Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Ronyk7 odpad!

všechny recenze uživatele

90 min dementy nenapadne vystřelit z brokovnice. De zachraňovat děti, brokovnicu nechá doma, nechá se zabit a pak ženská vystřelí, tím zabije nezničitelnýho emzáka a je konec. Debilnější scénář sem snad neviděl. TOTAL DEMENCE. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn horor. Keďže postavy tam hovoria minimálne, tak vás vie vystrašiť takmer každý zvuk. Trocha mi tam však chýba nejaká zmienka o pôvode tých bytostí a celkovo aj nejaké lepšie priblíženie toho, že ako vlastne postavy prežívajú takú dlhú dobu. Inak je to v pohode. 90 minút napätia. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Film, který se nedalo přeslechnout. Velice originální atmosférický experiment založený na situaci, kde se sebemenší zvuk trestá smrtí. Velice stručný úvod se neobtěžuje s vysvětlováním, co se zemi vlastně stalo, nebo kdo jsou oni tajemní zabijáci, protože o tom Tiché místo rozhodně není. Tísnivé tiché prostředí využívají tvůrci nápaditě a zároveň pro diváka v teple domova atraktivně. Ve filmu se objevuje několik zajímavých situací, které jsem jinde neviděl (a nemyslím si, že jsem toho viděl nějak málo). Samotný porod, kdy je divákovi jasné, že sebetišší křik novorozence přivodí katastrofu, je velice dobře zpracovaný. Filmu se samozřejmě musí přiznat klasická hororová klišé, ať už jde o blikačky, nebo odlákání netvora na poslední chvíli nezávisle na sobě. Také závěr (po otcově oběti) je do jisté míry kýčovitý, zcela překvapivě mě to ani nevadí. Pro někoho je možná nepravděpodobné, že za celou dobu své existence nepřišlo lidstvo na takové efektivní řešení boje proti slepým zrůdičkám, ale já se ve filmu nekoukal na lidstvo ale na zoufalou rodinu ve světě bez lidí. Z filmu mám tedy dobrý pocit a případné pokračování mne zajímá. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Čisto atmosferická záležitosť. V podstate žiadne lakačky a minimum akcie. Napriek absencii podrobného oboznámenia diváka o čo tam do rici idze a nutnosti sledovať každý detail v novinových titulkoch aby ste získali aké také info, film rozhodne má svoje čaro. Som zvedavý akým smerom sa vydá pokračovanie. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Tento němý film mě dostával místy do těžké depky! Kruté vhozeni do rozjetého děje, bez jasného vysvětlení proč se tak děje.  Začátek je v pomalém tempu což v kombinaci ticha těžce uspává. Místy uklidňující hudba. Postapokalyptické zklamání. Nic pro mě.  6/10 ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, to co bylo v traileru to jsem i dostal! Bezva nápad, s nestvůrkama co mají citlivý sluch a vyhladili skoro celou planetu. Sledujeme jednu rodinku, jak se vypořádává s tichem a snaží se žít "normálně". Pěkné hrátky se zvukem a obrazem čím míň slov je v tomto filmu, tím víc mu to prospělo. Jen bohužel nepochopim, proč si museli udělat další dítě... Holt logiku trochu stranou, ale to napětí a atmosféra na jedničku! Jedna scéna co nezapomenu (hřebík, to bolelo i mě :) 7,5/10 ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Originální zápletku aby člověk v moderním hororu pohledal. Přesto se v tomto ohledu Tiché místo pochlapilo a přišlo s něčím novým. A i přes z toho vzniklé logické trhance film působí dobře a funguje tak, jak má. Tvůrci si krásně pohráli s jakýmkoliv zvukem, který divák automaticky vnímá jako ohrožení a dokáže se tak dokonale vcítit do stavu strachu zdejších postav. Člověk se až diví kolik toho film dokáže říct s naprostým minimem textu. Atmosférou postapokalyptické budoucnosti mi film lehce připomněl Last of Us, kde se v určitých pasážích ticho k přežití také vyžaduje (plus ten Krasinskiho výbornej plnovous). Až na těch pár logických mezer jako například rozhodnutí, že si v této době pár uplete dalšího sviště do party, potvory, co slyší na kilometry, ale nedokáží slyšet bušení srdce či dýchání osoby vzdálené dva metry a občasnou nudu, kvůli... no, prostě... tichu, je to svěží indie horor, který určitě dokáže zaujmout. 80% ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Úprimne, mam obrovskú chuť dať 2* s tým, že si tu poriadne zanadávam, ale za vcelku štýlový záver idem vyššie. Je fajn, ze tu máme skvelý napad, peknú príšerku, množstvo napätia a dej, ktorý ani na chvíľu nenudí, ale čo z toho keď je to vo výsledku iba 90 minútový festival HLUPOSTÍ a debilného chovania. Tých scén, kde si klepete na čelo je totiž až nepekne veľa... ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Horor v tomto případě nespočívá primárně v obsahu, ale ve formě. Krajně iritující umělá a podivná pantomima bez děje a smyslu, navíc snad s nejodpudivější holčičkou v dějinách filmu. Na to se opravdu nedá koukat. Pokud by všichni stáli nehnutě na místě a jen čuměli tupě do kamery, vyšlo by to tak zhruba nastejno .. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Tiché místo je překrásný důkaz toho, že když se chce, tak ta originalita se vždycky najde, ovšem za cenu nelogičnosti. Jedná se sice spíše o takové post-apo drama, než full-on horror, ale to filmu velmi rádi odpustíte, jelikož je prošpikován velmi hutnou atmosférou a vynikajícími výkony, jenž jsou řízeny vybroušenou režií Johna Krasinskiho. Ono celkově má Krasinski cit pro vytvoření nezapomenutelného zážitku, evokující nedávný a skvělý 10 Cloverfield Lane. V půli se sice přiřítí balík v podobě ohýbání nastavených reálií a závěr působí trošku směšně (hlavně tedy poslední záběr!), nicméně celkový pocit z filmu to nijak zvlášť nekazí. Ve výsledku slušných 75% . ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

S hodnotením tohto filmu mám trochu problém. Na jednej strane je tu úvodná scéna, ktorá je výborná a pôsobila na mňa až postapokalipticky, potom 40 minút komornej drámy, kde sa takmer nič nedeje, iba sú všetci ticho aby prežili. No práve táto časť sa mi asi páčila viac. Je to dráma, je to o rodine, o láske k rodine, o snahe zabezpečiť bezpečie a prežitie rodiny, o vzťahoch, o ťažkých životných podmienkach a niekto by v tom mohol nájsť aj metaforu na skutočný život. Na druhej strane to pravé vzrúšo začína presne v polovici, kedy sa rodinná psychodráma mení na thriller. Bol som rád, že sa konečne niečo deje a Emily Blunt si to teda v tomto filme zlízla. Toľko stresu, že som čakal, že aj potratí. No práve v tejto druhej časti bolo pre mňa veľa nelogiky. Zdalo sa, ako keby všetci všetko vedeli o netvoroch (okrem toho, ako ich zabiť), no nič z toho film nepovie divákovi. Snažili sa ich nejako zabiť v minulosti? Armáda? Týka sa to jedného miesta, mesta, štátu? Ako je možné, že keď nevidia, vedia v prvej polovici filmu tak presne zabíjať, takmer v sekunde a v druhej sa prechádzajú, rozhliadajú, míňajú prekážky aj keď je absolútne ticho, idú presne za osobou, napriek tomu, že tá je ticho a v minulosti ticho znamenalo bezpečie? Ako je možné, že chôdza ich vôbec nepriláka keď majú taký dobrý sluch, ešte navyše vzhľadom na to, že ich nikde nie je vidieť, ale akonáhle vy vykríknete, sú hneď u vás a pritom nebežia až tak rýchlo? Takýchto nelogickostí je tu dosť a to strhlo moje hodnotenie na 3*. Inak mierne nadpriemerné napätie, z ktorého môže mraziť iba Abottovcov (najviac Emily), atmosféra najmä v prvej polovici veľmi slušná a horor to teda nie je žiadny. Ešte aj tie príšery vyzerajú nejako povedome. A ten koniec úplne patetický. 7/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

John Krasinski je talent. Sebral svou ženu, kterou bych mu rád přebral, a natočil.. co vlastně? Postapokaliptický nebo apokaliptický film? Lidstvo je každopádně v háji a zbytky žijí tak nějak jak jen to jde. Můžeme být hnidopichové a brblat nad logickými nesmysly. A nebo, což je můj případ, přijmete pravidla hry a necháte se vtáhnout. Já jsem toho nelitoval. Skvělý postavy, z Johna Krasinského, který si střihl i hlavní roli, jsem byl vyloženě nadšený, hutná atmosféra a silný sociální přesah s velkým důrazem na rodinu. I když se dá pointa odhadnout poměrně brzy, poslední záběr mě jen utvrdil, že bych si v tomhle světě klidně dal ne dvě hodiny, ale několik řad seriálu. Johne, vem ženu a natoč pokračování. ()

jan008 

všechny recenze uživatele

Nemám rád lekačky. V tomhle jich bylo hodně. Mezi nimi byla prázdná a tichá místa. A když pak do naprostého ticha se zahřměním plácla zakrvavená ruka na sklo, věděl jsem, že dám dvě hvězdičky. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba si to pouštět den po tom, co jsem viděl legendární Osvícení, ale tak nudné, nesympatické a pitomoučké postavy v hororu jsem už hodně dlouho neviděl. Nudný film, který má jenom pár světlých pasáží, jinak se ale doslova jedná o úplné "ticho". To jsem se zase k něčemu vyhypoval. Ani vzhled těch monster mi nepřišel originální (Stranger Things), nakonec teda akorát zbyl nevyužitý potenciál tohoto snímku. Škoda. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Pozor, mierny spoliler: "Hmm, sú strašne rýchli a nepriestrelní, ale riadia sa výlučne extrémne citlivým sluchom, tak čo keby sme ich skúsili trafiť niečim sonickým," povedal... vôbec nikto. Nevraviac o tom, že neviem aký "armor" by bol potrebný na to, aby ich dnešné zbrane nerozstrieľali na fašírku. Takéto chyby v logike mi väčšinou vadia veľmi, v tejto výborne namiešanej, silno atmosferickej "nemej" žánrovke vadili len tak stredne, až málo. Takže spokojné 3 hviezdy. A hlavne ticho! ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama