Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

misar3 

všechny recenze uživatele

Senzační opening, ale zhruba po hodině vám už fakt začne lést na nervy, jak málo se tu mluví... Jinak dobrý nápad a solidní zpracování. ()

error17 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení už dlouho jsem se v kině tak necítil a neměl opravdu strach jak u tohoto filmu. Možná předvídatelný konec ale i tak mi to nevadí a film jsem si užil. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Oceňuju ten nápad a že se tvůrci nebáli takovýho zpracování. Když jsem o tomhle filmu slyšel poprvý, nevím proč ale okamžitě mě napadlo, že půjde o nějaký démony nebo duchy, který budou terorizovat spokojenou rodinku ve velkým baráku a s tím jsem taky na ten film koukal. No byl jsem dost překvapenej, když místo bubáků nastoupily příšerky s citivým sluchem, ale příjemně překvapenej. Nevadilo mi to, ale pravda je, že ty příšery nemusely bejt ukázaný tak často a v plný parádě, přece jen trochu toho tajemna je působivější. Co ale nejde odpeřít, je napětí, tenhle film ho má na rozdávání plus hutná strašidelná atmosféra k tomu a výsledkem je parádní hororová jednohubka. Dalo by se najít pár doočíbijících chyb, ale srát na to. Tohle by se mělo vychutnat pěkně po tmě a s ohuleným soundem. Velmi sympatickej horor. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočený novodobý horor, ktorý sa po dlhej dobe nebojím niekomu doporučiť, pretože to má v podstate všetko, čo má mať. Príšery sú naozaj veľmi pekné aj keď na plátne vyzerajú nejako divne. Herecké obsadenie je dobré, ale jediné čo ma tam serie je to dievča, ktoré má neskutočne celý film iritovalo. Má to veľa inteligentných nápadov, ktoré sa len tak v nejakom filme nevidia. Niektoré scény sú natočené dychberúco. Už len stačilo viac dopilovať ten koniec a som na 100% spokojný. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajimavej nápad natočit film..kde se skoro nemluví.. zvuků taky nic moc..a když nedej bože uděláš sebemenší rámus...taaaaaak tadaaa ..pan nestvurovetrelec je tam coby dup... a docela se i povedl.. nejni to špatný... ale více lidí = více mrtvol by tomu neuškodilo..takhle to je komorní dramo... 70% rozhodně mě to překvapilo ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který končí přesně v momentě, ve kterém by měl. To ale nemění nic na tom, že je to artově pojaté béčko a já se vlastně celou dobu nudil, protože jsem o ty dotyčné strach neměl, asi tím, že o nich nic nevím. Jako stylistické cvičení ok. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Takový horor se dnes jen tak nevidí! Mnoho hororů je dnes postaveno na brutalitě a lekačkách. Čím víc takových filmů vidíte, tím spíše vás ale ta krev a vnitřnosti přestanou znechucovat. Občas se ale místo tohoto ohraného konceptu objeví něco speciálního. Tiché místo nejen buduje atmosféru, na které by si měl podle mě správný horor zakládat, ale přichází i s originálním nápadem, jenž vyplývá už z názvu. Ve filmu jsou, pokud se nepletu, pouze dva dialogy. Jinak se postavy dorozumívají jen gesty a znakovou řečí. Herecké výkony jsou úžasné a postavy díky tomu uvěřitelné. Film je je doprovázen skvělou hudbou či naprostým tichem. Celé vás to opravdu pohltí a sebemenší zvuk ve vašem okolí vám může způsobit pěkný šok. Rozhodně se jedná o nezapomenutelný kinematografický zážitek a já mohu film s klidným srdcem doporučit. ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to aké braky sa poslednú dobu točia, Tiché miesto je tohtoročným príjemným prekvapením. Neprináša síce nič prevratné, ale svojou formou budovania napätia na tichu a zároveň celkom dobre spracovanými nevyspytateľnými situáciami, si určite zaslúži minimálne pochvalu. Jasné, pri trocha zamyslení nad nejakými detailami je scenár pekne deravý, no Tiché miesto nie je film logiky ale atmosféry a pri svojej dostačujúcej minutáži som sa slušne bavil. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

A quiet place je kvalitní horor s originálními prvky. Režisérovi se pakovaně daří budovat napětí a herci předvádí slušné výkony. Občas habruje logika, ale blbý to taky není. ()

wee_n 

všechny recenze uživatele

Já teda koukám, že spoustu úplně negativních komentářů má stejné hodnocení, jako já, ale mně se to až tak špatné nezdálo. Nápad byl určitě super, o tom žádná, ale na druhou stranu - děj byl strašně snadno předvídatelný. A určitě bych to tedy nezařazovala do žánru horror. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Tiché miesto by som asi hororom nenazval, pretože tam príliš tých desivých scén nebolo a hoci sa jedná o vydarené scifi nie je to presne môj top žáner. Ticho v prvej polovici filmu celkom funguje a diváka drží v napätí ale akonáhle sa tam príšerky začnú objavovať častejšie úplne sa zneguje úvodné ticho filmu. Chýbalo mi nejaké bližšie vysvetlenie a otvorené závery z duše neznášam - hoci asi prišli na to že hluk im vadí preto, lebo ich zabíja, mohli sa s tým ešte pohrať a priniesť nejakú krvavú vyvražďovaciu scénu....., takže za mňa 3* ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Filmová poviedka: postavy sa nevyvíjajú, dej je krátky, ale zato úderný a od druhej polovice som sedel na špičkách a má to vypointovaný záver. Určite by som prijal pokračovanie, kde tento koncept nejako rozvinú, lebo nejaké logické chybky sa tam našli, ale to by sme tu potom nemali dobré filmy :) ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu bylo už asi vše řečeno. Bylo řečeno, že je to horor, který sází na ticho (a funguje to). Bylo řečeno, že celý svět je detailně propracovaný, a přesto se tam dá najít pár nelogičností. A bylo řečeno i to, že to vlastně nevadí, protože tento horor sází hlavně na hustou atmosféru, za kterou by se nemusel stydět ani sám King. Co řečeno ale nebylo je to, že je to perfektně provedené. Jim Halpert, vtipálek z The Office, udělal jeden z nejpromyšlenějších hororů vůbec. Povedlo se mu vytvořit zábavný film, kde se téměř nemluví, v určitých částech filmu nejsou VŮBEC žádné zvuky, žádná hudba. A potom se začne mluvit, začne se křičet. A to je ten moment, kdy to napětí, které se celou dobu budovalo dosáhne vrcholu a vy nebudete moct odtrhnout oči od obrazovky. Hodina a půl uteče jako nic, a za to všechno můžeme děkovat tomuto režisérovi, který ukazuje, že i přes svou komediální povahu dokáže udělat takovouhle precizní věc. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Tiché místo je hodně tichý film, u kterého jsem někde do půlky tiše trpěl nudou, a někde od půlky tiše trpěl hrůzou míchanou s pocitem, že jsem ohluchnul. No a samozřejmě napětím. Toho tam je taky docela dost. Brr.. Super filmařina, na malém prostoru, s pár herci a dvěmi třemi oškliváky, se povedlo vytvořit hodně hustý napínavo. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama