Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Heero 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem přemýšlel, jestli to je na dva nebo na tři. Prvních 30 minut super, pak už úroveň klesá a klesá. Na horor mi tu úplně chyběl prvek napětí a že tu na to byl obrovský potenciál. Dále jsem vůbec nepochopil, jak měl tvůrce vymyšlené počínání nestvůrek. Místo rukou nůžky, které si dávají 5 cm ocelové pláty jako papír, ale s autem si pak neporadí. Občas se chovají, jako kdyby viděly a ještě jedna věc, která možná nikoho nenapadla, ale s tímto sluchem by bez problému slyšely bušení našeho srdce. No zkrátka postavy se na konci chovají totálně nelogicky, v podstatě by jim mělo stačit, když by si lehly na zem a byly potichu, né, oni musejí furt někam chodit. No a k úplnému závěru nemám slov...Jasný, tohle by nikoho z těch 7 miliard lidí nenapadlo...díky a čau ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Krasinski neuvěřitelně schopně režíruje, aby zakryl neuvěřitelné logické lapsy a nesmysly. A i díky krátké stopáži se mu to po většinu filmu daří. Atmosféra, že by se dala nakrájet a prodávat, v podstatě od první minuty, a úžasnej kontrast vynuceného ticha s brutalitou "úderu". Škoda jen, že se nepovedlo víc vytěžit psychologickou rovinu příběhu. Takhle zůstává nářezová žánrová jednohubka, s "pointou" jak z jiného filmu. Velká spokojenost a nejsilnější čtyři hvězdičky. PS: Takový ticho jsem v kině dlouho nezažil. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Wendiga moc nešla vidět, což je škoda. Ten, kdo říká, že to je originální nápad, nezná Until Dawn - je to v podstatě něco podobného, jenom intenzivnější prožitek. Taky nám tvůrci neprozradili původ těch monster, ale já si našel vysvětlení - jsou to protivní důchodci, kteří jsou nasraní, že je budí nějaké zvuky, proto nasadili "kill mode". Aspoň si teď můžou v klidu užívat zaslouženého odpočinku. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Paradox. Na jednu stranu opravdové wauu na druhou stranu cítím, že snímek nenaplnil moje očekávání. Vlastně kecám on je naplnil, možná i předčil, ale chyběl mi tam větší příběh, kterýho bych se mohl držet v tom paranoidním tichém světě. Asi se na to budu muset podívat znovu. Prozatím 3*. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi odvážny krok Johna Krasinskeho pustiť sa v podstate do nemého filmu kde sa naozaj hovorí len výnimočne. Každopádne inak sa nedalo, a hlavne vďaka tomu má film výbornú atmosféru. Svet v ktorom sa bojíte vôbec stupiť na zem.Príšery skvelé, síce sa nedozvieme čo sú zač a odkiaľ prišli avšak v tomto filme by sa to ani nehodilo, je to minimalistický pohľad na rodinu , ktorá musí prežiť aj keď sa im deje všetko zlé.Akurát nechápem prečo si John pri svojom hrdinskom výstupe nedal nejakú hlášku. Ja som spokojný , hlavne kvôli tomu že film je krátky a od 40 minúty to je parádny thriller. ()

andio 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka i celkem kvalitní provedení (například prostředí mi přišlo přitažlivé a atmosferické), ale ultimátně obsahuje takovýto příběh až moc děr a nespojitostí na to, aby mě zaujal. SPOILER ALERT! Člověk si hned pokládá otázky typu jak to, že nikoho nenapadlo na zvukem naváděné potvory pouštět hlasité/nepříjemné zvuky už dříve - opravdu nečekaná slabina, nebo jaký je práh hlasitosti na to, aby byla daná potvora přilákána, vždyť většina věcí, co ve filmu dělají, vydává alespoň nějaký zvuk (třeba chůze lesem/sněhem), ale najednou jim stačí upustit něco ve svém domě (možná stovky metrů daleko od potvory) a v tu ránu se potvora přiřítí, s takovým sluchem by mohla klidně slyšet tlouct jejich srdce. 6/10 ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Oslovilo ma to asi viac ako Bird Box. Krabici som vycital, ze to je s detmi a ze sa mi tam pytalo viac hororu. V tomto filme si toho deti uzili viac. S tym ich chalanom im to nevyslo, ale tak chybu spravili. Nasledna reakcia, "spravme si druhe", je asi este viac smiesna. Nerozumel som tomu. Inak sa mi to fakt pacilo, zaujimava myslienka, slusne prevedenie s dobrym (podla mna) castingom. ()

no2 

všechny recenze uživatele

6/10 - Začátek filmu byl velmi slibný - jsme vhozeni bez bližšího vysvětlení do post-apokalyptického světa s vylidněnými, zanedbanými ulicemi. Co hrozného se přihodilo? Proč lidé nesmí být slyšet? Co znamenají fotografie ztracených lidí v obchodě? Rodina putuje dál a zvědavost narůstá. Vysvětlení přichází již při prvním dějovém zvratu a je dost děsivé. Do této chvíle silné čtyři hvězdičky, ale... Také mě posléze vadila ta spousta nelogičností počínaje neuhlídáním dítěte. Asi bych pochopil, že rodiče chtěli dalšího potomka (i přes všudypřítomné nebezpečí), nechápu však otcův odchod se synem na rybolov ve chvíli těsně před narozením dítěte, kdy žena potřebovala ochranu a asistenci při porodu (a samozřejmě podporu a pomoc po narození plačícího novorozence). A závěr, kdy zjišťujeme, že s "predátory" není tak těžké bojovat (přestože předtím vyvraždili možná většinu lidstva), tomu nasazuje korunu. Ale abych jen nehanil - myšlenka byla docela zajímavá a herci ve filmu, kde se téměř nemluví, výborní (ne nadarmo mám Emily v mé TOP desítce hereček). ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Už jen nápad přivést dítě do takového světa je tak hloupý a nelogický, že mi to znechutilo celý zbytek. Chápu že je to sci-fi, ale podobných vyfikundací je tam víc, než jsem schopen unést. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Výborný horor - zajímavý námět a příběh, funkční lekačky, velmi dobrá atmosféra. S monstry si tvůrci dost vyhráli, líbilo se mi hodně detailů. U mě film zatím trochu aspiruje na film půlroku (do konce roku je ještě spousta času :-)). Pokud by to bylo možné, hodnotil bych 6 - 7 *. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

V první půli Spielbergovské drama a v té druhé zase těžce béčkový survival horor. Bohužel ani jedno nefunguje. Co funguje je vizuál a atmosféra filmu, která se opravdu povedla. Nakonec je nejlepší částí filmu prolog, který by úplně stačil jako krátkometrážní film. Horor roku? Ani náhodou. Průměrný snímek na jedno zhlédnutí? Ano. Čisté 3* ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Námět jako celek je moc zajímavý, některé dílčí věci jsou však podány extrémně naivně. A to jak u příšer, tak u chování lidí, kteří prostě nejsou občas schopní odvést pozornost slepé nestvůry jinam. Ale tohle scénaristy nenapadne ani třeba u Světové války Z a nikomu to stejně nevadí... Kam ten scénáristický svět jenom spěje! :-((( Film byl prima, navíc velmi neobvyklý a tichý (člověk si pak i v té tmě snadno spočítá statistiku kolik lidí si koupilo popcorn). A překvapivě rychle utekl. Dost nestandardní postapo. No ale ta pointa je fakt hrůza, doufám že jinde ve světě by s těma nestvůrami neměli takový problém, bo přemýšlí na rozdíl od amíků (takový pocit z toho mám). A taky by mě zajímal zdroj jejich elektřiny. ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, ale len v mantineloch svojho žánru, ktoré neprekračuje. Také slabšie 4*. Videné v kine v úctyhodnej atmosfére, kde ľudia takmer ani nejedli, aby bolo čo najtichšie. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Lituji že jsem nešel do kina.... Nebudu nijak spoilerovat, ale Tiché místo řadím mezi mé TOP 10 filmy! Tohle byla totiž jízda vážení a John Krasinski si získal místo u mých oblíbených herců, Emily u hereček samozřejmě je, Johna jsem ale teprve poznával... Ovšem tímto snímkem si mne získal už i tím, že byl jako režisér! Klobouk dolu opravdu!!! A hudba? Kdo viděl Sicaria nemůže ani na vteřinu litovat! Jasných 5 hvězdiček nekompromisně!!! ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama