Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Homerking 

všechny recenze uživatele

Příběh se točí kolem rodiny Abbottových kteří se ukrývají na odlehlém statku a žijí zde v absolutní tichosti. Proč ? Protože po zemi se potulují vraždící bestie s extrémně citlivým sluchem takže i nepatrný zvuk může znamenat smrt. Naše rodinka se dokázala na takový život adaptovat, má však jiný problém v podobě mimina které se má už brzy narodit (vysvětli novoreznci ať drží hubu). Originální "tichý" survival horor který výborně funguje i s absencí zvuku ale nečekejte žádný "krvavý jatka", Quiet Place pracuje především s napínavou atmosférou. Ještě zmíňím výborné herecké výkony a solidně vypadající nestvůry. Jediné co bych vytknul je spousta nelogických momentů. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné Sci-fi. Velmi napínavé okamžiky, ale... Celkově mi to vlastně přišlo o ničem, stále jsem čekal, co se z toho vyvrbí a vlastně stále čekám. Evidentně tedy na část dvě - ještě jsem neviděl. Fajn mi přišlo, že se nic extra nevysvětluje a hned se skočí do děje. Perfektní zvuk. Takový pěkně natočený rodinný survival.  68% ()

Lyx 

všechny recenze uživatele

Bravo. Krasinski sa s týmto dielom vážne vyznamenal. Nielenže mal tento film neskutočne dobré herecké výkony, scenár či réžiu (Krasinski je multitalent), ale aj skvelý a hlboký príbeh. Toto bol filmový zážitok a viac sa o tom povedať nedá. Nie je to dokonalné, sú tam plot holes, ktoré jednoducho náročnejšiemu divákovi vadia. Ale je to proste niečo, čo by malo byť na vašom zozname pozretých filmov. Moje hodnotenie: 85% ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Nejsem divák těchhle věcí, ale musím říct, že tohle bylo udělaný tak akorát. Kromě různých dalších věcí se mi líbil ten ostrý předěl nudy a hrůzy někde v před koncem první půlky, hlavní nápad o tichu je boží a Blunt taky. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Nenahneval by som sa, keby to bola ďalšia "cloverfieldovka" a taký pocit som z toho aj mal. Uťahanejší začiatok, ale potom to už nabralo otáčky. Premýšľam ale, či sa to dá pozrieť viackrát. ()

Lkn 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. U několika scén měla přítelkyně tendenci mi promáčknout ruku, takže lekací scény plnili účel. A ani není vůbec škoda toho konce filmu, že to Lee nepřežil.. Ale co se musí nechat byli tiché scény. Takhle tichý film jsem v kině nikdy neviděl. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Začátek byl zajímavý, střed velmi napínavý, na konci jsem si nemohla odpustit "co? to byla ale blbost". Docela originální nápad, dobré zpracování, ohraná monstra, prostě scénář maličko pokulhal. ()

honzia 

všechny recenze uživatele

Wau, očekával jsem horor a samou lekačku, ale tohle je lepší -> TICHO TICHO TICHO vytváří skvělou atmosféru, která je rušená jen chroupáním popcornu a srkáním pití okolo sedících lidí. Skvělý námět a zase trošičku jinačí potvory. Je tam dost takových drobnějších nesrovnalostí - jednou se utíkají schovat, podruhé nemuseli? ale ten film je celkově dobře udělaný, vše funguje a uplyne dřív než se stačí člověk podívat na hodinky. Mě to bavilo dosti. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Byl jsem od začátků k filmů otevřený a rozhodnutí jít do kina mně nakonec strhli dechberoucí recenze a hodnocení zde. Především tenhle film, není horor, ale drama s prvky hororů.Klasický nízkorozpočtový komerční trhák, kterých po úspěchu filmů: Uteč, uvidíme v příštích letech velmi mnoho. Film je primárně orientovaný na třicátníky s malými dětmi, což je jasně čitelné s traileru. Tenhle typ filmů, tady už byl v mnoha podobách ( monsta cítí čerstvou krev, monsta cítí váš strach ap. ). Film postavený na boji o vlastní přežití a přežití svojí rodiny musí vždy stát silně na LOGICE !!! Což v tomhle tenhle film totálně propadá ve všech ohledech. Každý člověk i s průměrnou inteligenci, který se zamyslí a představí si to, uzná, že bytost jejichž hlavním smyslem je sluch, není rozhodně ve výhodě, ale je to fatální slabina, která se dá lehce využít. Hned v kině jsem během sledování vymyslel pět způsobů, jak navždy tuto situaci vyřešit. 1 - seženu si létajícího drona, přidělám k němu silný reproduktor ( monstra se k němu nedostanou ) a budu navádět monstra ke srázům, k minám ap.. 2 - vyberu si opuštěný dům, seženů si několik plazmových silných televizi nebo repro soustav, obložím jimi dům a do všech pustím stejný zvuk např: tekoucí vodu. Za dny, týdny, měsíce si monstra na tento zvuk zvyknou a zvuk odbourají a jak se tohle stane, tak taková oblast pro ně začne být nevyditelná stejně jako oblast, kolem tekoucí řeky, potom se do takového domů nastěhuji. 3 - vyberů si místo u vody, nejlépe uprostřed vody se silným přírodním zvukem, nebo naopak oblast, bez bariér např pustina s rozhledem ( i tám se dá sehnat potrava i voda ! ). a je jich o mnoho více... Film, který je primárně postavený na rodině a ochraně děti pře smrti, je naprosto ubohý v myšlence, když budu dítěti, které bude mít 5 let a řeknu mu, tohle nezapínej, jinak umřeš a odejdů od něj pryč a budu čekat, že dítě samozřejmě pochopí co je vlastní sebezáchova a jistá smrt, před tím hrát si z hračkou a objevovat nové, tak je naprostý ignorant a blb... Stejně jako , když zaviním smrt vlastního dítěte, díky své vlastní neschopnosti, v naprosto bezvýchodné situaci s nejasnou budoucnosti, tak rozhodně neudělám to, že porodím další, kterého nemůžu zajistit bezpečí.. UBOHOST!!! Opravdu nerozumím lidem, kteří tomuhle dají pět hvězd, protože nechápů kolik hvězd dají skutečně dobrému filmů. Tenhle film patří do imaginární dimenze, kde když přijdete do kina, vzadu na krku vypnete páčku myšlení a film si naplno užijete. Jediného zvuku, kterého se bojím je, že uslyším lidský hlas oznamující pokračování. To by mohlo být opravdu nebezpečné... ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Pár poznatků na úvod: 1) Já bych v tomhle světě nepřežila víc než pár hodin. Zeptejte se přítele. Neustále mi něco padá z rukou. 2) Herci si tenhle film museli užít. Už jenom proto, že jim odpadlo šprtání se scénáře. 3) To by v tom byl čert, aby ve filmu takového typu nechyběla kukuřice. (Mimochodem: Kde se tam vzala? Oni ji asi nezaseli, že...?) Znamení. Interstellar. Pěstují ti Američané vůbec něco jiného? No jo, já vím, bloudění v bramborách nebo v pšenici by nebylo tak dramatické. Ale teď vážně. Film má výbornou tichou a tísnivou atmosféru. Je svižný a má dobré tempo a stopáž. Vyzařují z něj tak nějak naděj s beznadějí dohromady. Zajímavé je použití znakové řeči, jako hlavního komunikačního prostředku. Taky jsem si nevšimla, že by se postavy oslovovaly jmény, která jsou uvedena v titulcích. Monstra jsou dostatečně tajemná a hrůzostrašná. Ale jedna velká nelogičnost ve scénáři, která sice má být gradačním prvkem, ale... Jako vážně? Těhotná v téhle situaci? Ještě kdyby byli sami dva. Ale s kupou dalších dětí za zády, za které nesou zodpovědnost? Nedovedu si představit žádnou ženu, která by do tohohle šla. A netvrďte mi, že neměla na výběr :) ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, vsechno v tom filmu je jak ma být. Doufám že to bude předzvěst tomu, že i za malo peněz je možné natočit hodně muziky, v tomto případě ale volume down.....nebo up? :) ()

dragonian odpad!

všechny recenze uživatele

dobry vyber scen..ale to je vsetko co je na tom filme pozitivne - nelogicke postupy hercov, ked je cele mesto vyhubene stale byvanie na farme - nie v nejakej vojenskej institucii ci zvukovom nahravajucom studiu ktore by eliminovalo vsetky zvuky - nuz scenar je scenar - i ked chybny - je to alfa a omega - zial nemenny ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Ano, má to chyby, nelogičnost je v každé třetí scéně ... ale TA ATMOSFÉRA je naprosto luxusní, rodina sympatická a herecký výkon Emily Blunt je opravdu něco, na co budu dlouho vzpomínat. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Lepší nad tímhle filmem moc nepřemýšlet. Stojí na hliněných nohou. Neboli jednoduchá, předvídatelná žánrová jednohubka, které ale napětí nechybí. Aby ne, když ve chvílích, kdy je v jiných filmech zvykem křik hlavních hrdinů na celé kolo, tady prostě nesmí! ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Taková bizarně tichá podívaná... Lidstvo si tu říká o vyhubení kvůli vlastní demenci, jinak by na slabé místo těch úsměvných oblud se skládací hlavou přišlo už dávno. Strašidelné to nebylo ani náhodou, všechny lekačky byly velmi předvídatelné. Logiku v tom nehledejte, viz scéna "kde se vzal, tu se vzal hřebík v podlaze" a co jiného přece dělat ve stavu nouze, než si pořídit dítě... Takže další nuda, šeď, nuda, ale aspoň s mou oblíbenou Emily Blunt a navíc v superpohodlném kině AMC na Broadway. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Na horory nekoukám, ale po shlédnutí traileru jsem tento prostě musela vidět. Čekala jsem hodně, ale tak moc ne. Opravdu perfektně zpracováno. Páry "logických" chybiček by se tam našlo, ale v celkovém hodnocení. mi nijak nevadí. Pokaždé když jsem se mohla zleknou, tak jsem se zlekla, tajila jsem dech do poslední scény a slzy taky padaly. Výborné herecké výkony od manželského páru Krasinski-Blunt. Perfektní hudební doporvod. Za mě plný počet :-) ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama