Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Preboha, prečo tu fšetci riešia logiku?! Odkedy je pri hororoch potrebná? Veď tam nielen blondínky vždy utekajú sa skryť na miesta odkiaľ niet úniku (pivnica or strecha). Proste je to fajn natočená žánrovka a zvlášť sympatické je to, že si ju Johanko sám napísal, zrežíroval aj zahral a ešte prizval aj manželku. Je to grand ;) Inaj je to skôr rodinná dráma situovaná do postkatastrofického sveta ako čistý horor. Tak alebo onak - u mňa veľké prekvapenie a teším sa na pokračovanie... 75% ()

Agonie 

všechny recenze uživatele

Dobře, budeme ignorovat, že nic ve filmu nedává smysl a film nemá hlavu ani patu. Dobře, budeme ignorovat, že to nemá žádnou hloubku, která by mohla nahradit slabý příběh. Dobře, budeme ignorovat, že to nemá ani trochu atmosféry, když v prvních minutách ukážou, že hlavní záporák je špatný CGI, a v dalších minutách ukazují, proč bychom se měli bát více zrna než jeho. Dobře, budeme ignorovat, že film nemá žádný gore a efekty. Dobře, budeme ignorovat, že tam každých pět minut je náhodný jumpscare s až komicky hlasitým zvukovým efektem. Dobře, budeme ign... co vlastně zůstává? Scénografie? Jo, ta byla fajn. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi unikátny filmový zážitok. Ani nemôžem povedať, že by to bol vyslovene hororový snímok, ale zopár mrazivých momentov tam ozaj bolo. Každopádne ale ma zaujala jedinečná myšlienka, ktorú som ešte v horore ako takom nevidel a v podstate ústrednou postavou filmu bolo jednoduché ticho (aj napriek mnohým logickým lapsusom). Emily Blunt a John Krasinski sa tam hodili a fungovalo im to. Podľa mňa je toto hororové prekvapenie roka a ja som veľmi spokojný. Vrelo odporúčam. 80 % ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

WOW,tohle sem nečekal,takovouhle dechberoucí atmosféru,při které běhá mráz po zádech sem dlouho nezažil.O to větší natěšenost na druhou část.9/10 ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedené. Několik hloupostí se tam najde, záměrně, aby byl děj více napínavý, což je škoda. Proto jednu hvězdu ubírám. I tak ale doporučuji. ()

Tomigun 

všechny recenze uživatele

Perfektní myšlenka, zadupána do země neschopností autorů udržet logiku čehokoliv. Ve světě "Tichého místa" totiž nic není problém, když u toho neprodukujete absolutně žádný zvuk. Stačí přeci jen všude trousit písek, nechat si děti dělat co chtějí a v klidu si farmařit. Narvaný sýpky přetékají a doslova praskají ve švech. Elektřiny máte tolik, že si můžete provozovat vlastní "big-brother" 24/7. Sousedi po večerech zapalují ohně na dobrou noc a nic nemůže pokazit tuhle "post-apo" idylku. Když tu najednou, osudný 473 den se doslova nemůžete jít ani vydělat, aniž by jste při tom nenarazili na "emzáka" co slyší i mávnutí motýlích křídel. Nakonec si teda říkáte to je fakt na ho... Jak takovouhle potvoru vyřídíte, když to nezvládla doslova žádná armáda na světě a civilizace se válí v prachu. Překvapivě jednoduše, stará dobrá "emerická" brokovnice zvládne všechno. Jako horor bez logiky je to asi vážně na 4 hvězdy. Jenže tohle mělo potenciál být něco víc a stát se kultovním sci-fi s vlastním poměrně originálním světem. Opravdu velká škoda. Za mě 50% ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Moc se ve filmu nemluví, což je škoda :D jasně, blbej džouk. Prostě tenhle nápad se mi neskutečně líbil filmová i skutečná manželská dvojice je naprosto úžasná, Emily i John patří v poslední době mezi mé oblíbence a tento film byl zkrátka fantastický a já jsem to sledoval se zatajeným dechem. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Quiet Please. Je výnimočné aký talent v sebe skrýval výlučne komediálny herec John Krasinski. To aký pracant a perfektcionalista je, bolo možné vidieť už v pokazených záberoch z Kanclu. Ja na horory niesom vôbec ale toto presahuje viac ako typický horor, kde sa všetko zabíja, alebo sa vás snažia zabiť porcelánové bábiky či poltergeist po vás hádže kuchynským riadom. Znova som sa vrátil do pocitov a fantázie podobnej Alienom. Taktiež si myslím že tento film je akási spoveď J. Krasinského a na kvalite pridáva aj fakt skutočnej lásky (manželstvo medzi bulvárne známymi ľuďmi od roku 2010 nie je tak úplne bežná vec.) medzi dvoma manželmi v súkromí či na plátne. Pri sledovaní som mal skutočne obavy o hrdinov a bolesť a strach vykreslili a uhrali statočne. Fakt, ak vám niekto povie pozrite si to tak tomu človeku verte, je to silný film, kvalitný horor, ktorý je naviac herecky výborne zvládnutý. Statočných 80% ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Hezký natočený pahnis. Skvělý nápad byl odfláknut a zas tu máme film, který mě zklamal. Chování postav občas dost bídné, konec hrozný (ale teď vážně, ten konec je výsměch všem co přišly do kina). No bambulové, začnete horory hledat a pokud možno, najděte. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Začátek velmi pozvolný. Poté se příběh rozjede na plné gule, ale žádný epesní zážitek se bohužel nekoná. Kvalitu nejvíce sráží jednotlivé nelogičnosti a některé chování jedinců. Upřímně jsem byl velmi překvapen, když jsem viděl skutečnou podobu běsnícího monstra, což je z mého pohledu spíše na škodu. Horor? Tak to ani náhodou. Spíše akčnější odreagovačka po práci. Námět a myšlenka není špatná, ovšem samotné provedení pokulhává. Uvidíme, co nabídne druhá část. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle bylo teda něco! Jakože chápete, že tam půl hodiny nepadla ani hláska! Extrémně originální, parádně pohlcující. John Krasinski? The Office's boy. Ne, je to Pan režisér/herec/scenárista! ;) Vynikající námět, skvělá atmosféra a nejlepší filmové monstrum od dob vetřelce. 95% ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Do doby než milá Evelyn otěhotní jsem to měl za celkem solidní film. Takto se to ale ukázalo jako naprostá debilita...Ani přivést dítě do tiché apokalypsy má asi stejný smysl jako si namazat koule medem a jít nahý do výběhu medvědů... ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak tady bych se asi těch 80% nebál dát. Perfektní nápad, celá ta scéna, to napětí, drama. Byli chvíle kdy jsem "křičel ať "drží hubu" tady není asi ani co víc rozepisovat. Kdo neviděl ať jde na to. Nemyslím si že by nastalo zklamání. Mimochodem líbí se mi ten neukončený konec připravený okamžitě na napojení druhého dílu. ;) ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Fantastický hororový počin od samotného Krasinského. Od začátku do konce to byla napínavá bomba s extrémně hustou atmosférou, výborným soundtrackem i kvalitními výkony celé famílie (Emily Blunt absolutně úžasné jako vždy). Jednoznačně jeden z nejlepších hororů, jaké jsem kdy viděl. Tenhle kousek se povedl. Hail, Krasinski! ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl opravdu zvláštní film. Celý koncept nuceného ticha je velmi slušně zpracovaný, i když nějaké díry v něm samozřejmě jsou. Například, jak příšera věděla, že jsou v tom sklepě na konci? Celou dobu jsem tohle zvláštní thrillerové drama viděl spíš na 3*, jelikož mám rád dialogy a jejich nepřítomnost mi moc nevoněla, ale za těch závěrečných 20 minut dávám 4*. Jako kdo by nechtěl znovu vidět Emily Blunt s brokovnicí? ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama