Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som chcel povedať, že tento film bol jedinečným, strhujúcim a intenzívnym trilerom, ktorý sa mi nesmierne páčil. Ak ste sa niekedy uvedomili pri zvuku potôčika, kvapkania z vodovodu, stonania, kašľa, pískania, vŕzgajúcich dverí..., tak tým pádom by vás tento film rozhodne zaujať. Tento film musíte vidieť, aby ste dokázali pochopiť, čo týmto chcem povedať. To ticho vo filme je výborným prostriedkom zvyšovania napätia. Emily Blunt a John Krasinski (manželia aj v skutočnom živote) boli vynikajúci. Pochvalu si zaslúžia aj detskí herci. Chcel by som vyzdvihnúť, to čo som napísal v Evil Dead (2013), že film nepotrebuje veľa postáv, aby bol úspešný, platí to aj v tomto filme. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7.5/10] Dlhšiu dobu som mal tento film v pláne, nakoniec som sa k nemu dostal. Nevedel som čo od neho očakávať, trailer ma príliš nenadchol a tak som bol zvedavý, akým štýlom sa tvorcovia vyberú a čo z tohto nápadu nakoniec vzniklo. Zo začiatku minimum dialógov, takmer absolútne ticho - to ma až tak príliš nebralo, každopádne postupom času počujeme konečné aj nejaké hovorené slovo ktoré film oživí. Filmová rodinka bola sympatická, napätia časom stúpalo a môj záujem o film tiež. Príšery boli digitálne zvládnuté, aj ked´ by som ocenil vysvetlenie ich pôvodu(možno v dvojke). Sú tu aj scény, pri ktorých som mal miestami obavy o hlavné postavy. 5 hviezdičkový horor z toho nieje, ale je to celkom slušný film s hororovými prvkami. Som zvedavý na pokračovanie. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý nápad a velice originální horor, kde postavy nesmí mluvit ani vydat jediný zvuk jinak jim hrozí ztráta života. Krasinksi si mě zde opět získal a i přesto že má ve filmu pouze pár vět je nejlepší z celého obsazení. Avšak Emily Blunt či Millicent Simmonds jsou taky hodně dobré. Takhle nějak by měl vypadat dobrý horor: Jde především o atmosféru a napětí a ne pouze o kill count, ale i pár drsných smrtí se tady objeví, ovšem se s ničím nepřehání. 8/10 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nejsem přívrženec hororů ,ale tady jsem se na to podívala kvůli Blunt.Sic mě ta odhalená příšera na konci pobavila ,ale co už.... ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Uslyší tě. Uloví tě. Film o tom, jak klasická rodina snaží protlouct životem. Asi nejsem rodinný typ, ten film mě neskutečně nudil a vlastně mi bylo i jedno, že tam umírají děti. I když to mimino ve zvukotěsné bedničce, která vypadala jako rakvička mnou celkem hnulo. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako všechno už tu bylo, nápad slepých mimozemských příšer není původní (Po zániku Země), navíc vypadají jako z Vetřelce a příběh je takřka totožný se Znamením- taky to není horor ale sci-fi thriler...Nicméně má to úplně jinou atmosféru, než zmiňované a opravdu se o život bojíte (dokonce možná i svůj), takže za to rozhodně palec nahoru...Ale na to, aby to dosáhlo na pět bodov, by se to muselo vyhnout logickým kopancům-porod raděj téměř neukázali, ve spaní já osobně chrápu, takže přežít 462nebo kolik dní bez spánku :-P, dítě prostě brečí, když jdeme boso, prostě na ten hřebík šlápnem- no je toho dost...tížívá atmosféra ale udělá svoje a nahání husí kůži a je člověku obětí opravdu líto,což se ne vždy povede, ta Emily Blunt zjevně umí i v jiné roli-matky a její ztráty...takže u mě poctivých 70% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na "post-apo", resp. "post-invasion" svet, v ktorom sa zo života môžu tešiť najmä introverti. Pre nich by sa z potenciálne nepriateľského sveta stal raj na zemi, ale to už je iná pesnička. Skôr než horor funguje tento pomerne komorný snímok ako psychologický thriller, ktorý vďaka samotnému námetu dokáže vytvoriť napínavú situáciu aj z takej obyčajnej scény ako je napr. hranie spoločenskej hry alebo prechádzka lesom. Čo potom, keď sa k tomu pridá také tehotenstvo a pôrod ? Celkovo mi to pripomínalo skromný mix Znamení, Vojny svetov a Hidden. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 17 milionov dolarov // Tržby_ 330.5 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 10 779 461 KČ // Diváci v ČR_ 77 030 // Tržby v USA*_ 187.3 miliona dolarov ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle bych si představoval učebnicový příklad napínavé kombinace thrilleru s hororem. Tiché místo dokazuje, že i v současné době lze dosáhnout perfektního vyprávění jen pomocí prakticky němých scén. K jakémukoli vysvětlování se scénář vůbec neobrací, poskytuje většinou jen drobné náznaky na předchozí události, zatímco nám charakteristické znaky a vzájemné vztahy postav zkrátka ukazuje. Postavy jsou napsány precizně, každá z nich je něčím zajímavá a každá je perfektně zahraná. Hereckým klenotem filmu je jednoznačně Emily Blunt, z jejího výkonu v určitých momentech mrazí více, než z nebezpečných monster za ní. Zoufalství, strach a bezmoc v poslední půlhodince mi z atmosféry dýchaly až za krk, čemuž napomohla silná nepředvídatelnost příběhu. Velkým pozitivem Tichého místa je, jak obratně se dokáže vyhýbat prakticky všem žánrovým klišé, následkem čehož se o postavy v průběhu opravdu, ale opravdu bojíte. Zatrnulo mi i z několika nenápadných, ale vcelku originálních scén. Technické stránce prakticky není co vytknout, zejména práci s kamerou a zvukem. Kvalitativně velmi podobné loňskému Get Out. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Určitě má i svoje chyby, ale jinak jeden z těch lepších hororothrillerů za poslední dobu. Atmosféra se dala krájet, hned ten začátek mi vyrazil dech a vetřelci opravdu hnusní. Mi se to celkově líbilo. 80%. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Udržet si ten dojem z první půlky a nezabrousit do až skoro popcornového akčňáku plného zbytečností, tak to mohlo být úplně s klidem na plný počet. Bohužel v druhou půlku jako by režíroval Michael Bay (oficiálně jen producent) a nemá to ten super feeling, jaký to mělo v první půlce. Hlavní dvojice ale na jedničku a ukazuje se, že méně je vlastně více. Tedy ne vždy je nutné mít ve scénáři miliardu dialogů. Docela bych rád viděl prequel, jak to celé vůbec začalo. Nějaký Cloverfield, co? 75%. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Slušné. Pokud se vám povede pronudit se první polovinou a rezignujete na logiku, je to ve finále vcelku zábavné. Plus jako bonus absence nablblých dialogů ;-) ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí že z takhle krásně napínavího hororu kterej měl dost velkej poteciál nakonec je jen průměr. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pokud se budete držet pravidla "nezabývat se nelogičnostmi" budete odměněni nenáročným "horůrkem" (přesněji sci-fi thrillerem), ve kterém funguje atmosféra, napětí a působí svižně. Pokud mám vypíchnout, velice se povedly scény, ve kterých se potýká uvnitř domu těhotná postava Emily Blunt s útrapami v podobě predátorského monstra číhajícího na sebemenší zvukový projev velící k útoku na kořist. Práce s prvkem ticha mne zaujala, času vloženého do tohoto filmu nelituji, ideální délka stopáže je prospěšná, vizuálně také nemám problém, herecké obsazení je dobré, z Millicent Simmonds by mohla vyrůst zajímavá neslyšící herečka. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Když vezmete všechny ozkoušené prvky surival hororu, tak z toho buď vznikne pěkný slátanina a nebo něco jako Tiché místo. To v žádném ohledu nepřekvapí, jede si pěkně tu svoji ozkoušenou a neudělá ani krůček vedle. Autoři tuhle sázku na jistotu ale vyhráli, jelikož se jedná o podařený, příjemně gradující snímek, který určitě dokáže zabavit. Že bych ale měla chuť vidět ho někdy znovu, to opravdu ne. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hmm, hodně dobré. Z nulové nápadu, kdy to vypadalo na tuctový horor, se vyklube taková luxusní žánrovka! Herecky vynikající, ono je to hodně o tom, když ve filmu vystupuje cca 6 lidí, jestli vůbec a všichni jsou skvělí. Pak ani není třeba slov... Potlesk tvůrcům monster, fakt se vyřádili. A ještě jednou super výkony herců i těch nejmenších. Dal bych stran žánru i 5*, ale sem tam se tam objevila taková logická bota, že nemohu... ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama