ale invence tak nějak v háji. Jinak nelogičnosti typu: veliký přípravy na porod a těhotná rodící mamina šlápne na schodišti na obrovskej hnusnej rezavej hřeb - trčící ze schodu směrem nahoru přímo na nášlapné straně - na schodišti kde celá rodina už pár měsíců běhá denně bosa. Kde se tam kurva tak najednou vzal? Dalších podobných hovadin je ve filmu spousta. Byl bych to i býval odpustil, kdyby to celkově (hlavně celá první utahaná tichá polovina) nebyla taková příšerná nuda až na půdu. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Na mě bylo toho minimalismu asi trochu moc, nemělo to tu existenciální tíhu Cesty, nebylo to emotivní tolik jako třeba Znamení nebo Válka světů, kreatury se až moc podobaly vetřelcům... takový generický horor, který postrádá účinky originálů, jejichž recepturu napodobuje ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Zdejšímu hodnocení nerozumím. Je to takový podprůměrný ... no, ani ne horor, jako spíš slabší thriller, možná rodinné drama?. Postavy mi nepřijdou ani trochu sympatické, měla jsem veliký problém se vcítit do jejich situace a naopak mne spíše rozčiloval nevychovaný smrad, trucovitá dcerunka a tiše histerická matka. Jediné, co mě docela bavilo, byl nápad. A ty detaily kolem. Paráda. Jen bych si asi rozmyslela, jestli do takového světa chci přivést ječící mimino.. a vůbec nějaké mimino. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Neskutočne atmosférická podívana prepracovaná po všetkých stránkach. Napätie je tak skvelo budované, že vám nedá ani na sekundu vydýchnuť. Zápletka je mimoriadne originálna, čo len kvitujem. A herecký výkon Emily Blunt je ohromujúci. Nemám slov. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Atmoška nebyla úplně k zahození, námět byl super a emzáci taky, ALE nesmyslný jednání postav a jiný nesrovnalosti to celý zprznilo. Kupříkladu které rozumné člověk v takové době splodí další děcko kor když už má na krku tři. Je přece nad slunce jasný, že novorozenec bude pořád ječet. A porod v naprostém tichu asi taky úplně není reálné. A podobný nepochopitelný blbiny. Nevím, někomu to třeba neva, ale mě to dost kazí zážitek z filmu.. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Krasinski aby si vůbec zahrál, si musel vymyslet film. A vůbec ho nevymyslel špatně. Škoda, že ta pravidla co film nastaví jsou dost na vodě a film se jich celou dobu nedrží. Hned na začátku mě naštval logikou (proč sakra nemůže mít hračku - bez baterek? Jako má zákaz hraček?). Pak se film usadil a jel jak má až do chvíle s ohňostrojem. Jako jednou vadí i když si myš prdne v lese (proto mají extra cestičky a chodí bez bot) a pak najednou pobíhají po okolí jako stádo slonů a dokonce nevadí i hluk valivého odporu pneumatik. Je to škoda. Stačilo jen trochu více přemýšlet a pak jen držet integritu pravidel a byl by z toho pětihvězdičkový zážitek. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Mezi novějšími horory (které, nutno dodat, ale nesleduji úplně ve velkém) asi lehčí nadprůměr. Mělo to zajímavý nápad, místy správně napjatou atmosféru, i nějaká gradace tam byla. Moc se mi líbilo, jak byly "udělané" útočící příšery. Oceňuji herecké výkony všech zúčastněných, odehrát hodinu a půl prakticky mlčky, pouze mimikou a gesty vyjadřovat emoce, to klade na herce určitě vyšší (nebo minimálně dosti jiné) nároky než u "běžného" filmu a všichni to zvládli podle mě se ctí, jejich obavy, úzkost, hrůzu jsem jim věřila. Na druhou stranu se ve filmu na můj vkus objevilo až moc nonsensů. Pořídit si mimino do světa, kde vás před smrtí může ochránit zejména naprosté ticho? Na hřebík, který se zčistajasna objeví uprostřed schodů, šlápne v tu nejméně vhodnou dobu zrovna maminka a nikdo jiný předtím ani potom ne? Děti ponechávané až moc často bez dozoru, nepříliš uvěřitelná scéna topení se v kukuřici či co za obilí to bylo atp. atp. To dojem kazí a je to škoda. A pak jsem také měla někdy problém pochopit, co přesně si rodinní příslušníci sdělují zřejmě znakovým jazykem (či nějakou jeho rodinnou odnoží) - podstata asi byla tak nějak jasná, ale možná by se hodily přece jen nějaké titulky (nevím tedy, jestli třeba v kině, kde jsem to já bohužel neviděla, neběžely). Celkově tak za 65 - 70 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem tušil, že Tiché místo bude hororem roku 2018 a nespletl jsem se. Z novinových titulků vidíme, že mimozemšťani ovládli Zemi. Jsou to extrémně rychlé, nelítostné potvory s tuhým brněním, které nevidí, ale slyší sebemenší šustnutí a jeho zdroj okamžitě zlikvidují. Jedna rodina se rozhodne přežít za každou cenu - žijí na farmě, dorozumívají se znakovou řečí, hlídají každý zvuk, mají důmyslný systém alarmu a chodí bosky po připravěných cestách z písku. Je to skoro 100% záležitost - úvodní šokující tragédie, obyčejný život, skoro totální absence dialogů a zvuků, komplikace a brutální boj o přežití ve finále, to všechno stejně jako postavy a odporní "brouci" funguje naprosto hned a smutné scény Vám vyrazí dech. O to víc mě štvou nesmysly a nezodpovězené otázky. Na internetu jich kolují desítky, já se omezím na dvě. SPOILERY! 1. Proč proboha měli mimino? Jak chtěli zvládnout porod bez komplikací, co s křičícím miminem ve světě bez zvuků? Léky existují, proč si nenabrat zásoby antikoncepce? 2. Jak přesně mohla armáda prohrát? To co napadlo holčičku na konci to nenapadlo žádného vědce - zvuková frekvence která otevře brnění? A i kdyby ne, co zvukové zbraně, co tanky které by potvory prostě rozdrtily pásy, co letadla s napalmem, tepelnými raketami? Co zvukové pasti které monstra nalákají na jedno místo a následně to místo vypařit atomovkou? Tohle si zkrátka zaslouží plnohodnotný postapo sci-fi velkofilm, takže jsem zvědavý na další díly a vysvětlení. I tak jasný horor roku 2018. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

No neviem, až tak ma to nechytilo. Fajn nápad, prvotriedni áčkoví herci aj spracovanie, zaujímavý postapokalyptický svet i príšery v ňom, s ničím som nemal problém. Dokonca ani s tým, že takmer celý film bolo v filme ticho, čo nie je zrovna typické. Ale hororovú atmosféru a strach sa na mňa akosi nepodarilo preniesť a čo sa stane v tomto survivali hlavnej rodinke mi bolo úprimne ukradnuté, a to hlavne vďaka nelogickému správaniu postáv. A tým nemyslím deti, ktorých správanie sa dá vzhľadom na vek ospravedlniť, ale skôr rodičov. No predsa čo je najlepší nápad vo svete kde nemôžte vydať žiaden zvuk aby ste prežili? Spraviť si dieťa! Lebo pôrod a dieťa v skorších rokoch života vôbec nie sú hlučné... Lepšie 3* a 60% ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

I kdyz, jako hororovy fanousek musim uznat, ze to nadsene hykani kolem toho mi zveda ego, jsem celkem prekvapeny, jak prumerny horor to je. Mame tam postavy (ktere nemluvi), mame tam atmosferu jako blazen, mame tam napinave situace, ale co nemame, je rozvijejici se pribeh. Film za 90 minut prejde od neceho k nicemu a to se mi neda prekousnout. Situace, ktere jsou postavy vystaveny, jsou take monotonni a nevyviji se, jen se predhazuje to same porad dokola a z toho se cerpa nejvetsi napeti. Blunt je sama o sobe bomba, ale scenar to nezachrani. A kdyz film skoncil, mel jsem dojem ze to nekdo vypnul uprostred filmu a konecne se to zaclo rozjizdet. Vsak posudte sami. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama