Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Naprostá atmosférická pecka. A Quiet place není ani tak horor, jako spíše nervydrásající thriller, který se nebojí originální zápletky, s tím tichem umí pracovat skvěle a herecky se taky je na co dívat. Sice by se dalo vytknout pár scénaristických zaškobrnutí (proč sakra nežijou u toho vodopádu?), ale to človek v rámci žánru přejde. Tady není o čem, byl jsem nadšený. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Jakási všehochuť. Ve výsledku jsem nevěděl, na co jsem to vlastně koukal. Jestli na horor, nebo na psychologické drama, či thriller. Jako když se vařila kašička. ()

Trumper 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení od herce (a také režiséra), kterého mám zafixovaného v úplně jiných rolích.___ Tiché místo má po celou dobu hodně „hutnou“, tak trochu shyamalanovskou atmosféru, hlavně však disponuje skvěle napsanými a výborně zahranými postavami. Navíc děj filmu, který je ve své podstatě obyčejným survival hororem, graduje postupně od začátku do konce, takže nevznikají žádná hluchá místa. /90+% ()

vodkasesemte odpad!

všechny recenze uživatele

Tvl, poslouchám to na pozadí, a ještě tam nepromuluvili! Tak to mužu zavřít blok. A jesli to je opravdu na 4/5 hvězdičky, tak klobouk dolu! Ne, fuck je to odpad - This is how we get away (přesně) - How mani in the area? Three? Právě jste slyšeli zvuk natažený brokovnice - Ach jo. To je hroznej fotr. Místo, aby je došel sejmout, tak si bude s rodinou hrát na zálesáka. Holt někomu to tak vyhovuje. Survival - Listen, river is loud… trapárna - Otec roku, přesně, asi měl nějakej mindrák, tak si na něj musel zahrát - Dementní familie, proč je už nerozsekali? - Do Emilky bych už taky nezasunul, nevidím jedinej duvod se na to dívat - Ten dědek byl dobrej čurák - Mimochodem, tři v revíru, ale když uděláš hluk, tak máš hned jednoho za zádama. Pěkná pýčovina - Totální nuda - To dítě bych zabil sám - Je to tak strašně uknouraný, hrozně patetický, ani nemusí mluvit - Ted promluvili hindsky! - No fakt to nedávám - Proč nepřídete domu sami po tý pěšince????? - Jo, tak to je strašně chitrý, vlízt si do vody - Klepu se tady nudou - A papínek to nakonec odsere. Položil za ty svoje haranty život – i když nemusel. To je hrozný! - Tvl, to jsou ty nejhnusnější děti, jaký jsem kdy viděl - Jo, jasně, hrozně je miliješ. Čuráku. Hlavně už táhni do pýči - Tichý místo jde z mýho počítače ()

Brock 

všechny recenze uživatele

K uzoufani nudne, hloupe a uz vubec ne bubu. A navic jak na konci udela jsem borkaface s brokarnou, ze na ne jakoze vlitnem... uff silnej kapak ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Tvári sa to strašne inteligentne. Zo začiatku to malo fantastickú atmosféru. A potom zrazu sa niečo zlomilo a zo slušne rozbehnutého atmosférického hororu to skĺzlo skôr k slasher hororu? Pretože ľudia sa začali chovať ešte viac nezmyselne ako dovtedy a vo filme sa začali diať totálne kraviny. Koniec ma sklamal. Chcete vedieť, ako sa má niekto chovať počas apokalypsy? Prečítajte si Deň Trifidov. A toto mohla byť taká hororová verzia. Miesto toho som to označil za slasher, lebo takto sa normálni ľudia, ktorým ide o život, nechovajú. Niektoré zo smrtí vo filme bola čistá Darwinova cena. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Tiché místo. No další z mnoha sci-fi hororů, kdy se lidé brání invazi ufounů, aby pak na konci filmu došli ke zjištění, jak snadné je ufouny porazit, ve Válce světů stačí, když na mimozemšťana nakálí ptáci, ve Znamení stačí mimozemšťana polít vodou, tady stačí zapnout naslouchátko. Je to už taková otřepaná limonáda, kdy má divák 80 minut trnout strachy a bát se o hlavní hrdiny i celou lidskou civilizaci, aby se pak došlo ke stejnému výsledku jako u desítky jiných, dříve vzniklých sci-fi hororů. Jelikož téma je stejné jako u mnoha dříve natočených filmů a shoduje se i závěr, nemohu dát více než dvě hvězdy. ()

Bbbulanek 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - film je opravdu nudný. Žádné krájení atmosféry se nekonalo. Režisér nás ochudil o cestu ze života k chaousu, která v obdobných filmech vtrhne diváka do děje a může si říct "wow, co bude dál??!". To, že navíc odhalil vzezření hnusáků mimozemšťanů, filmu ještě víc ubralo napínavosti a pocitu tajemství. Řekněme, že poslední třetina filmu byla celkem napínává. To je ale vše, co z filmu zbyde. Viděla jsem ho včera a dnes si nevzpomenu, co se v té hodině a půl vlastně dělo. Nehledě na nelogičnosti ve filmu viz práce se zvukem/hlukem, který jednou nutně přitáhne pozornost nestvůr a v druhé chvíli ne. A taková věc mě opravdu dokáže hodně vytočit. Srovnávám hodně s Bird Box, a to je podle mě ta správná cesta, kterou by se podovné téma mělo rozvíjet. 25% ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Niekedy len nápad nestačí. Priznávam, že to má hereckú kvalitu a režisér a herec v jednej osobe to zvládol obstojne, ale to je tak všetko. S takým príbehom by mohol príst kdekto, ak by ho to napadlo, pretože tu niet žiadne spracovanie. Proste na mieste kde musíš držať hubu a nevydávat žiadne zvuky, niekto nedrží hubu a vydáva zvuky a tak tu zrazu máme pár krutých emzákov, ktorí útočia na starú chajdu uprostred kukuričného poľa. A to som čakal, že na konci filmu budem jásať, že som snáď videl ten najlepší scifi horor za posledné roky. Škoda. ()

Mates97 

všechny recenze uživatele

Po tak dobrém hodnocení, jsem se na tento horor těšila. Moc jsem o něm nevěděla, ale zaměření filmu mě velmi zaujalo. No a bohužel, pořád jsem čekala, kdy se co stane a jak to dopadne. Bylo to celkově dost táhlý a pár pasáží bylo nesmyslných. Prostě takový hodnocení jaký to dostalo si to nezaslouží. Nápad to byl skvělej, ale zpracování opravdu příšerný. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně po dlouhé době snímek, který můžu označit slovem perfektní. Jednoduchý námět, zajímavé zpracování, atmosféra, která by se dala krájet - to je jen slabý výčet vlastností tohoto díla. Rozhodně se nejedná o další tuctovou lekačku, jak by se na první pohled mohlo zdát. Herecké výkony zde zasluhují obrovskou pochvalu, jelikož vyjadřovat emoce naprosto bez zvuku a zároveň tak silně, to chce opravdu filmařské koule. Když k tomu přidám neotřelou hudbu, která dokonale dokresluje napětí, není co řešit a nezbývá mi než hodnotit plným počtem hvězd. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Všetky žánre v jednom plochom príbehu. Tak sa da opísať tento predátorský prototyp banálne hlucho nemej napínavej pokémonovej nádielky. Možno keby to bolo animované, bolo by to pôsobivejšie. Takto horor, ale v inom zmysle chápania. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad. Tím, jak se tam všichni snaží chovat co nejtišeji, tak to nutí i sledovat film doslova se zatajeným dechem. Celou dobu to tak udržuje v napětí a člověk sebou trhne u jakéhokoliv hlasitějšího zvuku. Potud naprosto bez připomínek. Nicméně pár věcí mi dost vadilo. Tak především – nějaké dva roky po invazi, lidi buď mrtví nebo schovaní, ale infrastruktura pořád funguje bezchybně. Tisíce žárovek kolem celé farmy, mraky obrazovek uvnitř, všechno jede jako by se nechumelilo. Odkud se ta mrška elektřina bere? Že není vysvětleno, kde se tam ta monstra najednou vzala, to by ani tak nevadilo. Osobně sázím na jinou dimenzi, protože představa, že by tihle klepetáči byli schopni sestrojit mezigalaktický vesmírný koráb, mi přijde značně nepravděpodobná. Ale co věhlasná US army, která podobných invazí zvládla nepočítaně? Kampak se poděla? To si najednou nedokáže poradit se slepými, neozbrojenými a evidentně ne příliš inteligentními vetřelci? I přesto super film. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Davam 2 hvedzy a to si myslim, ze filmu jeste hodne pridavam, ten totiz postrada naprostou logiku, nic ve filmu neodpovidam tomu co by se delo pokud by vubec k necemu takovemu doslo. Kdybych mel vyjmenovat vse na co film logicky narazi, byl by to opravdu poradny sloh a na mym hodnoceni bych jen ztracel cas. Od filmu jsem nic necekal, byl mi doporuceny asi 2 dny predtim nez jsem ho videl, proto ani zadne zklamani, jen ztrata casu. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se už nějakou dobu těšil, bohužel takový množství absolutních nesmyslů v chování a scénáristických debilních berliček typu hřebík nebo proměnlivý chování kukuřičného sila, mi neumožňuje brát tenhle film vážně a jakkoliv se naladit na postavy, který jsou až překvapivě málo sympatický. Za mě rozhodně zklamání, ale pokud někomu nevadí ty nelogičnosti, tak třeba ocení, že je půlku filmu ticho a je to tím vlastně originální - šeptat ve sklepě nemůžu, ale kukuřicí se proběhnout můžu, super....20% ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

8/10. Originální horor, vynikající svou atmosférou. Strach, nadšení, smutek a radost ze zhlédnutí. To vše cítím až doteď. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama