Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

chaometic 

všechny recenze uživatele

Nic se tam neděje až na posledních 20 minut Pustím si raději Noc oživlých mrtvol, toto je bulshit a obludy nejsou moc vidět. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Tento film úplně zazdila nelogičnost. Pitomá klišé bych byl schopen překousnout, ale nelogičnost vnitřní stavby? A to už vůbec nemám sílu ptát se, kde rodinka brala vodu, elektřinu, baterie do svítilen, náboje a v neposlední řadě jídlo. Za tímto ůčelem tam byla ukázaná rybička ve vrši, která stejně uplavala. Nicméně je jasné, že jako masožravci by pošli hlady. A bezhlučné zemědělství? Také bylo podivné, že pád obrázku uvnitř domu přilákal netvora, ale v nočním tichu běžící kluk lánem kukuřice ne. Atd, atd, atd... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dopozeral som to asi na štvrtýkrát, lebo oná výnimočnosť vrhá na film aj riadny tieň nudy. Pohodlne by si vystačil aj s 15 minút kratšou minutážou. Ďalej mi vadilo ako sa scenár snaží pôsobiť realisticky, a popritom točí zásadnú časť deja okolo takého nezmyslu, akým je absolvovať tichý pôrod a v tichosti vychovávať mimino. Ale zas nápad chvályhodný. Prispieť v dnešnej hyper-hlučnej produkcii účelovo "tichým" filmom je celkom odvážny ťah, tiež ho uťať pred obrovskou akciou, na ktorú by taký Emmerich minul ďalších 50 miliónov. Plusom je aj chrumkavý vzhľad votrelčeka, len sa nesnažte zisťovať odkiaľ, že to chalan prišiel. ()

MejDej 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nevím proč ale nesedělo mi to. Je tam na mě až moc nelogických věcí, které nedávají smysl. Emily a Johnovi jsem opravdu věřil, že jsou to jen rodiče které se snaží udržet své děti na živu za každou cenu. Zase to ale pro mě ničí konec. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý nápad a velice originální horor, kde postavy nesmí mluvit ani vydat jediný zvuk jinak jim hrozí ztráta života. Krasinksi si mě zde opět získal a i přesto že má ve filmu pouze pár vět je nejlepší z celého obsazení. Avšak Emily Blunt či Millicent Simmonds jsou taky hodně dobré. Takhle nějak by měl vypadat dobrý horor: Jde především o atmosféru a napětí a ne pouze o kill count, ale i pár drsných smrtí se tady objeví, ovšem se s ničím nepřehání. 8/10 ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Film me natolik zdeformoval a ovlivnil, ze mam nutkani jen septat a chodit po spickach :D prvni pulka odsypala trochu pomaleji, ta nadmira ticha mi byla chvilema i neprijemna, ale od sceny s porodem vam Krasinski neda vydechnout a konecne se to roztoci na plny obratky. Urcite bych to nebrala jako horor, spis thriller, pripadne sci-di, zadna lekacka na me nezapusobila, za to je to ale jeden z nejnapinavejsich filmu, ktery jsem za poslednich x let videla. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako všechno už tu bylo, nápad slepých mimozemských příšer není původní (Po zániku Země), navíc vypadají jako z Vetřelce a příběh je takřka totožný se Znamením- taky to není horor ale sci-fi thriler...Nicméně má to úplně jinou atmosféru, než zmiňované a opravdu se o život bojíte (dokonce možná i svůj), takže za to rozhodně palec nahoru...Ale na to, aby to dosáhlo na pět bodov, by se to muselo vyhnout logickým kopancům-porod raděj téměř neukázali, ve spaní já osobně chrápu, takže přežít 462nebo kolik dní bez spánku :-P, dítě prostě brečí, když jdeme boso, prostě na ten hřebík šlápnem- no je toho dost...tížívá atmosféra ale udělá svoje a nahání husí kůži a je člověku obětí opravdu líto,což se ne vždy povede, ta Emily Blunt zjevně umí i v jiné roli-matky a její ztráty...takže u mě poctivých 70% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Nesnášim filmy, u kerejch se lekám. Ale tohle je taková úžasně minimalistická filmová rozkoš, že dávám plnej počet, ač to znovu vidět nechci. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

No konečně, sláva, heuréka!!! Po dlouhé době a všem tom nudném nestrašení skřípajícími démony a trapným bloumáním po bububarabiznách někoho napadlo splácat a natočitoriginální, vcelku inteligentní, svižný a zajímavý horor, u kterého jeden nasraně nečeká, až se děsivě pohne záclona nebo vrznou dveře a nějaká šeredná bububaba udělá "baf". Tiché místo je nápadité, příjemně napínavé, dobře obsazené i zahrané a neseroucí se ukázat emzáky hned zpočátku a naprudko (pouč se, Šajmalane!). Byť by se dalo poukázat na nějaký ten prohřešek proti logice, vůbec ničemu to není na škodu, protože to prostě funguje, děj graduje a občas je přítomen i Nehtohryz, který za poslední roky chudák ani nevystrčil rypák. Audiolekačky fungují z povahy filmu dokonale a Mia je naprosto spokojená, pač nemá co vytknout. Supiš filmík a hvězdičkové volume tudíž poputuje prudce doprava! ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Výborný námět a výborný film. Mam rad takove ty sci-fi po zániku světa apod. Zabijáci z vesmíru taky vypadali velmi dobře. Je tam všechno - napětí, strach, akce, lekačky, rodina, slzy co vic si clovek muze prar. S přítelkyní jsme se skvěle bavili - doporučuji 90%. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

V očekávání opravdu mrazivého hororu k mé lítosti sešlo. Né úplně, ale téma, které Krasinski nakousl neuspokojilo chuťové pohárky nebo spíše dostal jsem chuť na další ještě tvrdší a krvavější nášup. Měl jsem už obavy před návštěvou kina s přístupností od 12let s doprovodem a obavy se potvrdily. Režisér zvolil oblast, kterou zná již s předchozí tvorby, tedy oblast rodiny a vzájemných vztahů jednotlivých členů, a tak vás jemně v patřičně pomalém tempu seznamuje s postavami jejich nastavenými problémy, hrůznou ztrátou jednoho z členů a krizové situace, v které se nachází současný svět či jen Amerika? Zde narážím na problém v přílišném prostoru plynoucích scén života rodiny. Film pracuje dobře se složkou ticha, ze které vás probouzí vysoce očekávaný zvuk čehokoliv, co by přilákalo krvelačné cizince. Bohužel se po nějaké době šablona stále opakuje stejným způsobem a mnohé to může začít přivádět k nervovému kolapsu v očekávání nelítostné akce. Vyzdvihnu neotřelé mladé tváře a Emily, které jsem extrémní stav při porodu potomka opravdu věřil. Prahnul jsem však stále více po informacích okolo návštěvníků, kterých se mi dostávalo pomálu. Spíše bych toto dílko viděl jako prequel k dalšímu již tentokrát krvavějšímu střetu civilizací, kooperaci lidí či monster z vesmíru. Další z mnoha otázek vyplouvalo na povrch. Kde vzali elektřinu bez burácejícího generátoru? Solárních panelů jsem si nikde nevšiml. Jak je možné, že obluda roztrhá plášť sila a se střechou džípu si neporadí? Je to smůla nebo štěstí si do tohoto stavu pořizovat kojence? Co se děje s civilizací jinde? Mnoho otázek, které se John Krasinski rozhodl utopit v mlze po vzoru Shyamalanova Znamení se přesně ´´né úplně´´ podařily. Přesto všechno John spíchnul zajímavé, komorní scifíčko pro užší skupinu diváků, které se nebojím a najde věrné, citlivě dumající příznivce. 70% ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Silné v rovine rodinnej drámy, a to aj vďaka schopným hercom (Krasinski ma prekvapil), ktorí musia sprostredkúvať svoje emócie len výrazmi tváre a rečou tela. Celý nápad je vôbec relatívne dobre zužitkovaný a obzvlášť úvod je zrejme najsilnejšou časťou filmu. Preto zamrzia niektoré lacné ľakačky a hororové klišé, ktoré by už mali byť nejakú dobu prežité. Rodinka je však sympatická a atmosféra a napätie funguje dostatočne na to, aby tie nedostatky nepôsobili príliš rušivo. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti chybělo opravdu jen velice málo. Lepší závěr a vysvětlení, co jsou zač ta stvoření s natrénovanýma ušiskama. Atmosféra perfektní. Nemusí padnout jediné slovo a přec divákovi tuhne krev v žilách. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

není to špatné.. ale ticho mohlo být vychytanější s míň otravnýma lekačkama.. hluchá holka nesympaticka.. příšery mohli být míň vidět, ale mají dobré brnění/svaly na chytání zvuku ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, ale niektoré detaily mi prišli trochu nedotiahnuté. Celý film je z veľkej miery epizódny, ale tak to skrátka malo byť. Zaujímavý pokus, ktorý dieru do vesmíru nespraví, no oplatí sa ho pozrieť. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Fantastická záležitost. Film bych rozdělil na dvě poloviny. V té první se vůbec nemluví, ochutnávku v podobě monstra dostaneme jednou a jen na krátko, seznamujeme se s postavami a jejich údělem. V podstatě rodinné drama. Druhá půlka je už pak čistokrevný survivor, skvělý horor s hutnou atmosférou, hydrosférou apod. Navíc hlavní manželská dvojice je výborná, i když Emily už není tak sexy jako dřív. Konec možná trochu horší, když si říkáte, že to nenapadlo už někoho jiného dřív, ale budiž. Rozhodně je Tiché místo další originální a chytrý horor, kterých dostáváme díky bohu posledních pár let skutečně hodně. Toto desetiletí je hororům přáno. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Horory prostě stále mají co nového nabídnout... Tiché místo vybočuje z již poměrně zajetého hororového standardu fajn Wanovského strašení tím, že se vyhýbá nadpřirozenu a bez dlouhého vysvětlování člověka vhodí do postapokalyptického boje o přežití v dystopické budoucnosti s tajemnými emzáky. Film nabízí výborné herecké obsazení s dětmi, kterým po delší době opět fandíte a u mě čím dál oblíbenější Emily Blunt, především pak ale skvostnou práci se zvukem, kdy film s pořádným ozvučením musí být zážitek na úplně jiném levelu. Film ani tak neděsí, jako spíš napíná, práce s napětím a jeho gradací je taktéž obdivuhodná. Kasovní úspěch je zcela zasloužený a pokračování by vůbec nemuselo dopadnout špatně. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama