Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé (a hlavně se sluchátky, která umí prostorový zvuk) nemám Tichému místu co vytknout. Strhující nápaditá podívaná s perfektní Emily Blunt, které najednou neškodí ani to akční finále, jež se mi v kině příliš nepozdávalo, ani zlověstná hudba, která ty tiché napínavé scény vůbec nijak nenarušuje, naopak z nich dělá boj o život. John Krasinski - režisér má očividně rád Stevena Spielberga a já proti tomu nic nemám. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tagjako... všude opuštěné supermarkety, a ten patlal si nemohl šlohnout bedýnku gumopryže a pro babu do tlamy dusítko z džeztrubky? Pak by se dalo vesele nacvičovat rozmnožovacích technik bez rizika vrhu. On místo toho pískem vysypával kilometry pěšin a následně se, patrně zpitomělý manuální prací, nad Blantkou neošklíbl. To má za to. Jinak výborný film se spoustou inovativních prvků, neodrhnutých nápadů a jedním trapným klišé á la Válka světů. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tiché místo je předně nepřiznanou vykradačkou Malermanovy prvotiny V pasti, včetně těhule ve středu dění a intenzivního porodu coby katalyzátoru událostí, jen namísto (ne)viděného se zde pracuje se (ne)slyšeným. Nutno ale podotknout, že vykradačkou výbornou. Johnovi Krasinskému se podařilo vytvořit skvostnou atmosféru, kdy důmyslným střídáním absolutního ticha se zneklidňujícími zvuky produktivně drží diváka v konstantním napětí a díky skvělým hereckým výkonům a Beltramiho melancholické hudby ho rovněž nechává plně prožívat (tichá) traumata svých postav. Celkové tísnivosti, ať už té vnitřní emocionální či oné vnější z neznáma, výrazně napomáhá i rozdělení filmu do tří v podstatě samostatně fungujících segmentů, přičemž každý z nich si udržuje vlastní tempo s postupnou gradací a důrazem na odlišné významy. Zamrzí snad jen to, že Krasinski nezůstal u tíživějšího (diváckého) strachu z neznáma a neviděné hrozby mnohem déle, ale že naopak odhaluje své tvory až příliš brzy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nález: pohmožděniny, oděrky a škrábance na horní části těla, zejm. v oblasti předloktí, loketních kloubů a rukou. Diagnóza: noční kino s přítelkyní, promítaný film Tiché místo. EDIT: Ta hvězda dolů je čistě subjektivní deformace, indikace očekávání totiž směřovala spíše k putovnímu snímku namísto alieního Sám doma. Takže pokud to někdo odvážnej dočetl až sem, tak teď zhruba ví, co čekat, a snad si to užije víc! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Navnadený som bol poriadne, ohlasy to malo slušné a v hororoch som dosť doma, takže som sa tešil. Zopár ľakačiek funguje, mnohé sa dajú predvídať, ale potrebovalo to o čosi silnejšiu hororovú atmosféru. Sám by som ho asi veľmi hororom nenazýval, je to skôr psychologický soft horor. Ako rodinná komorná dráma funguje rovnako dobre, má to slušnú atmosféru, ale dosť zamrzí, že o "nich" vlastne nevieme takmer nič. Film zbehne ako voda, má iba 85 minút, preto sa tá otázka sama ponúka. Prečo to nešlo viac do hĺbky??10 minút navyše by každý v pohode zvládol a filmu by to určite pomohlo.80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Totalne nadsenie. Uzasne stylisicke cvicenie a paradne zazitkove kino, ktore doma nebude ani zdaleka fungovat tak dokonale. Krasinski vytvoril buducu zanrovu klasiku a najlepsi monster movie od Votrelcov. Zatial film roku 10/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se takhle moc bál o postavy se mě u hororu dlouho nestalo. Visel jsem jim po většinu filmu na rtech a trnul aby náhodou nevydaly ani hlásku nebo snad výkřik. Závěr přišel tak akorát a ode mě velká pochvala za částečnou originalitu snímku a ukázkové tempo. Přestože to hororové zase tolik nebylo, takové napínáky si určitě nechám velmi rád líbit. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl, na základě hodnocení a reakcí, nepřiměřeně natěšen. Průměrný post-apo se zajímavým nápadem pro celovečerní film sleduje osudy jedné rodiny a to, jak se snaží přežít ve světě, který se zcela změnil. Velmi slušný vizuál, solidní hudba - pokud není ticho, no a pak ty trapné lekačky tvořené třískáním do poklic a hrnců, které veškerou atmosféru vždy zničily. Jinak milá kombinace Krvavé hostiny a Vetřelce, kde se mi příšerky, byť nijak extra nápadité, líbily. Základ je huba plná zubů a rychlé nohy, což bylo splněno. Krasinski a Bluntová hráli velmi dobře, měli mé sympatie, a nakonec i Simmondsová si pochvalu zaslouží. Škoda, že si film nedržel napětí po celou dobu. Je mi jasné, že za krátký čas mi tenhle snímek z hlavy vyšumí, což je docela škoda....3,5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Super nápad, dobrá atmosféra, přesto si ale myslím, že z toho šlo vyždímat ještě o něco víc. Každopádně fajnová tichá akčně umírněná postapokalyptická jízda. 70% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film má výbornou tichou a tísnivou atmosféru. Podobně jako třeba u Cesty (2009) není přesně vysvětleno a popsáno co se stalo. Film je svižný a má dobré tempo a stopáž. Zajímavé je použití znakové řeči, jako hlavního komunikačního prostředku. Taky jsem si nevšiml, že by se postavy oslovovaly jmény, která jsou uvedena v titulcích. Monstra jsou dostatečně tajemná a hrůzostrašná. Emily Blunt (Jak porodit během postapa a nezblaznit se, nezemřít) John Krasinski se pěkně herecký předvedli, druhý jmenovaný i režisérsky a scenaristicky. Velmi pěkná ČSFD projekce. ()

juta 

všechny recenze uživatele

I s minimem dialogů se dá udělat velké a dechberoucí divadlo. Hned od začátku to na nás vybalí a pak už se jen tiše díváte a díváte. Dobrou známkou je, že film rychle uteče, což je na jednu stranu škoda a pro milovníky vyvražďování tu je málo prostoru. :D Je to originální a klidně by mohlo vzniknout nějaké pokračování, prostor by na to byl. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem si odnesl několik poučení: 1. zlobivé a hlučné děti přijdou do pekla skrz zubatou tlamu nějakého neurotického hnusa 2. ženská, která nemluví, je mnohem přitažlivější než ta, která hubu nezavře 3. Když už máš všeho po krk a nejradši by ses na to všechno vysral, stačí se postavit a zařvat. On už se někdo najde, kdo ti urve palici :-D ()

3497299 

všechny recenze uživatele

s vetřelcem nejúspěšněji nebojuje heavy-armored mariňák, ale farmářská dcerka a její famílie. Sure. I když trochu přiblblá, protože jim trvalo mnoho let každodenního přemýšlení o strategii, než je napadlo použít zvukovou zbraň. Ale chápu to, měli plno práce s nastražováním různých hřebíků á la Kevin-Sám-Doma, na něž se pak různě sami napichovali - to jednoho fyzicky i psychicky vyčerpá... No a jestli to bylo o rodině, pak je veškeré sdělení odbyto tím, že otec podceňoval dceru jako ženu, což byla chyba - zaplatil za ni životem + rod musí pokračovat i za cenu krajního rizika smrti (hřebík!!), neboť ta krásná mimča za to stojí + ženy rulezz ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama