Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na první pohled takový jednoduchý horor, kde jednoznačně největším lákadlem je samotný námět, tedy jakýsi postapokalyptický svět, který ovládly mimozemské potvůrky a doslova zničí vše, co vydá jakýkoli zvuk. Už z námětu je patrné, že atmosféra bude mimořádně stísněná, temná a děsivá. Snímek pochopitelně není moc založen na dialozích, vynikají tak především výkony hlavních představitelů, divák má možnost sledovat jejich chování, snahu o přežití a ochranu všech členů rodiny. Díky rozumné stopáži film docela rychle uteče, moc nenudí, na druhou stranu hned od začátku si nelze nevšimnout jistých scénáristických chyb. Celkově tohle "rodinné drama" hodnotím kladně, líbilo se mi napětí, herecké výkony, ale i vizuál mimozemských potvůrek, nicméně celkový dojem mi kazí již zmíněné logické mezery a svým způsobem i jednoduchost příběhu. 7/10. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pěkná, neotřelá žánrovka, vhodná pro herce s narušenou pamětí či zálibou v marihuaně nebo pro vysloužilé mimy, protože již ze své podstaty filmu není nutné se učit příliš textu. Rovněž dabing celého filmu byl sfouknutý asi celkem rychle ... Tiché místo je sice logicky děravé jako cedník, nicméně efektní a držící napětí po celou svou délku. Emily Blunt mám rád a zde opět ukázala, že oprávněně. Její oční výrazivo je opravdu excelentní. Příjemný film s jedním z nejúdernějších konců, co jsem v poslední době viděl ... ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, líbil se mi nápad a mělo to spád, když jsem to poprvé viděl v telce tak jsem opravdu koukal, že dávali po delší době zas něco kvalitního. Je pravda, že tam nebylo víceméně nic vysvětleno o emzácích a tím víc člověk nevěděl, co od nich čekat, atmosféra byla na jedničku, za mne fakt super. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Originální námět a zpracování, které po logické stránce hapruje od samého začátku a klišé střídá klišé, přesto skvělá podívaná. ()

Zikus 

všechny recenze uživatele

Naprostá srágora překypující nelogičnostmi. Navíc postrádající sympatické herce- ta hluchá byla vyloženě na pěst a vůbec mi v tom filmu chybělo cokoli, co by mě nějak zaujalo. Zkrátka naprostá prázdnota bez příběhu. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Do nebe bych to asi nevychvalovat a jakožto "strašidelné" či dokonce "mrazivé" bych to teda rozhodně neoznačil, ale jinak, jako lehčí a celkem i originální thriller to bylo fajn. Snímek vše sází na napětí, o kterém se všude kolem básní, ale upřímně, já tu žádnou vyhrocenou scénu neobjevil a v podstatě nejlepší scéna padla již v traileru. Na druhou stranu musím vyzdvihnout vizuální a audiovizuální stránku která je skvěle propracovaná a dává nám potřebnou atmosfér. Emily Blunt je zde skvělá, o tom žádná a i tady dokazuje, že je to herečka schopná se přizpůsobit jakémukoliv žánru. PS: plakát vypadá fakt krutopřísně. Hodnocení: PROPERLY RATED 6.9/10 ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nic nového v žánru emzáckýho horroru, ale vážně je to dobrý film. Vzal si to nejlepší ze známých blockbusterů a vytvořil skvělé napětí, kdy do ticha filmu v kinech vadil i popcorn. Skvělí herci! P.S. POMO má výjimečně trochu pravdu. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený hororový thriller.  Sledujeme rodinku Abbottových, která se snaží nějak přežít v mrtvém světě. Ve světě, ve  kterém stačí jedna chyba a je po vás. Špatně šlápnout, neočekávaně vykřiknout nebo prostě  udělat ne příliš hlasitý zvuk a neznámé monstrum, s vysoce vyvinutým sluchem, vás okamžitě uslyší a na místě zabije. Možná, že jsem čekal ještě vetší nálož lekacích a děsivých scén, ale i tak má film pořádně hutnou atmosféru, která dokáže bezpochyby diváka uspokojit. Alespoň u mě to dostatečně fungovalo. Přeci jen takový originální snímek, v němž hraje největší roli zvuk, se nevidí každý den.  Je sice pravda, že některé momenty nedávají úplně logiku, na druhou stranu napětí se pomocí  ticha buduje velmi zdařile.  Ústřední manželské duo v podání Emily Blunt a samotného režiséra Johna Krasinskiho relativně funguje, stejně tak, jak se snaží ze všech sil ochránit své děti.  Navíc, když čekají příchod dalšího potomka, což samozřejmě působí trochu podivně, ale ve výsledku to přidává na atraktivitě filmu. Tak otevřený konec jsem sice nečekal, ale aspoň se můžu rovnou podívat na druhý díl. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Skvelý napínavý thriller, od začiatku až do konca. J. Krasinsky sa rozhodol, že natočí tento film. Veľmi dobre využil zvuk a hlavne nápad, že postavy musia byť potichu inak ich niečo dostane. Film má veľmi dobré ozvučenie hlavne na miestach, kde normálne filmy nedávajú až taký dôraz. Tiež veľmi dobre je využitý nápad s hluchým dievčaťom a značkovej reči. Aj napriek minimálnym dialógom, teda hovorenym slovom. Tak sú tu pekne vykreslené všetky emócie. Koniec filmu je tiež veľmi zaujímavý. Je tu pár pekných zvratov, ktoré aspoň, keď som v 2018 odchádzal z kina vôbec nečakal. Charakteristika postáv je napísaná veľmi dobre. Čo sa týka záporákou, tak máme tu nejaké základné informácie a to aj bohate stačí. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nenudila. A ten konec to fakt zabil :D Za mě naprostá ztráta času. Ani nemám nic pěkného, co bych řekla. Nechápu, kde to vzalo tolik procent, ale vlastně se nedivím, v tomhle jsem šla vždy tak trochu "proti proudu" :) ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak ,tohle bylo opravdu tiché místo .Ve filmu se moc nemluví snad jen občas .Film má dobře propracované záběry .Jako horor dobré .Emily Blunt dobrá herečka .Režisér nám naservíroval dobrej film.80% ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu tady ty příšerně nudně dlouhý komenty! Za mě dneska v bijaku brutální zážitek, strašná pecka, rozhodně KINOFILM!, emzaci nádherně hnusný, atmoska famoza, Emily dokonalá... Takze unikátních 90%!!!! Jinak dnešní premiéra, nás v kině 10!!!! lidi, a na jakoukoli českou blitku plný kino... To je česká kulturní úroveň 👎👎👎👎👎👎 ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Atmosféra v plném (AVŠAK TICHÉM) kinosále nelze nahradit. Když bylo ticho, tak bylo ticho. A to za to stálo! Emoce hrály na všechny strany. Chvílemi jsem si připadala někde mezi nimi v poli, taaakhle maličká a vyklepaná tak moc, že už se nikdy nepohnu z místa. Kino CinemaCity Ostrava 13/05/2018│2D originální znění ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Vlastně příliš není o čem psát. Celý film je postavený na jednom originálním nápadu, ze kterého těží od začátku do konce. To ostatní jen více či méně klišovitě vyplňuje ticho před bouří a po ní. Napětí i atmosféra šlapou na jedničku (i když o logice/uvěřitelnosti by se dalo místy silně polemizovat), ale jak už je v rámci žánru tradicí, příliš se nepovedl závěr. Na nějaký fakt libový marně čekám snad od dob Blair Witch... 74% ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Z náhodné návštěvy kinosálu se nakonec stalo příjemné překvapení. Už dlouho jsem nebyl u fimu tak napnutý a nervózní jako u prvních 2/3 tohoto snímku. Efekt úplného ticha funguje dokonale. Když se po čtvrt hodině ozve první hlasitější zvuk, tak se vám hned zrychlí tep. Skoro mi to připomíná horory z 80tých let. Nejde o hrozivá jatka, ale o skvělou atmosféru, která bohužel v druhé polovině Quit place mizí. Škoda, že se Krasinski nedržel hesla, podle kterého se člověk nejvíce bojí toho, co nevidí. První hodina je mistrovské dílo. Zbytek pouze bezduchá akce, po které poslední generace diváků tolik touží ... 85% ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Taky jsem přemejšlel, kde brala rodina elektřinu.. A je divný, že právě tahle šikovná čtyřka přišla na celkem jednoduchý způsob, jak ty potvory zabít, až po x letech. Byli jsme dost napnutí už od začátku, scény ve sklepení mi trochu připomněly Válku světů. Spojení Emily Blunt, Johna Krasinskiho a jejich dětí prostě fungovalo. Svým způsobem se jednalo o dost originální sci-fi thriller, ve kterém se moc nemluvilo. Ale vůbec to nebylo na škodu. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Těch monster a všelijakých dalších havětí je tu až přespříliš. Tohle byl jednoznačně odfláknutý příběh a navíc hrozně předvídatelný děj. Mám pocit, že tady chyběla právě ta komunikace mezi postavami a tím, že se nesmí vydat ani hlásku kvůli bubákovi nahoře to jaksi šlo do kopru. Tady se mě ani nezatajil dech, natož abych cítil i nějaké mrazení v zádech. Upříměn to celé pojetí filmu, jsem nedokážu doocenit a navíc mě tohle vůbec ale vůbec nechytlo za srdce. Strašná volovina a jedna hvězda za Emily Blunt. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama