Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pozemská verze Vetřelce a nutno říci, že velmi povedená! Některé vypjaté scény mi vzdáleně připomínaly, jak se jediná přeživší Riplyeová ocitne sama s "Alienem" v kosmické lodi. Opravdu, napětí je skvěle vygradované a po polovině filmu se divák strachuje o své hrdiny v každém okamžiku. Velice uvažuji o páté hvězdě! P.S. Přimlouvám se, aby zvláště akční filmy byly natáčeny takto skoro němé. Pak ubylo těch "duchaplných" dialogů a nahradilo by se to dalšími akčními scénami. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Film, jehož námět mě velmi zaujal (práce s tichem mě ve filmu vždycky velmi fascinovala). Od samotného provedení jsem ale čekal něco trochu jiného. Začátek nám dal jasné koleje, postavy mezi sebou dobře fungovaly, napětí se chvílemi dalo krájet. Čekal jsem, jak si tvůrci poradí s nelehkým úkolem udržet takovou atmosféru i nadále. Ticho je sice skvělý atmosféru nabuzující faktor, který vdýchává dávku neviditelného děsu na diváka, ale mít skoro němý film po celou dobu není nejlepší na udržení pozornosti sledujícího. Vůbec bych nečekal, že po slibném začátku se tvůrci vykašlou nejen na logiku, ale absolutně jako lusknutím prstu přestanou respektovat jakoukoliv náladu snímku a nechají nás 'dojet' thrillerovou cheesy jízdou plnou úsměvně otravných klišovitých momentů. Herecký ansámbl, který v první polovině byl schopen nějakým způsobem jít s vizí snímku, zde působí absolutně zmaten a sám vlastně netuší, cože má za úkol na diváka předat. Scénář se tu opravdu mění na pouhé dostat se z bodu A do bodu B, ignorovat jakoukoliv logiku, případně další členy rodiny v ohrožení v bodu C. Béčkové až to bolí. O co se tak John Krasinski- který si film natočil, napsal i zahrál - snažil pro mě zůstává záhadou, stejně jako vysoká hodnocení některých uživatelů. |60%| ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu taková dobrá hodnocení. Ano, je to jiný horor, ale 75 % ??? Tichý film s pár bubákama a pár nelogičností. Přišli jsme před lety o dítě, nevadí. Uděláme si další. Však 2 děti v tomhle světě je přece málo. Že by mohlo po porodu řvát, nevadí. Dáme mu trochu plynu a ono bude v klidu. Chodí venku šmejdi, co likvidují všechno, co vydává zvuk, nevadí. Budeme brát na výpravy kluka, který nechce chodit. Starší dcera, která by šla, tu necháme doma. Atd. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv musim pochválit originální námět, paradoxně nebyl delší úvod díky neustálýmu "tichu" z mýho pohledu uplně divácky vděčnej. Hororová část mě v kombinaci s námětem bavila dost, ale stále patří spíš do lepšího žánrovýho průměru. Nejvíc mě zklamal závěr (s otevřenym koncem bych se nějak smířil), jenže působil dojmem, že skončil před plánovanym finále (jakoby došly prachy a tvůrci si řekli "tak to ukončíme takhle"). Na druhou stranu je při pohledu na skromnej rozpočet (17 mega) potřeba uznat, že se toho podařilo na plátno i při komornějšim pojetí dostat fakt hodně. Kromě námětu je třeba dát velký plus za herecký výkony, atmosféru, hudbu nebo vizuál, za což společně se svkělym poměrem "cena / výkon" přihazuju čtvrtou hodně slabou hvězdu. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Lehce pod prumerem. Cekal jsem teda vic nez jenom genericky digitalni potvurky a ubrecenou rodinu. A ten finalni zaber, tak tim to uplne zabily a sebrali tomu jednu hvezdu. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skutočne originálnych nápadov je vo filmoch ako šafranu, o to viac si potom užijem keď sa niečo také urodí. Tichému miestu sa ale podarilo výbornú premisu skĺbiť so skvelým spracovaním a výbornými hercami. Potešilo ma, že i keď je film ohromný napínák je zároveň aj veľmi intímny, ďaleko prekračujúci škatuľku horroru smerom k psychologickej dráme. Dá sa namietať, že logicky by sa s takýmito potvorami ľudstvo dokázalo ľahko vysporiadať, alebo že bývať vo svete, kde vás každý zvuk môže zabiť na tichej farme nie je najchytrejší nápad, ale skvelý divácky zážitok mi to ani v najmenšom neskalilo. Badass záver jednoznačne ťahá hodnotenie na maximum. 9/10 ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, film hodný uznania aj vďaka svojej zaujímavej atmosfére stáleho ticha, kde sa rozpráva ticho, večeria ticho, aj spoločenské hry sa hrajú ticho. Potichu sa tu háda i hnevá a v tichosti sa rozplieta psychologická dráma o rodine, láske a sebaobetovaní. Celý film je výborne poskladaný rozumej zrežírovaný a ako bonbónik je tu vzťah ženy a muža, ktorý je skutočný a teda autentický. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Netreba premyslené dialógy a 100 miliónový rozpočet na to, aby film oslovil diváka. Stačí, ak sa skĺbi kvalitný scenár s atmosférou a Emily Blunt po boku Krasinskeho vás prikujú na hodinu a pol do sedadiel. Príbeh síce nie je úplne najoriginálnejší, miestami mi pripomínal Vojnu svetov a Cloverfield, ale výborne napísaná rodinná dráma s hororovým jadrom miestami doslova spôsobí mráz na chrbte. Jediné čo by som vytkol, bol prvoplánový koniec, ale keď pomyslím, že podľa úspechu filmu nás určite čaká druhý diel, možno budem ešte milo prekvapený, čím nás John Krasinsky prekvapí. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Co je největším problém tohoto filmu? Jednoznačně neúplný začátek, kdy jsme hozeni do děje bez nějakého většího vysvětlení. Sledujeme příběh rodiny v post-apokalyptickém světě bez nějakého úvodu či osvětlení situace, co se sakra ve světě děje, což mi dost vadilo. Navíc první půlhodina je zcela beze slov, takže se těžko ve filmu hledá nějaká hlubší odpověď. První půlhodinu jsem doslova protrpěl a uvažoval jsem, že to celé vypnu, protože jsem postrádal podstatu tohoto filmu. Poté se ale film hrozně zvedne a sledujeme příběh čtyřčlenné rodiny, kdy se dá atmosféra krájet – lovení, porod, hluchá dívka nevycházející se svým otcem. Každá postav má zajímavou zápletku. Ve finále se tak jedná o poměrně povedený horor, kterému vše kazí poněkud vlažný úvod. Herci zvládli vše na jedničku a i beze slov obstáli v těžké zkoušce, zvlášť Emily Blunt a John Krasinski. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horor s oblíbeným Johnem Krasinskim. Filmu bohužel podráží nohy nelogický scénář. A když píšu nelogický, myslím "takovej sled nesmyslů, nelogických rozhodnutí a berliček jsem už dlouho neviděl". Nejde se prostě ponořit do filmu, který je zasazen do světa, který ze stovek důvodů nemůže existovat. Není možné se nechat pohltit atmosférou, kde rozhodování postav se neřídí rozumem ale jde zcela proti proudu na ruku scénáři. Jenže v tom tkví ten problém. Kdyby se ten film řídil alespoň trošku dle rozumu, scénář by byl asi ve stylu "na zem se dostaly tři exempláře mimozemské rasy. Zabily pár desítek, stovek lidí, než průměrný Franta přišel na to, jak je zabít. A pak lidstvo žilo šťastně, než si samo zničilo planetu." ()

Perth 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to milosrdenství nemučit diváka příliš mnoha retardovanými dialogy. Sorry ale tohle si 70%nezaslouží ani s klapkama přes oči. SPOILER ALERT: tekutá kukuřice? random ječící geronti v lese? a ty lekačky dovedené do extrému kdy se rodinka mezi sebou straší chytáním za kotníky, chňapáním za rameno a wild bobry na střeše? (SERIOUSLY WTF?). KONEC SPOILERŮ Chtěl jsem přidat druhou hvězdu za lumbersexuála dokud jsem si neuvědomil že si to chlapec tak kreténsky napsal vlastně sám. Sorry ale když se budu chtít podívat na dobrý recent sci-fi mrknu radši znovu na Arrival nebo Annihilation. Pokud budu chtít vidět film který si dobře pohrává s naprostým tichém tak Vesmírnou Odyseu nebo Interstellar. Chci svých 90 minut života zpátky. ()

Barka88 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film o ničem. Emily Blunt mi zde jen potvrdila to, že je příšerná herečka už od té doby, kdy začala hrát, ovšem tady je ještě o něco horší, než na co jsem u ní zvyklá, takže mě vlastně docela překvapila. Tohle je první film, u kterého si až vyčítám, že jsem na něj šla do kina. Nedalo mi to vůbec nic, emoce nula, zábava nula, strach nula. Jediné slovo, které mě napadá ve spojení s tímto filmem je: zbytečný! Vážně se vždy snažím na všem špatném najít alespoň jednu kladnou věc, bohužel tady nedokážu kladně ohodnotit vůbec nic. Vlastně ano, námět je super, dokud nepřišel výsledek. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Tak s týmto sa John Krasinski vyhral do puntíku. Pekne vystavaná dráma, kde sú „ ľakačky " vyladené výborne a na rozdiel od iných filmov, podobného typu, to nemá prepálenú stopáž. Scény medzi Johnom a Emily pôsobia veľmi pekne a je zrejmé, že tu sa nemusíme na prvom mieste rozprávať ani tak o hereckom kumšte ako o chémií medzi manželmi. Prevedenie, herci, atmosféra, hudba na jednotku. 90 %. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jak často zmiňuju, vylekám se poměrně snadno, tady se mi to ale nestalo ani jednou. To bych ale i rád překousnul, protože tady nebylo úmyslem natočit lekací film a navíc je to jinak hodně originální a v lecčem inovativně dobře natočený thriller. Co ale nepřekousnu určitě je pro mě ta zcela nepochopitelná scénáristická sebevražda, kdy je film postavený na nějakých základech s určitými pravidly a ty následně zcela ignorujete takovým způsobem, že to snad ani nejde slušně okomentovat. Zatímco u Bird Boxu jsem psal, že by se hodil sequel, tak tady by mě tak celkem zajímal prequel... ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo kurva co ?? Těšil jsem se, že si večer pustím horor v červenejch číslech a dostal jsem tak leda nadhodnocenou megakokotinu. Sto lidí, sto chutí, ale jak tohle může někdo ohodnotit pěti hvězdama ? Tolik sraček v devadesáti minutách nedostanete ani když spadnete do jímky s hovnama. Jacýsi mutanti, kteří museli vzniknout incestem mezi vetřelcema slyšej i trávu růst a zabíjej na počkání všechno, co vydává zvuk. Proto taky hlavní hrdina, hlava rodiny, nejchytřejší na zeměkouli, díky kterýmu jeho rodina přežívá a zná nejrůznější fígle, naštěká své staré do boudy, protože malý děcko přece vůbec neřve. Ještě že aspoň při té souloži drželi hubu, jinak by se nemohl uskutečnit domácí porod a nasadit děcku respirátor na tlamu, aby neřvalo. Ty vole...odpady moc nedávám, ale tohle byl silnej tabák. A prej pokračování ? S tím běžte do prdele, kde už tenhle film mám. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Podobně jako POMO mám problém s pokulhávající logikou filmu. Kromě toho očividného mi třeba nešlo do hlavy, jak "mimozemštané" (nebo co to vůbec bylo) kteří jsou absolutně slepí, jsou schopni se bez potíží pohybovat velkou rychlostí aniž by do nečeho naráželi. Dávalo by smysl, kdyby měli schopnost ocholokace jako třeba netopýři. To by ale vlastně na určitou vzdálenost normálně "viděli" a byli by schopni najít i tiše se pohybujicí kořist. Nicméně napětí mi nepřišlo přirozené, jejich vzezření samoúčelné, a když už to někam konečně začalo směřovat, tak byl konec. Slabší 3. ()

Porp 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že taká slepá potvora bude skôr korisťou ako lovcom. Nastražím cinkátko, natiahnem šnúrku, schovám sa v kríčkoch a keď príde snoriť, už len namierim moju starú dobrú poľovnícku opakovačku kalibru .243 Winchester a stlačím spúšť. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Mam prilis otazek a zadnou odpoved. Postapo horror, kterej vas prenese nekam, kam by se realne lidstvo nemohlo dostat. Alespon tedy ne dokud je tu Trump a (ne)legalni drzeni zbrani. Ten dramatickej konec ala rozmrdam je s pumpovackou mi vycaroval usmev na tvari. Presto mi to lehce smrdi vykradackou ze Znameni (M. Night Shyamalan). ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama